שאלה.

Blackpanter1י

New member
שאלה.

אני לא בטוח שזה הפורום המתאאים,אבל לא מצאתי אחר... מה הבור הכי עמוק שחפרו באדמה? יכול להיות שחפרו בור בעומק 14.4 ק"מ?

shagam11

New member
../images/Emo26.gifאני וכל הפורום נשמח, אם תצרף

אסמכתא לתשובה שלך (אם יש ברשותך אחת כזאת?).

בוקסה

New member
אולי קידוח

המכרות העמוקים ביותר מגרדים את ה 6 ק"מ קידוחי נפט וקידוחי מחקר עברו מעט את ה 10 ק"מ

אסמכתה

אני לא זוכר בדיוק באיזה גליון של מסע אחר, אבל באחד הגליונות האחרונים של מסע אחר היתה כתבה על קידוח של ספינה יפנית בים ושם צוין שהקידוח הכי עמוק שנעשה בקרום כדור הארץ הגיע לעומק של 11 ק"מ ונחשב לקידוח העמוק ביותר שנעשה עד היום

לפי הידוע לי...

תכננו חפירה בעומק כזה אבל לא הצליחו להגיע עד לעומק הזה אלא באמת עד 11 ק"מ.... אני כמעט בטוחה... וזה קרה נדמה לי בגרמניה

בוקסה

New member
תיקון

בדקתי שוב ומצאתי ש המכרות הכי עמוקים מגיעים ל 3.5 ק"מ, אל תשכחו שעל כל ק"מ עומק יש תוספת של כ 30 מעלות חום. הקידוח הכי עמוק שנקדח היה בצפון רוסייה במקום שנקרא קולה, הוא החל ב1970 וב1989 הגיע ל 12,262 מטר. הספינה היפנית המדוברת היא חלק מפרוייקט שנקרא (DSDP (Deep Sea Drilling Project הפרוייקט החל לאחר מלה"ע II במטרה לחקור את הקרום הימי, לצורך העניין נבנו ספינות קידוח ועד היום ניקדחו מאות קידוחי מחקר ברחבי האוקיינוסים. סוג הקידוח הוא לא כזה שמפורר את הסלע (קידוחי נפט וגז הם כאלה ולכן הם יותר מהירים) אלא מוציאים ליבה שלמה של סלע (core) ועוד צריך לדעת אח"כ בדיוק באיזה אוריאנטציה היא הייתה מונחת לפני שנגעו בה. קדיחה בים היא אתגר טכנולוגי לא קטן מאחר והעומק מגיע ל 5 ק"מ רק עד הקרקעית והספינה מטולטלת ונסחפת ע"י הזרמים ויש צורך להרים כל כמה זמן את המקדח ע"מ להוציא את הליבה ולהוריד אותו בחזרה לאותו חור להשך קדיחה. היום זה עובד בעזרת GPS שמרגיש כל תנועה קלה של הספינה ומנועים קטנים מתקנים את המיקום שלה ואפשר לחזור לקידוח שננטש לפני שנה ולהמשיך לקדוח באותו חור. את יכולות הספינה היפנית אני לא מכיר אך אומרים שהיא המילה האחרונה בתחום, גם מבחינת היכולת לקדוח עמוק יותר וגם מבחינת המעבדות שנמצאות על הספינה.

בוקסה

New member
יש צורך בפרוט נוסף?

אם כן אני יכול להעלות מסמך word מעמיק יותר בתחום

למעלה