שאלה

Qapoi

New member
שאלה

מה האידיאולוגיה של הצופים? האם אתם בצופים כי אתם מאמינים בדרך מסוימת של התנועה כמו הנוער העובד-תנועה סוציאליסטית? או שאתם בצופים רק כדי להיות צופה?! ועוד שאלה- האם הצופים מקבלת הומוסקסואלים ולסביות לשורותיה?

ציונות

New member
בקשר לשאלה שלך!

לצופים אין שום אידאולגיה, כמו לתנועות אחרות, זה חבר´ה שמחפשים מסגרת שהם ימצאו בה את עצמה. ישנם שבטים מגובשים וטובים , בהם יקבלו כול חבר´ה גם הומואים ולסביות וישנם שבטים סנוביים בהם לא יקבלו כאלה אנשים. אני הייתי בצופים קרוב ל- ארבע שנים ולא למדתי שום דבר, אומנם יש לי לא מעט זכרונות מהצופים אך תנועה זאת לא השפיעה עלי בשום דרך שהיא .

אז למה ללכת לשם??

מה אתם בכלל עושים בפעולות? האם אתם מעבירים איזשהו מסר בפעולות או שאתם סתם מנסים שהילדים יעבירו את הזמן?

לבוריס

אז ככה.. לצופים אין שום אידיאולוגיה פוליטית או משהו בסגנון האידיאולוגיה היחידה של הצופים היא שתיהיה "אדם טוב יותר" בתכלס אני לא הכי בטוחה שזה באמת מה שקורה. ובקשר לפעולות עד כתה ו´ נכון אין להן מסר מיוחד אבל מכתה ז´ לרוב הפעולות יש מסרים למשל על המצב בארץ -ולא לר רק על טרור גם על מצב המים למשל ועוד ולמשל לי יש עכשיו מערך אמונה שעד עכשיו היו לנו אמונה במדריכים, אנשים, אמונה בתרבות ישראלית ועוד... וחוץ מזה.. לא לכל דבר צריכה ליהיות מטרה או אידיאולוגיה - למרות שלצופים יש מטרות. ואפשר לבוא פשוט בגלל שנהנים ושכייף לנו שם ואני בטוחה שגם המון אנשים מהנוער העובד שם רק בגלל שכיף להם ולא ממש בגלל האידיאולוגיה

מילה אחת לי אליכם:בולשיט!!!!

צופיפניקים צעירים,מאיפה אתם יודעים שאין מסר לפעולות?! מאיפה הגיעה ההתמצאות הפתאומית הזאת? אני אעשה לכולכם,לחבר´ה מהנוער העובד ולחניכים, שיעור קצר בערכים ובמשמעות התנועה... יש דבר שנקרא הדרכה 2000. הדרכה 2000 היא שיטת הדרכה שלפיה בונים פעולות.קודם כל כותבים את הערכים שאתם רוצים להעביר בפעולה הזאת,אחר כך את המטרות שלכם ודברים שאתם רוצים להשיג,מדי פעם עושים "שיקוף מצב" לקבוצה או לגדוד,כדי שתוכלו להתאים את הפעולה לאוירה ולמצב של הפעולה. אחר כך עושים את "מהלך הפעולה". במהלך הפעולה כותבים את הפעולה עצמה,ובוחרים או ממציאים משחקים וסיפור מסגרת שיעבירו את הערכים שבחרתם,וישיגו את המטרות שהצבתם לעצמכם. ולזאת שכתבה שאין שום אידאולוגיה והמטרה היא שתהיה "בנאדם טוב יותר" והיא לא חושבת שזה מה שקורה-אין לך מושג כמה שאת טועה... קודם כל,בניגוד לכל מה שכתבת,בכל השכבות החל מ-ד´ עד ל-י"ב(כן,גם לשכבות בשכב"ג יש פעולות..),בכל השכבות,ובכל הפעולות-יש ערכים,ככה שלכל פעולה בכל כיתה יש משמעות. בקשר לאידאולוגיה-יסודות התנועה הם עבודה שתביא להגשמה,עזרה הדדית ואזרחות טובה. כמובן שיש את 10 דברות הצופה,שנוגעות בנושאים מאוד רחבים,כמו "הצופה דברו אמת",ו"הצופה שומר על החי והצומח ומגן עליו",ועוד.. וכן,הצופים כן הופכים אותך לאדם טוב יותר,כי כמו שכבר עמרה לימור,צופים זו דרך חיים.כל דבר שלמדתי,כל דבר שאני מלמדת,וכל דבר שאני עדיין לומדת,אני מיישמת גם מחוץ לשבט. אני מקווה שחידשתי משהו,גם לנוער העובד,ובמיוחד לכם,החניכים הצעירים.אתם השכב"ג של מחר,וחשוב שתדעו שהצופים לא מנסים סתם להעביר לכם את הזמן בנעימים.אולי מעכשיו תנסו לחפש מה ניסו להעביר לכם בכל פעולה.

