שאלה

שאלה

אני תומך מפלגת העבודה. היום יותר מתמיד. הפוליטיקה הישראלית היא דבר מאוד מורכב ויש לו שורשים הסטוריים מרתקים. שמאל וימין הם מושגים שהטשטשו בישראל. במקור (גם בארץ) השמאל הוא זה שתומך במעמד הביניים ובמדיניות רווחה וחברה. ואילו הימין הוא זה שמאמין יותר בשוק חופשי וביכולת של כל אדם להגיע לשמיים אם הוא רק יתאמץ ואין זה מתפקידה של המדינה לעזור לו (כמו באמריקה). בגלל שהנושא הבוער (לכאורה) בישראל הוא הנושא הבטחוני מדיני במיוחד בשנים האחרונות, נוצר מצב שבארץ הימין הוא זה שנגד ויתורים על שטחים תמורת שלום והשמאל בעד ויתורים על שטחים בעד שלום. חלוקה די מפגרת בהתחשב בעובדה שתהליך שלום הוא דבר מורכב ודינמי ולא כל הזמן מדובר רק על שטחים... מה שמשמח אותי במערכת הבחירות הנוכחית הוא שהנושא שבאמת מכתיב את החברה הישראלית (חברה וכלכלה) חזר להיות מרכזי. פרץ שהיה יור ההסתדרות ומעמד הביניים והמעמד הנמוך בראש דאגותיו והוא שמאל אמיתי (לא כמו פרס ורמון). וביבי- המפריט הגדול- אלוף הפגיעה בחלשים- הימין האמיתי מהצד השני. שני אלה מעוררים מחדש את הנשוא החשוב הזה ודורשים מעם ישראל לבחור מי הוא? אמריקה כפי שהכתיב וושינגטון או מדינת מופת כפי שהכתיב הרצל באלטנוילנד. סליחה על ההקדמה הארוכה. עכשיו מגיעה השאלה... כשיש דילמה יש לה שני צדדים. צד שמאל וצד ימין. מה זה אומר שמפלגה מגדירה את עצמה כפלגת מרכז?

bhnadav

New member
../images/Emo26.gif

בדרך כלל, מי שנבחר - הן אם זה מועמד העבודה והן אם זה מועמד הליכוד, הוא מועמד שזוכה לתמיכה רחבה בציבור, גם בקרב המרכז וגם אף אצל הצד הנגדי לו. אי אפשר כמעט לזכות בניצחון אם התמיכה שלך היא רק ע"י המחנה שלך. תמיד צריך לזכות בתמיכה גם ממרכז העם, שם רוב המנדטים, שנעים לפי המועמד שיש סביבו את התמיכה הרחבה ביותר, או במלים אחרות - קונצנזוס. במקרה שלנו, אני רוצה הנהגה שפוייה, רציונלית, הגיונית. ביבי קיצוני לי מדי בכיוון ימין, ופרץ קיצוני לי מדי בכיוון שמאל. אני רוצה לשמור על המסגרת הקיימת, להמשיך לתת לשרון את המנדט לשרת את האינטרסים של ישראל, לחתור שלום ולא להתפשר על הביטחון. אני רוצה את שרון והנהגתו שמייצגים בשבילי את המנהיגות הרציונלית והשפויה, ולא אנשים כמו ביבי או פרץ.

מה אתם רוצים שיהיה?

כל זה טוב ויפה אבל זה שרוב העם לא יודע מה שהוא רוצה זה לא אומר שרוב העם יודע מה טוב לרוב העם. בדיוק להיפך. מצביעי קדימה: מה אתם רוצים? לא מי מנהיג יותר חזק שרון ביבי או פרץ? גם אני מסכים ששרון. לא על מי אתם יותר סומכים. מה אתם רוצים? הפרטה במשק או מדינת רווחה? הגדלת או הקטנת תקציב החינוך לטובת תקציב הבטחון? חלוקת ירושליים או לא? חוקה או לא? דוח דברת או לא? בנתיים לא שמעתי מה המפלגה הזאת תעשה... כל מה ששעמתי זה ששרון הוא אחלה מנהיג. זה לא מספיק מבחינתי...

bhnadav

New member
זה בדיוק ההבדל.

