שאלה

שאלה

אני שואל את השאלה בשם מישהו שעבדתי איתו ואין לו אינטרנט: מה עמדותיה של עלה ירוק בנושא נישואים אזרחיים?

איזה חמודים אתם

אם כבר אני כאן אז יש עוד שאלה שאני שואל בשביל עצמי: בנושא המדיני איפה אתם עומדים? אני לא מצפה להתייחסות מפורטת כי גם ככה מצע משתנה בהתאם לנסיבות, אבל אני אשאל שאלה פשוטה ולא שאלת אם: נניח והיייתם בכנסת הקודמת, האם הייתם מצביעים בעד ההתנתקות מגוש קטיף?

הבהרה

אני באופן אישי לא אצביע למפלגת הירוקים, אבל מי שאומר לי אין למי להצביע, כולם מושחתים, אני אומר לו אז לפחות תצביע למפלגת הירוקים. אבל את השאלה המדינית אני שואל כי לא ברור לי איפה אתם עומדים מבחינה מדינית. שמעתי שפאר ויסנר הוא איש ימין. האם זה נעון? מצידי שיקרא לעצמו איש ימין, אבל לפחות שבמצב שבו הכנסת עומדת בפני הצבעה על התנתקות, לא הייתי רוצה שיצטרף לאנשי גוש אמונים בהקשר זה

ואוסיף ואשאל:

אני מניח שכולם, או לפחות הרוב כאן, מסכימים שתהיה התנתקות נוספת. האם לדעתכם: א. יש להכין כבר עכשיו פתרונות דיור למפונים בעתיד. ב. יש לתכנן כבר עכשיו את פתרונות הדיור הנ"ל, לאחר דיון במיקומם. ג. יש להכין תכניות מגרה אבל בשקט, כדי שבחמאס לא יתלהבו. ד. אין להתכונן לעקירה נוספת- זה יעודד את השמאלנים לבצע אותה.

פינוי גוש קטיף

פינו גוש קטיף הוא דוגמא איך אם היינו בכנסת היינו יכולים להביא שהטיפול בתושבי גוש קטיף לשעבר לא היא מביא לפגיעה נוספת במשאבי הטבע של ישראל. למשל היינו מתעקשים שפתרוות הדיור של תושבי גוש קטיף יהיו לא בישובים חדשים אלא בישובים קיימים! למשל לא היינו נותנים להרוס את חולות ניצנים וחולות חלוצה שני אזורי טבע יחודיים שבגין הפינוי מגוש קטיף יפגעו פגיעה חמורה. תודה, דרור

אבל זה לא קרה

נגרם נזק סביבתי, אבל מינימלי, בעיקר הודות להשפעתו של ח"כ שרון ג'וניור. מה שמחזיר אותי לשאלה, האם לא עדיף לפזר "ירוקים" במפלגות שונות ולחזק את מעמד התנועה הסביבתית בדרך זו, מאשר להשקיע את כל האנרגיה על מפלגת נישה קטנה?

נגרם נזק סביבתי קשה

הוקמו ומוקמים לפחות 10 ישובים חדשים ובאזורים רגישים כמו ניצנים וחלוצה. זאת משום חוסר היכולת של הקיהלות שם להתחבר בינהם ולהתחבר לקיהלות בישובים קיימים. נוצר מצב שבמקום לעבות ישובים קיימים, שחלקם כושלים, נבנים עוד ישובים. האם אתה רואה ח"כ מן המפלגת שבכנסת שהיה מתנה את ההצבעה שלו לגבי ההתנתקות בנושא זה? אני לא רואה ? תודה, דרור

למעלה