שאלה

summer723

New member
שאלה

ידוע לי שערך קלורי של מזון מחושב ע"י שרפה שלו בתנאי מעבדה האם ערך שכתוב על הקופסא זה הערך שהגוף מפיק מהמזון או הערך המעבדתי של שרפה מלאה? כלומר אם אכלתי משהו שערך תזונתי 100 קק"ל ל 100 גרם זה מה שהגוף שלי יקבל או שהוא יכול להפיק פחות קק"ל מהמזון הזה?
 

רון ו

New member
ערך קלורי תזונתי

לרוב מקזז את הערך של סיבים בלתי מסיסים שלא מתעכלים לכן יתכן הבדל בין הערך הקלורי הכולל בשריפה לקלורי תזונתי. ההפרש יהיה משמעותי בירקות סיביים שהם דלי קלוריות מטבעם.
 

mereng

New member
כמו שכתבת - זה הערך בתנאי מעבדה.

הגוף יכול "לספוג" פחות קלוריות. לדוגמא - מאכל שיש בו המון סיבים שלא ניתנים לעיכול. מן הסתם בלתי אפשרי לחשב כמה קלוריות הגוף יפיק מהאוכל, כי זה משהו שמשתנה מאדם לאדם.
 
למעלה