שאלה!

Victor Wooten

New member
שאלה!

היי אני מאוד מתעניין ביהדות והייתי רוצה לקרוא הרבה מידע על הנושא,במיוחד על החלק המיסתורי של היהדות ועל הזרמים השונים בו. אני מתעניין בקבלה כמובן ובדברים דומים. הייתי רוצה מידע נוסף על השבתאות,המשיחיות וכל מיני תנועות כאלו ביהדות,מידע על כל התחום המיסטי בקיצור. הייתי שמח לאיזה אתר\ים ספר\ים שמסיברים ומפרטים לעומק על הנושאים הללו! נ.ב- מה זה פירוש הסולם של ספר הזוהר?... תודה רבה!

Victor Wooten

New member
עוד דבר שרציתי לשאול!

הייתי בפסטיבל בראשית לפני כמה חודשים... היה שם מקום מפגש של "יהודים-משיחיים" למי שלא ידוע זו קבוצה של יהודים שמאמינה שישו (ישוע) הוא האל שלנו. אוקיי בקיצור היו שם אחלה הופעות בגלל זה הייתי שם ואז הם התחילו לדבר איתי על ישו ולמה הוא האל שלנו וכל מיני כאלה. הם הראו את פרק נ"ג עם אני לא טועה בספר כלשהוא (יהושע או ישעיה ,משהו בסגנון) ,והיה כתוב שם מעין פסוק שאומר שישוע הוא מלך היהודים האחד והיחיד לא האמנתי,הלכתי הביתה וגם בתנ"ך שלי בבית היה כתוב ככה בפרק המסוים הזה. מה ההסבר לדבר הזה?....אשמח מאוד לקבל מכם הסבר יום טוב!

mgb

New member
תשובה לשאלת פרק נ"ג

בס"ד האמת שאין פורום זה עוסק בשאלות תיאולוגיות אבל לא הייתי רוצה להפנות אותך למקומות זרים שלא תקבל תשובה נכונה, לדעתי לפחות. בהיותי אמון על ההשקפה היהודית שהתורה היא אמת. והיא כוללת את התורה שבכתב והתורה שבעל פה, ברור שלקיחת פרק בנביא הוצאת ההקשר והמובן המקובל על מנת לרצות את הכמיהה לייצור או למצוא בסיס לטענות על משיח כזה או אחר, והיו לא מעט (כבר המצלתי לך בתשובתי האחרת על הספר " משיחי השקר ומתנגדיהם). ובכן, היהדות מעולם לא ניסתה להאליל דמות מסויימת ואף אם כגובה ארזים גובהו, הוא נתון למרות א-לוקית. מרות זו היא ההליכה בתלם המסורת המכילה את פירוש חז"ל הן ל-5 חומשי תורה על מצוותיהם והן לפירושי הפסוקים שבנ"ך. אשר על כן, אותם אנשים משיחיים שבפינצטה בררו להם משלל המידע על מי נביא אמת ומי לא, את הפסוקים הרלוונטיים לטעמם.. זה רציני בכלל?? לא היה היהדות "חור" כרונולוגי ולו ביום אחד, בשעה אחת של נתק בין דור קודם לדור העכשוי, ומיליוני יהודים שומרים באדיקות את פסוקי התורה לבל יגרע ולבל יתווסף בהם שינוי. כך לגבי התורה הכתובה וכך גם לגבי האדיקות של שמירה על פירושי חז"ל. איך ניתן למחוק ביום בהיר את כל המידע ועל סמך מה? על סמך יהודי שבגלל נטיית לב מסויימת פרש מהיהדות שינה, חיסר , גרע והוסיף לתנ"ך, סיפר שקיבל נבואה ממשהו.. ללא עדים.. לא ראיות כל שהן.. מי ראה אותו מתנבא? יש לנו מיליוני יהודים שקיבלו דור אחר דור את אמיתות נבואת משה.. מיליונים! כך שאתה יכול, ידידי היקר להיות מאושר בחלקך- כבן לעם המצח שתורתך-תורתינו היא אמיתית ואין דומה לה! מצרף לך מאמר למרות שאיני נוהג להפנות למקורות שלא עברתי עליהם אישית וביקורתית, אבל אני סומך שתפיק מהמידע שם את התועלת של שלילת דת הכזב שאין לה כלל על מה לסמוך חוץ מאמונה טפלה לעומת היהדות שכולה אמת שניתנת לאימות בכל כלי מדע אפשרי! בברכה

אלי ו.

