שאלה

• פותח הנושא kubb
  • פורסם בתאריך

kubb

New member
שאלה

התחלתי להשתתף בשיעורי יוגה לפני חצי שנה, בקבוצה המונה כ-15 איש. קיוויתי שבעזרת השיעורים וההדרכה אני אצליח להגיע לסוג של שלווה לצערי אני מרגישה שהיכולת שלי להגיע לריכוז ולשקט היא מאוד נמוכה, ובעיקר אני מרגישה לא נוח עם קרבתם של שאר המשתתפים. כיצד אוכל להתרכז כאשר אני מוקפת ברעשי נשימות ותזוזות של אנשים אחרים? מה אפשר לעשות?

anatina

New member
אולי זאת לא הקבוצה המתאימה

נסי ללכת לשיעור ניסיון במקום אחר, אולי יותר תתחברי וקחי בחשבון שתהליכים לוקחים זמן... זה לא קורה ביום אחד וגם לא בחצי שנה.

פראנה

New member
מוזמנת לשיעורי מדיטציה בחינם

בסטודיו פראנה יוגה בימי רביעי ב-8:30 בבוקר בכל שבוע. דרך מצוינת להתחיל את היום, לתחושה טובה ורגועה כל היום וכל השבוע. לפרטים נוספים הכנסי לאתר שלנו www.pranayoga.co.il או התקשרי אלינו 03-5230907

עטלף23

New member
באמת בעיה

אני מאוד מזדהה עם הבעיה שהעלת... יש הפרעות שמאוד קשה להתמודד איתן כאשר עוסקים ביוגה במסגרת קבוצתית, רעש, ריח, מבטים... כשהייתי בהודו לפני כמה שנים לקחתי כמה שיעורים פרטיים אצל מורה מקומי, וזו היתה חוויה ששום דבר לא משתווה אליה אבל אני לא חושב שבארץ האופציה הזאת קיימת וגם אם כן אז זה בטח מאוד יקר

anatina

New member
אני דווקא מעדיפה יוגה בקבוצה

יש משהו מאד עוצמתי בקבוצה של אנשים שעושים יוגה שיחד, נושמים ביחד וכו'- אני מוצאת את זה דווקא מדרבן ומוסיף לריכוז. ודווקא יש אופציה לשיעורים פרטיים בארץ- כמעט כל מורה ליוגה שתפנה אליו ישמח ללמד אותך בשיעורים פרטיים, אבל זה כמובן לא זול כמו בהודו...

שלום לך

אם התמדת חצי שנה ז"א שמשהו ביוגה בכל זאת תפס אותך.... אז עכשיו פשוט חפשי שיעור עם אוירה נעימה יותר, יש היצע עצום של יוגה בכל הערים וגם בפרוורים לא חסר, גם אם זה יקח קצת זמן שווה להמשיך ולחפש, אני בטוחה שתמצאי. יתכן וכדאי לך לחפש קבוצות בעלות מספר קטן יותר של משתתפים, גם זה קיים (אני מלמדת בקבוצות של 2-6 אנשים), ובכל מקרה, אני מאמינה שעם התירגול, תהי מסוגלת יותר להתכנס פנימה, למצוא את המקום השקט והבטוח שלך, בו רעשים/תזוזות/מבטים לא יוכלו לחדור אליך. ואז אולי אפילו תבחרי לצאת מהמקום הזה חזרה אל אותם ריחות ואנשים שסביבך, ואפילו להנות מהאנרגיה שקבוצת מתרגלים רציניים יוצרת... הדרך ארוכה והמסע רק התחיל... מה שחשוב זה שאל תתיאשי, המשיכי לחפש. בהצלחה! מיכל עירוני 054-3010380

למעלה