השמאל היום יזרוק - בוודאי לחלק את הירושלים, מדינת רווחה שתושביה חיים מקצבאות ושכר מינימום של 1000$, להפחית משמעותית מהביטחון ועוד.. הימין יזרוק - אף שעל, שוק חופשי שיעמיק את המצב החברתי הנורא, התמקדות מוחלטת בביטחון והמשך זניחת החינוך (בתוספת לימור לבנת כמובן). קדימה תזרוק מדיניות שפויה. לגבי ירושלים - צריך לבחון את העניין בצורה רציונלית והגיונית. אם יש צורך בהיפרדות בהסכם מכמה שכונות ערביות בירושלים, שבדרך זו גם יעזור לבעייה הדמוגרפית בישראל, מצויין. אם זה בלתי אפשרי - אז לא. אבל בשום אופן לא אף שעל, או "כל שעל". לגבי המדיניות הכלכלית - הציבור לא רוצה לא שוק חופשי מוחלט, ולא מדינת רווחה מוחלטת. הציבור רוצה מדיניות כלכלית וחברתית שפוייה, שמצד אחד לא תעמיק את העוני ומהצד השני לא תזנח את הכלכלה החופשית הנכונה ואת הרפורמות שמתחילות להתבצע. חינוך וביטחון - הכל באופן שפוי. אם יתאפשר לקצץ בביטחון קדימה תקצץ, אבל בשום אופן היא לא תבטיח סתם ובסוף תקיים זאת רק בגלל שהיא הבטיחה, אלא תממש זאת רק אם זה יהיה המומנטום הנכון לעשות כך, ואם המצב יאפשר זאת. דו"ח דוברת או לא זה לא קשור כל כך לימין או שמאל אלא לתפיסה בנוגע לחינוך, שלא קשורה להזדהות פוליטית.

mean girl 16

New member
לימור לבנת כבר לא תהיה שרת החינוך

לא בממשלת שרון ולא בממשלת נתניהו מה שלא יהיה(ולפני שאתה מתחיל להשמיץ תזכור מי מינה אותה).

bhnadav

New member
לא השמצתי ../images/Emo8.gif

אם נתניהו ירכיב את הממשלה ולימור לבנת לא תחפוץ בתיק החינוך, אני מעריך שבמצב כזה יקבל אותו זבולון אורלב מהמפד"ל, שתצטרף כשותפה קואליציונית לממשלה בראשות הליכוד. אבל מה לעשות כרגע סיטואציה זו אינה ריאלית...

לימור לבנת אכן לא תהיה שרת החינוך

הליכוד בכל מצב לא יוכל להרכיב את הקואליציה הבאה , קדימה לא תצטרף לקואליציה בראשות נתניהו , וגם העבודה לא תסכים להצטרף לקואליציה כזו. אין שום סיכוי שהליכוד יחד עם מפלגות הימין יגיע לגוש של 61 חברי כנסת. ולכן ,לגבי לימור לבנת - היא אכן לא תהיה שרת החינוך , אבל בממשלה שנתניהו נניח היה מרכיב - היא לדעתי בכל זאת היתה מקבלת את תיק החינוך.

mean girl 16

New member
אתה באמת חושב שקדימה לא הייתה

מצטרפת לקואליציה בראשות הליכוד? הצחקת אותי

bhnadav

New member
היא לא.

מהסיבה הפשוטה הבאה - אם הליכוד מקבל יותר מנדטים מקדימה ומהעבודה, הוא בכל זאת צריך אחת מהן כדי להקים קואליציה. אם גם קדימה וגם העבודה מסרבות, משמע הליכוד לא מקים קואליציה, האפשרות להקמת קואליציה עוברת לקדימה או לעבודה, כשלהן סיכוי רב יותר להקים קואליציה על אף הליכוד שקיבל יותר מנדטים.

mean girl 16

New member
בכל מקרה אם הליכוד היה מקבל יותר

מנדטים. משמע 30 וכמה. תצרף עכשיו את כל הימין וש"ס והוא לא צריך את קדימה או את העבודה כדי להקים קואליציה.

bhnadav

New member
אממ...

אני יוצא מנקודת הנחה שלהקמת קואליציה נדרשות במערכת הבחירות הנוכחית לפחות 2 מבין הליכוד, העבודה וקדימה. אם הליכוד מקבל 30, האיחוד הלאומי 5, ישראל ביתנו 5, המפד"ל 5, ש"ס 10, גם זה לא מספיק להקמת קואליציה. האמת שכתבתי לפני כמה שבועות הערכה מדוקדקת שלי לגבי האפשרות שניתקל הפעם ב-2 מערכות בחירות מפני שאחת לא תספיק להקמת קואליציה, שם התייחסתי לאפשרות שאז הייתה נראית לי הגיונית - שעמיר פרץ ינצח. אבל זה תקף גם למקרה שהליכוד מנצח. אולי בהזדמנות אני אכתוב מאמר משופץ בנושא גם כאן.

mean girl 16

New member
ומה עם

יהדות תורה, זה לא ימין? האמת היא שאני לא ממש יודעת הרבה עליהם אבל אני מניחה

bhnadav

New member
שכחתי, נכון, עוד 5 מנדטים.

