שאלה.

תמי29

New member
שאלה.

ילדתי (בת 6) נפגעה קלות בת"ד, בעת שהיא וחברתה חצו כביש, פגע בהם רכב והפילם. לאחר הבהלה הגדולה פונו שניהן ע"י מד"א לבי"ח. לאחר צילומים הוברר כי ב"ה בתי כמעט לא נפגעה כלל, (מלבד הסיוט כמובן...) מלבד 2 פצעים בברכיים שנחבשו בבי"ח. הילדה השנייה גובסה עקב שבר. אביה של הילדה הפגועה טוען כי "שמע" שמגיע לנו כסף מהביטוח. 1. זה נכון? 2. כמה? 3. כמה עולה עו"ד לתביעה כזו? 4. האם כדאי לתבוע במשותף או בנפרד? (מבחינת שכר עו"ד, ותוצאות המשפט). 5. האם הכסף הוא של ההורים? האם עלינו "לסגור" אותו עבור הילדה? 6.האם בדר"כ זה מגיע למשפט? 7.כמה זמן נמשך ההליך? וואאאו כמה שאלות. תודה רבה.

פגיעת קטינה בתאונת דרכים

שלום רב, לגבי השמועה, אני שמחה לבשר, כי כן, כאשר נגרמים נזקי גוף בתאונת דרכים, קמה לנפגע (במקרה שלכם - לכם כאפוטרופסים שלה) זכאות לפיצוי. סכום הפיצוי משתנה מנפגע לנפגע ותלוי בעוצמת הפגיעה, הנזקים שנגרמו, הנתונים האישיים שלו וכו'. בתאונת דרכים, שכר טרחת העורך דין קבוע בחוק, והוא: 8% בפשרה, 11% לאחר תביעה, 13% בפס"ד. שכר הטרחה נגבה מהפיצוי, ולכן זה לא כסף שיוצא מממכם. מעבר לזה יתכן שיהיו הוצאות שצריך לשלם. לגבי תביעה במשותף או בנפרד, לעניין השכר טרחה זה לא ישנה, כי כל נפגע נבחן עצמאית, לגבי הטיפול, אולי זה יכול להקל על ההליך, אבל לא תמיד, והאמת שזה לא קריטי, כי כאן יש סוג פגיעות שונה לגמרי, קשה וקל , ואולי כדאי שתתבעו בנפרד. הכסף הוא של הילדה, הוא מגיע אליכם מתוקף היותכם האפוטרופסים שלה. מה שאומר, שסומכים עליכם שלא תעשו בו שימוש שלא לטובתה. שוב, בהתאם לנתונים האישיים של הפגיעה, משתנה זמן הטיפול, זה יכול להתחיל במס' חודשים, ולהגמר בפשרה או בתביעה, זה תלוי, ויכול להמשך מס' שנים, תלוי בעוצמת הפגיעה ועוד נתונים. מקווה שעניתי על הכל. בהצלחה והחלמה מהירה. בברכה,

עמית54321

New member
דרך אלטרנטיבית

לתמי29 בוקר טוב. צר לי לשמוע על המקרה.אבל טוב שהוא הסתיים כך ולא יותר גרוע. עקב מורכבות המקרה ומס' מעורביו,מומלץ לפנות לשרותי גישור המטפלים בסוגיות מן הסוג הנ"ל בדרך של הדברות והסכמה של כל הגורמים המעורבים.ההליך מנוהל על ידי צד שלישי (מגשר/ת) ניטראלי, במהירות וביעילות.כמו כן ההליך הינו זול מאוד ביחס לאלטרנטיבה המישפטית. בברכת בריאות טובה ובהצלחה עמית

מה מה מה ?

זאת הפעם הראשונה שאני שומעת על דבר כזה בנזקי גוף מתאונות דרכים. מול מי מגשרים, מול חברת הביטוח?! אשמח להבהרות.

עמית54321

New member
נזקי גוף בתאונות דרכים

לעו"ד ענבר שלום. בהקשר לשאלתך,אפשר לטפל בסוגיות הללו על ידי גישור רב צדדי הכולל את כל המעורבים הרלוונטים.כולל חברת הביטוח. בברכת יום טוב עמית

טוב

שלום שוב, למרות שאני קצת סקפטית, יש להודות, הייתי רוצה לקבל את מלוא המידע ממך (במייל או במסר) על אפשרות זו, על מנת שיהיה בידי הכלי לדעת אם אכן הצעה תמימה הוצעה כאן כאופציה או משהו אחר. בברכה,

למעלה