שאלה

איש גשם

New member
שאלה

יש מקום ברשת או שמישהו פה יוכל לאמר לי מה בעצם הזכויות של יתומי צה"ל? כי אני כל הזמן מקבל "רסיסי מידע" כגון מענק חתונה או הנחה לרכישת דירה או לימודים חינם וכדומה ואני רוצה לעשות סדר בדבר ולדעת מה אני כן מקבל ומה לא מקבל אני מאוד הודה למי שיוכל לעזור לי תודה.

No name for now

New member
יש חוברת

החוברת מופצת לאלמנות צה"ל מדי פעם וכוללת גם מידע לגבי יתומי צה"ל, לי יש חוברת מינואר 2002 למיטב ידיעתי יש שינויים מאז אבל חוברת מעודכנת אין
בקישורים של הפורום אפשר למצוא: קישורית לאתר אגף השיקום בו יש אינפורמציה חלקית לגבי שיקום, למרבה הצער היא גם לא מסודרת לפי קבוצות. חבל מאוד שבמשרד הבטחון לא למדו לנצל את הרשת כדי להעביר אינפורמציה עדכנית ומלאה למשפחות השכולות ולנכי צה"ל לגבי זכויותיהם. קישורית לאתר של אדם שעבד בעבר באגף השיקום והוא עונה על שאלות ספציפיות (אפשר לשלוח לו דואר אלקטרוני). נשמח לדעת על עוד מקורות אינפורמציה.

almana73

New member
אין!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ליתומי צהל מעל גיל 21 אין כמעט זכויות לצערי ארגון אלמנות ויתומי צהל בראשותה של פנינה כהן לא עשה דבר עבורכם אני מקווה שעדי כספי והצוות המוביל של אלמנות צהל נגד פנינה כהן כן יצליח לעשות משהו עבורכם בתקווה לעתיד טוב יותר

No name for now

New member
אני מבקשת לא להטעות את הגולשים

אין ספק שיש מקום לשיפור ותיקון בנושא זכויות יתומי צה"ל בגירים אבל אל תאמרי שאין זכויות כי זה יגרום ליתומים לא לממש את הזכויות שיש להם כמו
שיקום תעסוקתי (לימודי תואר, לימודי תעודה, סיוע בפתיחת עסק)
מענק חתונה
מענק לרכישת דירה
הנחה במס רכישה
יתום שלא ניצל את השיקום התעסוקתי יכול לרכוש רכב חדש ולקבל זיכוי על המסים
טיפול פסיכולוגי
סביר ששכחתי כמה דברים

איש גשם

New member
תודה רבה

חידשת לי כמה דברים שלא ידעתי שאני זכאי להם... לגבי לימודים,איך זה עובד? וההנחה לרכישת דירה,האם את יודעת את גובהה הסכום? ושאלה אחרונה למי שיודע,האם גם אנחנו זכאים להנחה ברכישת רכב כל 5 שנים כמו אלמנות צה"ל?

No name for now

New member
תשובות

לימודים:
פנה לעובדת השיקום, בעיקרון צריך למלא טופס עם פרטים על מוסד הלימודים, המסלול והיקף הלימודים בסמסטר, ולחכות לאישור מהוועדה. אתה משלם את שכר הלימוד ו(אם קיבלת אישור מהוועדה) אתה שולח את הקבלות למשרד הבטחון ומקבל את ההחזרים באמצעות התשלומים החודשיים שמשרד הבטחון מעביר לזכאים. יתומים שלומדים לתואר ראשון ואינם עובדים זכאים לדמי מחייה חודשיים, ויש גם מענק לרכישת ספרים (פעם בשנה?) רכישת דירה:
אין הנחה לרכישת דירה
יש מענק דיור
יש הנחה במס רכישה על 2 הדירות הראשונות, יתומי צה"ל משלמים 0.5% מס.
יש מאמר
בפורום שמסביר את הנושא רכישת רכב:
אין הנחה כל 5 שנים. אבל יתום שלא מימש את זכויות השיקום התעסוקתי, יכול לרכוש פעם אחת רכב (לפי המפרט שקובע משרד הבטחון) ולקבל זיכוי על המסים
חשוב לזכור, הפרטים אינם מלאים

../images/Emo13.gifזכויות ליתומי צה"ל

חברים יקרים, ילד כאשר מגיע לגיל 21 משרד הביטחון מפסיק לתקצב אותו בתגמול החודשי של אימו. מהן זכויותיו של יתום מעל גיל 21? מימון לימודים באוניברסיטה או מכללות מוכרות. במידה ולא לומד אלא פותח עסק עצמאי, משרד הביטחון מעניק סיוע שאיני יודעת מהו. (מימון הלימודים במכללות יגיע עד ל-24.000 ש"ח לשנה). דמי מחיה בגובה 2100 ש"ח בחודש לסטודנט הלומד כ-36 שעות שבועיות. טיפול פסיכולוגי ללא מגבלה. מענק נישואין ו/או רכישת דירה של כ-100,000 ש"ח. נאוה שוהם

למעלה