שאלה

גילת22

New member
שאלה

ערב טוב. רציתי לדעת אם אני זכאית לתמיכה מביטוח לאומי. אני בת 21 ויש לי חרדה בלתי מוגדרת, פוביה חברתית, דכאון, OCD והפרעות באישיות. האם אני זכאית? ואם כן, לאן עלי לפנות? אני אשמח למידע ו/ או קישור בנושא אחוזים. תודה רבה לעוזרים.

אפשר להוריד במחשב את

טופס תביעת נכות כללית. רוב הפרטים הם למילוי שלך, אבל את צריכה להביא חוו"ד מפסיכיאטר על האבחון שלך, הטיפולים, היכולת שלך לעבוד וכל הסיפור ואז מגישים ותקבלי בדואר הזמנה לועדה רפואית ששם יראיינו אותך קצת ואחרי כמה זמן מקבלים הביתה את התשובה. השאלה היא עד כמה ההפרעות האלה מונעות ממך לתפקד בצורה חברתית וכאן זה המקום של הפסיכיאטר והממלצה שלו. יש טפסים להורדה בעמוד הכניסה של הפורום הזה ובאתר של ביטוח לאומי, תלחצי טפסים, נכות כללית הגשת תביעה. מאחר ואין לך היסטוריה תעסוקתית וכאלה זה לא אמור להיות מסובך למלא.

גילת22

New member
תודה רבה לך ../images/Emo140.gif

עוד שאלה קטנה- אני צריכה לתת להם רק טפסי אבחון? האם זה מספיק? פשוט מאוד לאחר מאמץ רב, רק עכשיו התחלתי טיפול, עדיין לא התחלתי טיפול תרופתי. התייעצתי עם מישהו (לא מוסמך) והוא אמר שתיהיה לי בעיה להגיש בקשה לועדה כיון שעוד לא התחלתי טיפול תרופתי, האם יש אמת בדבר? אז עכשיו אני רק צריכה לשלוח טפסים ולהמתין? (אני יודעת שזה תהליך ארוך). או שפשוט אמתין חודש- חודשיים שכבר אהיה בתוך הטיפול? תודה רבה על העזרה.

בכל מקרה חוו"ד המקצועית

שתומלא עבורך תכלול את כל האבחונים ואת הטיפול שאת מקבלת או תקבלי. זה לא כל כך פשוט להוציא חוו"ד אז לדעתי תבררי קודם עם הפסיכיאטר האם הוא מסכים לכתוב לך או שיש לך צורך להזמין חוו"ד פרטית או לפנות למרפאה של בריאות הנפש ושם לקבל לאחר אבחון מסודר חוו"ד שהרבה פעמים כרוכה בתשלום. אם יש לך את זה הקטע של הטופס עצמו זה 5 דקות למלא. הפסיכיאטר שאמור למלא את חוו"ד עבור הביטוח הלאומי גם יגיד לך אם כדאי לחכות או לא, הם מבינים בזה מספיק.

את זקוקה לחוות דעת של רופא מומחה

רצוי מתחום הפסיכולוגיה או פסיכיאטריה. בלי אלו לא תקבלי אחוזים לצערי. בשלב ראשון מכתב מרופא כל שהוא ממרכז רפואי, מלוי טפסים שניתן להורידם כפי שנרשם מאתר המל"ל. כמו גם טופס תפקודי שימולא ע"י רופא המשפחה ואחות קופת חולים. את כל אלו מצלמים ומוסרים במל"ל באזור המגורים. תוזמני לוועדה רפואית. זו תקבע קביעה ראשונה. אם יהיה צורך לערער אז תגישי חוות דעת מרופא מומחה בתחום. עדיפות ממרכז רפואי.

למעלה