שאלה?....

jazzistco

New member
חלום... חלום... ../images/Emo3.gif

אבל עוד מעט יבוא מלך המשיח... אז לדעתי, במקום ללכת ללמוד בתלמה ילין, עדיף לחזור בתשובה ולהתחיל ללמוד בישיבה (לבנים) (
) או ללמוד בסמינר (לבנות...). לבחור בתלמה ילין זה ללכת בעקבות ה-
. לבחור בישיבה/סמינר זה כמו ללכת בעקבות ה-
. הבחירה היא בידנו !!! להיות יהודי ששומר מצוות ולהיות מוזיקאי - לא צריכים להיות דברים שסוטרים אחד את השני! בנוסף, בתלמה ילין, לצערי, לא מתייחסים למוזיקה כאל דבר רוחני אלא כאל תחרות מסריחה... (זה לפי מה ששמעתי...) אני חושב שהמטרה של התלמידים בהפקת המוזיקה שם היא יותר נובעת מתוך רדיפה אחר כבוד והעשרת הגאווה שלהם מאשר מתוך רדיפה אחר רוחניות.

SHEX

New member
אתה ממש מגזים../images/Emo95.gif

נכון, יש תחרותיות אצל האנשים בבצפר שלי, אבל ממש לא אצל כולם... הבחירה היא לא אם ללכת בעקבות השטן או משהו, הבחירה היא האם לקחת חלק מהתחרות הזו שמתקיימת בין אנשים, וזו בחירה שצריך לקחת לא רק בבצפר שלי, אלא כמעט בכל צעד שעושים בחיים, כי מה לעשות, בחברה שלנו אדם לאדם זאב, ואנשים לרוב מעדיפים לשמור על התחת של עצמם ולהשפיל אחרים כדי לצאת מורווחים... אני אישית כשנכנסתי לבצפר הייתי מודע לתחרותיות הזו ובחרתי שלא לקחת חלק בה, וכבר שלוש שנים אני שם ואני עדיין לא לוקח חלק בתחרותיות הזו, ולמרות שבגלל זה אני לא נחשב לנגון מספר 1 במגמה, אני מעדיף את המצב שלי, שאני שומר על הכבוד שלי ושל החברים שלי ולא משפיל את עצמי ואותם למשחקי כוחות מפגרים... ובקשר למה שכתבת - זה לא נכון, אמנם יש תחרותיות, אבל המוסיקה עדיין מקבלת יחס של מוסיקה ורוחניות, התלמידים שם נכנסים כדי לפתח את עצמם, אבל כי הם אוהבים מוסיקה, כי הם נהנים ליצור אותה... מצטער, פשוט לפעמים ממש מתסכל אותי שאנשים רואים בבצפר שלי תמיד כדבר רע... :X

jazzistco

New member
בן אדם...../images/Emo95.gif

אתה מהמגמה של המוסיקה הקלאסית... אם ציינת שבמגמה שלך יש תחרותיות (ולפי איך שאתה מכנה זאת - "משחקי כוחות מפגרים"), אז תאר לך מה קורה במגמת הג'אז! הרי ששם המצב יכול להיות גרוע יותר כי ג'אז היא מוסיקה שהחלק הבלתי נפרד ממנה מאז ומתמיד היה אינדיבידואליותו של המבצע! ואותי... זה מה שמדכא ומתסכל! (
)

SHEX

New member
בדיוק להפך../images/Emo95.gif

בג'אז הכי חשוב זה לעבוד כהרכב, אם לא תדע לעבוד כמו שצריך בתור חלק ממשהו גדול יותר, והדבר היחיד שיעניין אותך זה רק הסולו שתדפוק באמצע ההופעה, לא תצליח לעולם לנגן ג'אז אמיתי... ואחרי הכל, בג'אז יש לכל אחד מקום להתבטא בתורו, שזה מה שטוב. וג'אז זו מגמה שממש קשה למצוא בה תחרותיות שהיא מעל לרגיל..

SHEX

New member
אני בתלמה ילין../images/Emo95.gif

כעקרון, המגמה ממש נחמדה ויש אחלה אנשים... כעקרון, אם את מתקבלת ומוכנה לעשות את ההשקעה של לקום מוקדם בבוקר ולהשקיע באמת אז זה שווה את זה... וגם - רק אם את מוכנה לקחת את המוסיקה בצורה רצינית, כי אני יודע שבבצפר של חברים שלי המוסיקה שם זה אך ורק בשביל הכיף, לא באמת לומדים שם בצורה ממש ממש רצינית את המקצועות.

למעלה