שאלה

newKiticat

New member
שאלה

אני עוברת עירעור לקביעת אחוזי נכות כללית כרגע. אני סוכרתית, ועל פי תקנות ביטוח לאומי- .... " סוכרת אשר הופיעו בה אחד או יותר מן הסיבוכים הבאים (ללא קשר לצורת הטיפול); א. נוירופתיה סימפטומטית (תחושתית - מוטורית או אוטונומית); ב. רטינופתיה סוכרתית (של הרקע - או משגשגת); ג. פרוטאינוריה קבועה, או הוכחה היסטולוגית לנפרופתיה סוכרתית; ד. מחלת כלי דם היקפיים ה. מחלת כלי דם כלילים - 65%" ניורלוג איבחן כי - יש עדות ל "sensorimotor axnol olyneuropathy m/p diabetic" (יש בדיקת EMG עדכנית). ולמרות כך- קיבלתי רק 30 אחוזי נכות. (יש גם בעיית גב לאחר תאונת דרכים אך במקרה זה האחוזים אינם גבוהים כמו אחוזי הנכות הנובעית מהסוכרת), מדוע לא קבעו לי 65% כפי שנכתב בתקנות?

מדוע?

מכיוון שלפעמים, לדאבוננו, ועדות רפואיות לפי חוק הביטוח הלאומי נוהגות במבוטח מנהג בית שמאי ולא בית הלל, ולפעמים גם הן פשוט טועות. יש לעיין באופן מדוקדק בפרוטוקול הועדה ולראות האם קיים נימוק הגיוני מדוע לא הכירו בסיבוך זה של הסכרת בה לקית. במידה ויש נימוק, יש לבדוק הדבר עם הרופא המומחה ולערער במידה ובמדובר בטעות. במידה ואין נימוק הגיוני, יש מקום לערער על ההחלטה.

למעלה