שאלה

Yellow Fever

New member
שאלה

אתמול דיברתי עם המפקחת שלי ואמרתי לה שאני לא מרגישה כל כך טוב [בלשון המעטה] אז היא אמרה לי שהיום אני ישאר בבית ואם אני ירצה, אז גם מחר. זה ישנה משהו אם אני ילך לרופא להוציא אישור רפואי ? [שכחתי איך קוראים לזה .. "גימל" בשפה אזרחית] כי בעקרון היא כבר אישרה לי להיות בבית, אבל כמובן שיש את כל השטויות האלה של ימי חופש, מחלה וכל זה ... איך זה בדיוק הולך ומה כדאי לי לעשות ? תודה למגיבים

moshe alfasi

New member
מתחילים לקבל כסף רק מהיום הרביעי

למחלה... ז"א, שקיבלת עליו "סיק". בהצלחה.

joshh

New member
הצעה שלי,

אם את יכולה להשיג אישור רפואי תשיגי. כי אם תגלי שלא קבלת את הימים הללו את המגיע לך לא יכאב אם תוכלי להעביר לחברה אישור שכזה לטובת המגיע. בברכה, joshua

avi1976

New member
אין חפיפה בין ימי מחלה לימי חופשה

בנוגע למחלה: על תקופת מחלה מקבלים אחוזים מסך השעות הרגילות שמצטברות לשכר היומי שהינך משתכר בפועל כך: על היום השני - 37.5% על היום השלישי - 37.5% על היום הרביעי ואילך - 75% כמובן שהכל גם נוגע לותק שברשותך. על כל חודש עבודה הינך זכאי ליום וחצי מחלה עד לצבירה מקסימלית של 90 ימים. מובהר במפורש שמעבר לותק שצברת עבור תקופת מחלתך לא ישולם שכר כלל! מבהיר שאסור לעבוד בתקופת המחלה ועל מנת לקבל את השכר כאמור חייבים להוציא אישורי מחלה. בנוגע לחופשה: על ימי חופשה צריכה להיות הסכמה הדדית בין המעסיק לעובד וצריכה להינתן על כך הודעה מראש. השכר על יום חופשה הינו 100% מסך השעות הרגילות שמצטברות לשכר היומי שהינך משתכר בפועל. כמו כן, חבל לך לאבד צבירה של ימי חופשה ולא להשתמש בהם בעתיד ועל כן מומלץ להוציא אישורי מחלה ולקבל עבור תקופת המחלה תשלום. בנוגע לחופשה ומחלה: אין חפיפה בין ימי מחלה לימי חופשה ומכיוון שכך לא תוכלי לקבל שכר על שניהם ביחד!!!

למעלה