שאלה

שאלה

למיטב ידיעתי את קיצבת הילדים הביטוח הלאומי מכניס לחשבון בנק משותף, ואם אין כזה אז לחשבון האשה. 1. האם זה נכון? 2. מה אם האישה החליטה על דעת עצמה להעביר את הקיצבה לחשבון הרשום רק על שמה בלבד, בזמן שיש לנו חשבון בנק משותף. אודה לתשובתך.
 

גלעד70

New member
מניסיון היא גם יכולה להעביר

לצד שלישי אני ואשתי קיבלנו קיצבה בחשבוננו ומסיבה שאינני זוכר ביקשנו להעביר אותה לאבא שלי לפני כמה שנים ולא היתה בעיה עם זה
 
התשלום אמור להיות לאם, בדרך כלל.

תקרא (אם תרצה) את סעיף 69 בחוק הביטוח הלאומי: "(א) קצבת ילדים תשולם לאם, אולם אם הילד נמצא עם האב בלבד, והאב זכאי לקצבה, תשולם הקצבה לאב. (ב) המוסד ישלם את הקצבה להורה, אף אם לא נתקיימו בו התנאים לפי סעיף קטן (א), אם ביקש זאת ההורה שמשתלמת לו הקצבה לפי הסעיף הקטן האמור. (ג) לא נתמלאו התנאים של סעיף קטן (א) לגבי שני ההורים, תשולם הקצבה בעד הילד לאפוטרופוס שנתמנה כדין, ובאין אפוטרופוס - למי שנתמנה לכך לפי סעיף 304(א). (ד) גם אם נתמלאו התנאים של סעיף קטן (א) רשאי המוסד, אם טובת הילד מחייבת זאת, לשלם את הקצבה להורה שני שאינו בר-הקצבה, או לאפוטרופוס או למי שנתמנה לכך לפי סעיף 304(א).". לכן, בדרך כלל הזכות היא של האם. אם גם במקרה שלכם הזכות היא של האם, כמו בדרך כלל, אז היא יכולה להודיע לביטוח לאומי לאיזה חשבון היא רוצה שזה ישולם, כולל חשבון שלה בלבד גם כשיש חשבון משותף. אם לדעתך היא הפרה בכך את המוסכם בינך לבינה - אתה יכול לדרוש ממנה השבה (או לתבוע אותה בביהמ"ש לענייני משפחה) אבל זה לא קשור לביטוח לאומי.
 
למעלה