einzuc

New member
דווקא המדריכים שלי מעולים...../images/Emo80.gif

ויש לנו מסר בפעולות... כמובן שהשנה (אני בט´) אז מתמקדים יותר בלהכין אותנו להדרכה אבל בפעולות תמיד יש לנו מסרים! בפעולה הראשונה שלנו הפעולה הייתה על מנהיגות... והם מעבירים לנו פעולות על סטיגמות,פערים בחברה,ואפילו עשו לנו פעולת איפה אפי שלמעשה הייתה אמורה להעביר את החשיבות של החאקי... אז אל תגידו שלפעולות של הצופים אין מסר... אולי פשוט המדריכים שלכם לא עושים אותן כאלה...
עינת

רוני יקירתי....

צודקת! זה כל מה שיש לי הלגיד לך! אבל זה גם לא כל כך טוב...כי כל הקטע הוא והאמנות של ההדרכה היא,שהחניכים *לא* ירגישו שאת המעבר נגיד בין מערך למערך,ובין משחק הפתיחה של הפעולה לבין המתודה המרכזית. ובקשר למה שאמרת,שכל מה שאת לומדת ומלמדת את גם מיישמת-מי יתן וכולם יהיו כמוך,כי יש אנשים,שכנראה אצלם זה ממש ממש לא מיושם (כן,אצלי בשכ"בג יש דוגמא לכמה כאלה....שלא מבינים את הכללים!!!) צופים כדרך חיים, לימור

anat113

New member
נכון....

יש כאלה, ויש כאלה. יש אנשים שהם מצופים ולא שמים *&#$@*^ על הערכים ויש כאלה שכן... חוץ מזה כמו שאמרת, הפעולות שלנו (ט´) כן מלאות ערכים, זה כבר לא הפעולות השטוטיות של כיתה ה´, ו´, ז,´ או שאולי כשהיינו קטנים כן עשו לנו פעולות עם ערכים ופשוט לא ראינו את זה..... ענת

*פריצי!*

New member
פעילים לשלטון

סיירת צופיות שבט אופק מעתה ועד עולם!!! צופיות כפרה כל השאר הם ח*א אין לנו מילים, אנחנו אלוהים שישות ומואסה, נה נה נה נה נה אין לנו מילים, אנחנו פעילים!!!

אבל..

אין לכם ערכי יסוד, מעין חוקה, שאת המטרות האלה את צריכים להעביר לחניכים ושהם הדברים המרכזיים בהדרכה.

היה נכון חוקתך לשמור

פטריוטיות (הסיבה שעזבתי, כי פטריוט אני לא, איכסה). כבוד הדדי ובין אישי. יחס שווה ללא אפלית דת, גזע, מן, לאום ואמונה. בקשר לשאלה השניה, בין הצופים לנטיות המיניות של האדם אין קשר בכלל. את לא צריכה לומר להם שאת לסבית (אם את לסבית) גם אם כן, הם עדיין ישמחו לקבל אותם. אלא אם נפלת על לבלר גזברות מניאק במיוחד

למעלה