שאלה.

tomertomer1

New member
שאלה.

בקשר להודעתי הקודם... אני בן 14 והיה לי OCD שעבר לפני חודשיים , אבל אתמול עלתה לי לראש מחשבה שקשורה לOCD שלי וזה נותן תחושה שכל החרדות חוזרות. עשיתי חשיפה למחשבות עד שהן נעלמו. למחשבה שחשבתי עליה אתמול עשיתי חשיפה והיא מאוד נחלשה וכשהיא עולה אני עושה חשיפה. , האם זה ייפסק מתישהו?????????????????????????????????!? הרבה יותר קל לי לעשות חשיפה וכשהחשבה הטורדנית עולה לעיתים רחוקות אני עושה לה חשיפה. אז שאילתי היא : האם כל הזמן אני ייצטרך לעשות חשיפות או שזה ייעלם מתישהו?!?

תומר שלום

קודם כל, אני שמחה לשמוע שאתה לאט לאט מצליח לנצח את הOCD. כי כמו שאתה כתבת אתה כבר מרגיש שהוא עבר לך, ורק עכשו קצת חזר. שנית, בנוגע לשאלתך, אז ככה כמו הרבה דברים בחיים זה תלוי; באופן כללי לאנשים עם חרדות יש נטיה טיבעית להיות יותר חרדים, ואת הנטיה הזו קשה להעלים לגמרי (כמו שאנשים עם נטיה להשמנה צריכים תמיד לשים יותר למה הם אוכלים...) אבל, אפשר להפוך את תהליכי הההתמודדות שלנו עם החרדה לאוטומטיים, כך שפעמים רבות אנו נעשה לעצמנו חשיפה בלי אפילו להיות מודעים. כמובן שזה משתנה מאדם לאדם, וקשה לומר (בטח על סמך ההכרות האינטרנטית שלנו) בדיוק מה יהיה אצלך... אבל, עברו רק חודשים. לוקח יותר זמן להפוך דברים לאוטומטיים (תחשוב כמה זמן לוקח לנו ללמוד לעשות משהו חדש עד שזה נעשה מובן מאליו...) תן לעצמך עוד זמן, אל תשקע למחשבות חרדתיות כגון: "אני תמיד אצטרך להלחם בזה" וכו'.... ובנתיים תשמח בהשגים שהגעת אליהם, אני משוכנעת שעוד כמה חודשים יהיה לך אפיול יותר קל! מה אתה חושב??? יעל

tomertomer1

New member
אני חושב שניצחתי את הOCD

ולא כמו שכתבת "אתה לאט לאט מצליח לנצח " . , עוברת לי מחשבה כל כמה ימים ואני עושה לה חשיפה.

תומר

יופי, אני שמחה שאתה חושב שניצחת את הOCD. נשמע כי אתה שולט במחשבות שלך ולא הן בך, וזה בהחלט ניצחון. ההתיחסות שלי ההיתה לגבי התחושה שלך שאתה עדיין צריך לשלוט בהן ולחשוב עליהן מידי פעם... וזה דבר טבעי. תמשיך להנות מהניצחונות שלך ולשתף אותנו!!!

למעלה