שאלה מעניינת
בעיקרון אני מתכוון לכתוב על זה מאמר גדול ולהעלות אותו לפורום אבל אני אכתוב כעת בקצרה מנופים המוצבים באתרי בניה נקראים מנופי מגדל. בתוך המשפחה הזו יש גם כן מספר סוגי מנופים כמו ראש פטיש, הרכבה עצמית וכו... מנוף המגדל הכי גבוה שמורכב כרגע בארץ (לא יודע אם כבר פירקו אותו) הוא המנוף שנמצא באתר של שער העיר ברמת גן והגובה שלו כ260 מטר גובה, המנוף שייך לארד מנופים אם זה מאוד מעניין אותך. בשביל להרכיב מנוף כזה יש צורך במנוף מתנייד כלומר מנוף שמורכב על משאית ונוסע לאתר ונפרש בתוך כ15 דקות לגובה מקסימלי ללא הרכבת אלמנטים של תוספות גובה. מנופים כאלו מחזיקות מספר חברות מנופים בארץ שהמובילה בהם היא חברת מנופי אבי המחזיקה מנוף שמגיע לגובה של 160 מטר...ואז כאן מגיעה השאלה...אם יש רק 160 מטר איך מגיעים ל260? ובכן..כאשר מתחילים לבנות מגדל בגובה כזה בונים את המנוף לגובה חלקי...ומגביהים איתו ככל שמתקדם הבניין משום שמנוף בגובה כזה צריך להיות מעוגן למבנה בכל 30/40 מטר. את ההגבהה אפשר לבצע בשני דרכים: 1. על ידי שימוש במנוף מתנייד עד לגבול הגובה האפשרי ואז מפרקים את כל חלק הראש מורידים אותו למטה מורכב, מוסיפים עוד חלקים לרגל של המנוף ואז מעלים את הראש כולו ולאחר מכן מחזירים את המשקולות (לפני שמורידים את הראש מפרקים ממנו 80% מהמשקולות). הגבהה כזו מצריכה השבתת המנוף ל24 שעות ומעלה תלוי בגובה שצריך להוסיף. 2. הגבהה הידראולית - על כל מנוף מורכבת חתיכה שנראית כאילו היא מולבשת על רגל המנוף מבחוץ, זה נראה כמו חלק של רגל של המנוף רק שהוא רחב במקצת ומשמש להגבהה הידראולית. גם בהגבהה כזו יש צורך במנוף מתנייד בשביל להעלות את החלקים שמוסיפים אל אלמנט ההגבהה. אותו חלק המורכב על הרגל יכול לרדת ולעלות על הרגל כמו מעלית, הוא יכול לרדת לגובה שאליו מגיע מנוף מתנייד, מעמיסים עליו חלק של הרגל והוא מעלה אותו עד למעלה. את המעלית הזו מחברים לרוטור של המנוף (ציר הסיבוב) במקום הרגל של המנוף ואז באמצעות מערכת הידראולית המעלית הזו דוחפת את הרוטור כלפי מעלה ומרחיקה אותו מהרגל עצמה ואז נוצר מרווח בין הרגל לבין הרוטור זה נראה כאילו אין רגל והמעלית הזו משמשת רגל חלופית במצב הזה מכניסים את החלק של הרגל שהועמס על המעלית בגובה של 160 מטר ואז מורידים את הרוטור על החלק שהוסף והאריך את הרגל ואז כל התהליך חוזר חלילה....התהליך ארוך מאוד ויכול לקחת כמה ימים אבל מאפשר עבודה רציפה של מנוף גם בעת ההגבהה חוץ משלב ההרמה ההידראולית שאורך כרבע שעה ועד לרגע נעילה של המגבה זה קצת על קצה המזלג אני ארחיב על זה בהמשך עם תמונות ושרטוטים יום טוב