שאלה...

Blackpanter1י

New member
שאלה...

למה לבני אדם יש זקן לפי האבולוציה? והאם פגיעת ברק במרק הקדום, היא זאת שגרמה ליצירת התא הראשון?

תשובה:

1) לפי מה שידוע כיום, יש לנו שער על הפמים כמו לרוב היונקים (ולכל הקופים, שראי-בשרנו הקרובים). מה שיותר מפתיע הוא שאנחנו איבדנו את רוב שיער-הגוף שלנו. להרחבה אפשר למצוא את הספר "הקוף העירום" של דזמונד מוריס. 2) אף אחד לא יודע, כי אף אחד לא היה שם אז. יש השערה כזו, אבל יש גם הסברים אחרים.

לאמוץ זהבי יש הסבר.

בהתאם ל"עקרון ההכבדה" שלו- מי שיש לו זקן ארוך, קל ליריבו לתפוס לו בזקן אם הם הולכים מכות מה שמקנה ליריב יתרון. לכן, מי שלא מגלח את זקנו בעצם אומר לכל יריב פוטנציאלי "גם אם תתפוס לי בזקן, עדיין אוכל לכסח אותםך במכות". עקרון הכבדה פופולארי מאד היום, וזהבי מיישם אותו על כל דבר שניתן לפרש כתקשורת בין אורגניזמים (שזה כולל גם צמחים, פטריות וחיידקים). לכן הייתי נזהר מלקנות אוטומטית כל מה שהוא טוען.

Caligola

New member
ההסבר שלי הוא שאבולוציה

לא אמורה ליצור אורגניזמים אידאלים, ולדוגמה אם נבחן את מבנה העין האנושית, אנו נגלה שהרשתית ממוקמת הפוך, העצבים וכלי הדם יוצאים דרך הנקודות הרגישות לאור של הרשתית, וזה דבר הגורם לנקודה מתה בראיה. העצבים וכלי הדם מתפזרים על פני הנקודות קולטני האור, כך שעל האור לעבור על פני הסיבים כדי להגיע לקולטנים. במילים אחרות, קיימים הרבה מקרים של תכנון לא אידאלי, ובנוסף לזה, קיימות גם תכונות נטרליות, כאלה שלא משפיעות לחיוב או לשלילה על ההשרדות של האורגניזם, כמו נמשים, צבע שער, טביעת אצבע וכו'.. - ואפשר להראות גם באמצעות סימולציות גנטיות, שגם תכונות נטרליות נוטות לפעמים (אומנם בסבירות נמוכה מאוד) להשתלט על המאגר הגנטי של האוכלוסיה הכללית. מכוון שגם תכונה נטרלית יכולה להשתלט על האוכלוסיה הכללית, לכן הציפיה שכל תכונה ביולוגיות קיימת תהיה בהכרח בעלת פונקציונליות חיובית היא ציפיה לא נכונה, וקיימות הרבה דוגמאות המראות שאורגניזם יכול להכיל גם תכונה נטרלית, ובמקרה שלנו - זקן.

אבל שאלת שאלה מורכבת!

מה לעשות שלשאלה שלך יש הסברים מורכבים? אם אתה רוצה הסבר פשוט, אז "ככה יצא" זה ההסבר הכי טוב שאפשר לתת. אם אתה גם רוצה להבין, ניאלץ לקבל את זה שלא כל שאלה קצרה היא גם פשוטה. אם אני אשאל אותך "איך טלויזיה עובדת?" ואז אתלונן "אבל בלי כל האלקטרונים והקרניים, תסביר פשוט!" מה תעשה?

למעלה