שאלה

far from abyss

New member
שאלה

אני לא בטוח שזה קשור ישירות לתנ"ך, אבל לא מצאתי פורום יותר טוב לשאול. בספרות חז"ל, כנראה באגדה, מוזכרת ציפור ענקית שהראש שלה מגיע לשמים. למישהו יש מידע על זה במקרה? תודה

mgb

New member
ציבור ענקית..

בס"ד שלום לך! אינני רוצה "לגנוב" קליינטים אב ליותר קשור לפורום "תורה שבעל פה"..
בכל אופן: אינני מכיר את המדרש הזה. אבל יש עוף שנקרא "עוף החול" ששולם לו שכרו שיחה לנצח, אולי לכך הכוונה? *אינני מצליח להיזכר כעת המקור לכשאמצא אביא אותו כאן, בלנ"ד! בברכה

mgb

New member
חשבתי על עוד אפשרות..אולי

בס"ד דברים פרק לב, פסוק יא כְּנֶשֶׁר יָעִיר קִנּוֹ, עַל-גּוֹזָלָיו יְרַחֵף; {ס} יִפְרֹשׂ כְּנָפָיו יִקָּחֵהוּ, יִשָּׂאֵהוּ עַל-אֶבְרָתוֹ. {ר} רש"י על הפסוק: "... לפי ששאר עופות יראים מן הנשר שהוא מגביה לעוף..." בברכה --------------------------------------------------------- המשך פירוש רש"י "להשכלה כללית"... "...ופורח עליהם לפיכך נושאן ברגליו מפני הנשר אבל הנשר אינו ירא אלא מן החץ לפיכך נושאן על כנפיו אומר מוטב שיכנס החץ בי ולא יכנס בבני אף הקב"ה ואשא אתכם על כנפי נשרים כשנסעו מצרים אחריהם והשיגום על הים היו זורקים בהם חצים ואבני בליסטראות מיד ויסע מלאך האלהים וגו' ויבא בין מחנה מצרים וגו'..."

far from abyss

New member
תודה על

הפרשנות המעניינת הזאת, בהחלט החכמתי :) אני לא חושב שזה מה שאני מחפש, אבל יתכן מאוד גם שהמידע שבפי לא הכי מדויק... אני שמעתי תיאור של ציפור שנמצאת בתוך המים והראש שלה מגיע עד לשמים, באחת מן אגדות חז"ל, אני חושב שהתיאור הוא ספציפי מאוד. אם יצא לך לשמוע משהו אשמח אם תשתף אותי. להבאה אני אפרסם בפורום שלך, לא שמתי לב לזה, תודה.

mgb

New member
נזכרתי ב"ה../images/Emo9.gif

בס"ד מדרש רבה בראשית י"ט: ותרא האשה כי טוב מכאן שהוא טוב וכי תאוה הוא לעינים מכאן שהוא יפה לעינים ונחמד העץ להשכיל מכאן שמוסיף חכמה היך מה דאת אמר (תהלים פט) משכיל לאיתן האזרחי ותקח מפריו ותאכל א"ר איבי סחטה ענבים ונתנה לו ר' שמלאי אמר בישוב הדעת באת עליו אמרה ליה מה אתה סבור שאני מתה וחוה אחרת נבראת לך (קהלת א) אין כל חדש תחת השמש או שמא אני מתה ואת יושב לך הטליס (ישעיה מה) לא תוהו בראה לשבת יצרה רבנן אמרי התחילה מיללת עליו בקולה גם רבוי האכילה את הבהמה ואת החיה ואת העופות הכל שמעו לה חוץ מעוף אחד ושמו חול הה"ד (איוב כט) וכחול ארבה ימים דבי רבי ינאי אמרי אלף שנה הוא חי ובסוף אלף שנה אש יוצאה מקנו ושורפתו ומשתייר בו כביצה וחוזר ומגדל אברים וחי ר' יודן בר"ש אומר אלף שנים חי ולבסוף אלף שנים גופו כלה וכנפיו מתמרטין ומשתייר בו כביצה וחוזר ומגדל אברים:" בברכה

jen10

New member
דרך אגב אגדות, אני מחפשת

ספר על מדרשים-אגדות שעל כול פרקי התנך תודה

mgb

New member
מדרשים על התנ"ך

בס"ד קיימים מדרשים על התנ"ך, למשל: ילקוט שמעוני מדרש רבה ועוד בברכה

למעלה