האמת שגם זה לא יספיק. אבל בכל מקרה - אי אפשר להסתמך על זה.

mean girl 16

New member
אני אגיד לך למה כן אפשר

כי גם אם הם יאבדו 2 מנדטים, מי שיקח אותם יהיו לדוגמא המפד"ל. ככה שהכל נשאר באותו מחנה. לפי החישוב שלי אז יהיה להם מעל ל61. אז די בטוח שכן תהיה להם קואליציה.. והיה אם כמובן

bhnadav

New member
אממ...

תראי - את אומרת שהם יאבדו למפד"ל, אבל אני לא מאמין. ביבי מאמין שיש 20 מנדטים בין הליכוד לקדימה, וזה מה שיהווה כפקטור. הרי יש פה 3 גושים עיקריים, קדימה העבודה והליכוד. קדימה והליכוד חופפות מבחינת הרבה מהציבור שתומך בהן, מפני שעובדה שע"פ הסקרים כעת, הליכוד יורד מ-28 המנדטים שלו בבחירות לסביבות ה-12. העלייה לא מתבטאת במפלגות הימין אלא בקדימה, שמקבלת גם ממפלגות אחרות כמו שינוי שיורדת ל-4. לכן, האיזון יהיה בין קדימה לליכוד, ככל הנראה.

mean girl 16

New member
האמת היא שהתכוונתי

למפלגות כמו יהדות התורה והאיחוד הלאומי, שגם אם הם מאבדים מנדטים זה נשאר במחנה הימין. בגלל זה לא מלחיץ אותי כשקדימה מקבלת מנדטים למשל ממר"צ או מהעבודה כי זה נשאר באותו מחנה. והתכוונת ל38 מנדטים, כן? (אגב בסקר אחר יש לו 15, ובגלובס יש לו 17 אז לא הייתי מסתמכת על זה
) להיכנס לקטע עכשיו שקדימה לקחה מהליכוד זה לא לעניין. ברור שזה נכון אבל הנושא כרגע הוא שונה. אני בעצם אמרתי שבמקרה שהליכוד לוקחים שזה אומר בערך 30 מנדטים. שאר מפלגות הימין זה ישאר פחות או יותר כמו בסקרים. כי גם אם אחת מאבדת מנדט, השנייה מקבלת אותו. ואז כן יש קואליציה. הכל פתוח

bhnadav

New member
כן, התכוונתי ל-38 ../images/Emo122.gif

אוקיי, התיאוריה שלך נכונה. אבל אני מעריך שבכל זאת לא תתאפשר, במערכת הבחירות הנוכחית, הקמת קואליציה שלא כוללת 2 מבין 3 ה"גדולות". אבל אכן, הכל פתוח.

תומרס1

New member
מה שאת אומרת תלוי בכמה

מנדטים כל מפלגה ממפלגות הימין תקבל.. ולא נראה לי שכ"כ הרבה בשביל להקים קואליציה שתשרוד זמן רב.. וזו תהייה גם קואליציה ימנית קיצונית ורוב העם לא רוצה את זה ולכן זה לא יהיה, קדימה לא תהיה שותפה לקואליציה של הליכוד אין מצב ושרון ודאי וודאי לא יהיה מספר 2 של נתניהו... וקדימה נולדה בשביל לנצח בבחירות הקרובות ושרון יהיה רה"מ, ימשיך להיות..

את יכולה להתחיל לצחוק מצידי

כדאי שתפנימי את זה אחת ולתמיד: את הקואליציה הבאה בישראל ירכיב אחד מהשתיים: או עמיר פרץ ,או ראש הממשלה אריאל שרון - הליכוד עם נתניהו בכלל לא פונקציה במשחק הזה - ואני אכן חוזר על מה שכתבתי מקודם: קדימה לא תצטרף לקואליציה בראשות הליכוד , ונראה לי שגם העבודה לא תצטרף , בוכל מקרה אין סיכוי שהליכוד יצליח להגיע ל -61 חברי כנסת לפחות כדי להרכיב קואליציה.

למעלה