שאלה...

T r i v i n

New member
שאלה...

בזמן האחרון יש שאלה אחת שמעסיקה אותי... למה האדם קירח(ברוב חלקי גופו)? למה אנחנו חלשים כל-כך פיזית ופגיעים כל-כך ביחס לקופי אדם אחרים? האם הופעת האינטלקט הובילה להיחלשות הפיזית או ההפך? ואם ההפך אז מאיזו סיבה נחלשנו? תודה מראש
 
יש הרבה תיאוריות

או יותר נכון היפותיזות. קודם כל, האדם הוא סוג ניאוטני- מבחינה מורפולוגית הבוגר דומה לשימפנזה צעיר. החולשה הגופנית יכולה להיות מוסברת בדרך פשוטה למדי- מתי בפעם האחרונה התנדנדת בין עצים? שרירי הרגליים שלך חזקים הרבה יותר מאלה של קופי אדם במשקלך, ושרירי הזרועות של חלשים יותר.
 
עוד על החולשה הגופנית -

מי שמתאמן בחדר הכושר יודע ששמירה על מסת שריר מצריכה כמות גדולה יותר של מזון, בע"ח הזקוק לפחות מזון על מנת לשרוד נהנה מיתרון. כמו כן, השרירים מהווים סוג של מעמסה על הלב (כמובן, המצב כיום בו רוב בני האדם כלל לא עוסקים בפעילות ספורטיבית הוא כמובן לא בריא יותר). זו אחת הסיבות שאנו, כמו בעלי חיים אחרים, עד כדי כך עצלנים וממעטים בפעולות שאין בהן צורך - כך לא יתפתחו יותר שרירים ממה שאנחנו צריכים.
 

T r i v i n

New member
נכון...

הטבע הוא חסכן והגוף שלנו לא מצמיח שרירים אם הוא לא צריך אותם. אבל הפוטנציאל לפיתוח שרירים גדולים וחזקים יכול עדיין להתקיים בלי שימומש. למה זה בעל פוטנציאל לשרירים חלשים אמור לשרוד טוב יותר מזה בעל הפוטנציאל לשרירים חזקים?
 
מהו "הפוטנציאל"?

כדי שיהיה לך פוטנציאל לבנות שרירים חזקים יותר, אתה צריך להיות בעל תשתית מתאימה- למשל עצמות חזקות יותר מלכתחילה. לתשתית יש מחיר.
 

T r i v i n

New member
מסכים...

עוד שאלה אם כך... אז למה האדם פיתח אינטלקט מלכתחילה?
 
למעלה