New member
עוד הערונת

יש לזכור שהאבנגליונים המספרים על אותו האיש נכתבו עשרות שנים לאחר מותו מתוך מטרה אחת, לעשות עוד נפשות לתורתם. כך נכתבו מאורעות חייו כביכול כדי להתאים עצמם לנבואות שונות בתנ"ך. לעתים קרובות תמצא שם פסוקים בסגנון "וכך הוא עשה XYZ כדי לקיים את נבואה מסוימת" לפעמים זה אפילו קומי, לפני מותו החיילים הרומים לכאורה השקו אותו חומץ כדי לקיים את תהלים ס"ט "ולצמאי ישקוני חומץ", שאלה שאני אוהב לשאול זה מדוע הוא לא טבע למוות ככתוב בתחילת הפרק "טבעתי ביון מצולה"
המאמר אליו הפנה אותך MGB מראה שאפשר לפרש את הפרק בקלות על ר' עקיבה או על דמויות אחרות. (יש שפירשו את הפרק על אגריפס אבל מקובל לפרש אותו לא על אדם מסויים אלא על עם ישראל) ועוד הערה על הפרשנות הנוצרית. אם הם מנסים לפרש את הפרק כפשוטו איך הם מפרשים את "יאריך ימים וירבה זרע"? (אותו האיש מת בגיל 33 רווק ללא ילדים) ומשהו משמח, אחד מהמגיבים לאותו מאמר חזר מאז בתשובה ואינו מאמין יותר בנצרות.

רוניטו

New member
אני מציע לך לקרוא שוב את הפרק

לא כתוב שם על ישו כלל וכלל. זה שהנוצרים לקחו את הפרק ו"שידכו" אותו לישו, זה לא עושה את זה נכון. דבר שני, יש הרבה רנשים בבית חולים לולי נפש שיכולים לענות על התיאור, וטוענים שהם ה"משיח". המשיח אמור להושיע את עם ישראל, קודם כל, ולהביא שלום לעולם. בנינו, ישו עשה דבר מכל זה? ג. מי שעובר על התורה, שלא יבוא להוכיח מהתורה. הם מסתמכים על ישעיהו. תראה מה אותו ישיהו כותב על אוכלי החזיר ישעיהו פרק סה ד הַיֹּשְׁבִים, בַּקְּבָרִים, וּבַנְּצוּרִים, יָלִינוּ; הָאֹכְלִים בְּשַׂר הַחֲזִיר, ופרק (וּמְרַק) פִּגֻּלִים כְּלֵיהֶם. ה הָאֹמְרִים קְרַב אֵלֶיךָ, אַל-תִּגַּשׁ-בִּי כִּי קְדַשְׁתִּיךָ; אֵלֶּה עָשָׁן בְּאַפִּי, אֵשׁ יֹקֶדֶת כָּל-הַיּוֹם. ו הִנֵּה כְתוּבָה, לְפָנָי: לֹא אֶחֱשֶׁה כִּי אִם-שִׁלַּמְתִּי, וְשִׁלַּמְתִּי עַל-חֵיקָם. ז עֲו‍ֹנֹתֵיכֶם וַעֲו‍ֹנֹת אֲבוֹתֵיכֶם יַחְדָּו, אָמַר יְהוָה, אֲשֶׁר קִטְּרוּ עַל-הֶהָרִים, וְעַל-הַגְּבָעוֹת חֵרְפוּנִי; וּמַדֹּתִי פְעֻלָּתָם רִאשֹׁנָה, על- (אֶל-) חֵיקָם. {ס}

