ידוע לי שערך קלורי של מזון מחושב ע"י שרפה שלו בתנאי מעבדה האם ערך שכתוב על הקופסא זה הערך שהגוף מפיק מהמזון או הערך המעבדתי של שרפה מלאה? כלומר אם אכלתי משהו שערך תזונתי 100 קק"ל ל 100 גרם זה מה שהגוף שלי יקבל או שהוא יכול להפיק פחות קק"ל מהמזון הזה?
לרוב מקזז את הערך של סיבים בלתי מסיסים שלא מתעכלים לכן יתכן הבדל בין הערך הקלורי הכולל בשריפה לקלורי תזונתי. ההפרש יהיה משמעותי בירקות סיביים שהם דלי קלוריות מטבעם.
הגוף יכול "לספוג" פחות קלוריות. לדוגמא - מאכל שיש בו המון סיבים שלא ניתנים לעיכול. מן הסתם בלתי אפשרי לחשב כמה קלוריות הגוף יפיק מהאוכל, כי זה משהו שמשתנה מאדם לאדם.