שאלה

goblin572

New member
שאלה

קשה לי מאד להבין איך זה קורה. יום אחד שקלתי את עצמי (אני 1.82), ושקלתי 69. ביום שאחרי אכלתי אומנם קצת מתוקים (חטיפים, שוקולד וכאלה) אבל רכבתי שעה וחצי על אופניים אחר כך ואכלתי מאט מאד בהמשך אותו יום. ביום שלאחר מכן, גם לא אכלתי הרבה (לא אכלתי בבוקר, אכלתי מאט מאד בארוחת הצהריים, חזה עוף וקצת אורז, שרפתי בריצה 800 קלוריות ובערב גם אכלתי מאט מאד, פרוסה וחצי של לחם קל עם גבינה ופרי). בבוקר שלמחרת (פחות מ-48 שעות לאחר שנישקלתי) עליתי שוב על המשקל ושקלתי 71. הייתי רוצה להבין כיצד יכול להיות מקרה כזה. אני יודע שלא כדאי להישקל כל 2 דקות וכל זה, אבל בכל זאת, 2 ק"ג בתוך יום וחצי??!!! זה לא הגיוני בכלל. לא אכלתי הרבה והמשכתי בפעילות גופנית, והעלתי בכל זאת במשקל. הייתי רוצה להבין כיצד זה ייתכן (אולי יש טעות במשקל???). וכיצד ניתן למנוע מתבים כאלה.

אלי ו.

New member
ויציאות היו?

משקל הגוף אינו תמיד משקף הרזיה/השמנה שהם שינוי בכמות השומן. אם תשתי ליטר מים המשקל שלך יעלה בק"ג אבל ברור שלא השמנת בק"ג. אם השקילה הראשונה היתה לאחר יציאה והשניה היתה לפני ברור שתראי עליה במשקל. אל תתיחסי לשקילה כל יומיים, זה לא רציני וסתם מלחיץ.

goblin572

New member
קודם כל...

מה קרה לך?? איך אתה קורא?? אני גבר!!!!!!! זכר. אישה בגובה 1.82? חוץ משחקניות כדורסל כמה כאלו כבר יש במדינה שלנו? דבר שני, נדמה לי שדווקא היתה יציאה לפני השקילה השנייה.

Darkness Falls

New member
לדעתי...

כמו שכבר אמרו לך שקילה כל יומיים לא משקפת את ההתקדמות. המשקל יכול לעלות ולרדת במשך היממה ממספר סיבות. לדעתי במקרה שלך מדובר בעליה במסת השריר מכיוון שעשית פעילות גופנית מאומצת לפני השקילה השניה.

goblin572

New member
לא נראה לי הגיוני

לוקח זמן לרקמות של שריר להיווצר. מסת שריר לא עולה בקצב מהיר כל כך, בטח לא תוך יומיים. חוץ מזה שהפעילות שעשיתי היא פעילות אירובית, לא כוח. מפעילות אירובית לא נוצרים שרירים.

יהיה לך

עוד יותר קשה אם תגביר את תדירות השקילות שלך, אינך צריך לרדת במשקל ובטח שלא להתעסק בכמה הרבה או מעט אכלת, כמה שרפת ,כמה עלית והאם זה הגיוני. הכי הגיוני זה לאכול הכל במידה, גם להתעמל במידה ולא לזעזע את הגוף במצבים קיצוניים.שמור על עצמך.

למעלה