שוחר1

New member
זה באמת לא רציני. השימוש בחלקים

מהתנ"ך להוכיח טענה כלשהי אינה רצינית. מי שרוצה לדון בעניין צריך לבדוק את כל המכלול. אם תעשה זאת, תגלה שהנוצרים לקחו יהודי, הפכו אותו לאל שלהם, והרגו את אחיו בתמורה. ויכוחים עם הנוצרים נערכו לאורך כל ההיסטוריה. תמיד ביוזמת הנוצרים, והיהודים תמיד "הפסידו" ושילמו מחיר יקר ומדוע?? כי תורת "הבאהבה והחסד" הנוצרית התמשה תמיד בכח נגד האחים של "האל והמשיח שלהם".. אבסורד לא? ואתה עוד יכול להתהיות על קנקנם?? אלפיים שנות היסטוריה מוכיחות מי הם, באופן די מספק. ואם כבר קודמי הביא את ישעיהו ודבריו על אוכלי החזיר. אני אחדד זאת. אם הם רוצים להיות בכלל במישור אחד שמאפשר דיון איטתנו בתנ"ך. עליהם קודם לקבל את התנ"ך ולא לסלף אותו. הם מביאים הוכחה מישעיהו הנביא. תראה מה הוא מנבה להם. ישעיהו פרק סו טו כִּי-הִנֵּה יְהוָה בָּאֵשׁ יָבוֹא, וְכַסּוּפָה מַרְכְּבֹתָיו--לְהָשִׁיב בְּחֵמָה אַפּוֹ, וְגַעֲרָתוֹ בְּלַהֲבֵי-אֵשׁ. טז כִּי בָאֵשׁ יְהוָה נִשְׁפָּט, וּבְחַרְבּוֹ אֶת-כָּל-בָּשָׂר; וְרַבּוּ, חַלְלֵי יְהוָה. יז הַמִּתְקַדְּשִׁים וְהַמִּטַּהֲרִים אֶל-הַגַּנּוֹת, אַחַר אחד (אַחַת) בַּתָּוֶךְ, אֹכְלֵי בְּשַׂר הַחֲזִיר, וְהַשֶּׁקֶץ וְהָעַכְבָּר--יַחְדָּו יָסֻפוּ, נְאֻם-יְהוָה. יח וְאָנֹכִי, מַעֲשֵׂיהֶם וּמַחְשְׁבֹתֵיהֶם--בָּאָה, לְקַבֵּץ אֶת-כָּל-הַגּוֹיִם וְהַלְּשֹׁנוֹת; וּבָאוּ, וְרָאוּ אֶת-כְּבוֹדִי. יט וְשַׂמְתִּי בָהֶם אוֹת, וְשִׁלַּחְתִּי מֵהֶם פְּלֵיטִים אֶל-הַגּוֹיִם תַּרְשִׁישׁ פּוּל וְלוּד מֹשְׁכֵי קֶשֶׁת--תֻּבַל וְיָוָן: הָאִיִּים הָרְחֹקִים, אֲשֶׁר לֹא-שָׁמְעוּ אֶת-שִׁמְעִי וְלֹא-רָאוּ אֶת-כְּבוֹדִי--וְהִגִּידוּ אֶת-כְּבוֹדִי, בַּגּוֹיִם. כ וְהֵבִיאוּ אֶת-כָּל-אֲחֵיכֶם מִכָּל-הַגּוֹיִם מִנְחָה לַיהוָה בַּסּוּסִים וּבָרֶכֶב וּבַצַּבִּים וּבַפְּרָדִים וּבַכִּרְכָּרוֹת, עַל הַר קָדְשִׁי יְרוּשָׁלִַם--אָמַר יְהוָה: כַּאֲשֶׁר יָבִיאוּ בְנֵי יִשְׂרָאֵל אֶת-הַמִּנְחָה בִּכְלִי טָהוֹר, בֵּית יְהוָה. כא

mgb

New member
ספר על תנועת המשיחות

בס"ד שלום לך! ברוך הבא בכלל ליהדות ולפורום" תורה שבעל פה" בפרט! 1) ספר על כל נושא המשיחים, השבתאות וכו' מאז ועד ימינו: ממליץ מאוד על: "משיחי השקר ומתנגדיהם" של הרב בניימין המבורגר שליט"א. 2)אתר דעת ל"מחשבת ישראל" בברכה

למעלה