שאלה ...

שמופית

New member
שאלה ...

הגענו להסכם עם המעצבים שלנו והם ממש עשר ובאים לקראתנו וכיף ואחלה, אבל אני רוצה חוזה מסודר וחתום והם שלחו לי סיכום הדברים בכתב יד ואמרו שיהיה בסדר וככה הם עובדים. איך היה אצלכם
האם חתמתם הכל עם כל בעלי המקצוע או שהעדפתם לזרום ולסמוך
אותי אישית זה קצת מלחיץ...

*שיר

New member
בעקרון אם הם שלחו לך את הדברים

מסוכמים בכתב ידם זה די מספיק. אנחנו הלכנו עם הזרם: חתמנו על חוזה במקומות שעשו את זה וזרמנו עם אחרים שלא עשו את זה. לשם דוגמה, עם תמי פורת (הצלמת) לא חתמנו על שום מסמך וגם לא שילמנו לה דמי קדימה
הכל נבע מאמון ובטחון במקצועיות שלה. ואכן, זה עבד מעולה והכל היה בדיוק לפי מה שסיכמנו.גם עם טל (המעצבת של השמלה) לא סיכמתי שום דבר בכתב. אני מאמינה שזה תלוי ביחסים ביניכם לבעלי המקצוע. לדעתי, מסמך בכתב יד זה מספיק טוב.

היי שמופית, לשאלתך...

ברוב המקרים סוגרים חוזה בכתב, ומציינים בו הכל , כך היה אצלנו עם התקליטן , הצלם, סלון כלות, וגם אצל המעצבים. הכל כתוב. חייב, שלא יגידו שכחנו , וכל מיני תרוצים אחרים. גם אן יש לכם כימיה טובה איתם, והל ממש כיף ואחלה, לעשות חוזה מסודר ששני הצדדים חתומים עליו.

יעלי2

New member
בהמשך להודעה של רויטל:

גם אני ממליצה לרשום את כל מה שסוכם בכתבשחור על גבי לבן. במידה והם יהיו לארג´ים ויוסיפו לכם עוד דברים כי בא להם, זה יהיה מצוין. ב99% (במיוחד בענף החתונות) אם דברים דברים לא כתובים, יש עילה "לשכוח" ולעגל פינות על חשבונכם. אני חושבת שבמדינת ישראל בכלל ובחתונה בפרט, מה שקרה ל*שיר עם הצלמת וכו, הוא בגדר נס (כן אני קצת צינית). אבל זה התקשרות מופלאה והפתעה שלא רק שהיא עמדה בכל מה שסוכם בע"פ, זה שהיא גם לא לקחה מקדמה! בכל אופן לכו לפי האינטואיציה שלכם ואני מקווה שגם שמעתם המלצות מכאלו שכבר קיבלו מהם שירות. זה הכי טוב.

*שיר

New member
אני ממש לא חושבת שזה נס ../images/Emo28.gif

זה עניין של מקצועיות ושמירה על שם טוב. בעלי מקצוע רציניים יודעים שאם הם יפשלו אצל לקוחות ולקוח ייצא מהם לא מרוצה זה יפגע להם במוניטין. נכון שבארץ יש נטייה לחפף ולעגל פינות, ולכן צריך ללכת רק לאנשים רציניים עם המלצות. אנחנו בכוונה לא הלכנו לבעלי המקצוע "המסורתיים" של ענף החתונות, ולכן היחס שקיבלנו מכל אחד מהם וכל התנהלות הדברים היתה שונה לחלוטין ומבוססת על אמון וכנות.

שמופית

New member
תודה בנות, אני חושבת

שרויטל ויעלי2 צודקות וצריך לסגור הכל, אחרת הפינות מתעגלות להן... האמת, אני מפחדת שיתברר ששכחנו להכניס משהו לחוזה וצריך להוסיף עליו תוספת במחיר. בגלל זה אני מעדיפה לסגור הכל כמו שצריך. יש הרבה מאוד בעלי מקצוע מקצועיים בשוק, אבל למצוא בני אדם זה קשה. במיוחד בעסק כמו חתונות...

אצלי למשל שסגרתי על העיצוב

שכחתי לבקש 2 סלסלאות של עלי כותרת לשושבניות. אז התקשרי אחר כך וביקשת להוסיף, והוא אמר שאין בעיה וזה ללא תוספת תשלום, אבל אני תמיד פחדתי שהם ישכחו כי זה לא רשום, אז יום לפני החתונה התקשרתי להזכיר, והם אפילו הגדילו ראש והביאו לי 2 זרי פרחים לראש של הקטנות. אלה בני אדם...

אינצה

New member
הכל תלוי בהרגשה האישית שלך

עם רוב נותני השירותים חתמנו חוזה ושילמנו מקדמה. רק עם צלם הסטילס שלנו לא חתמנו חוזה ולא שילמנו מקדמה. הדף שהוא נתן לנו בפגישה הראשונה איתו מפרט את הכל וזהו. אם לאמר את האמת זה די הציק לי כמה פעמים לא כל כך מאי חתימת החוזה אלא בעיקר כי לא נתנו לו מקדמה - אצלי מקדמה אומרת שאני מחויבת לו, אבל שגם הוא מחויב לי ולכן זה היה קצת מפחיד. לכן, דאגתי מדי פעם עם תדירות גבוהה יותר לקראת החתונה להתקשר לראות אם הכל בסדר ואם הוא זוכר אותנו ואכן לא היו שום בעיות והיינו מאוד מרוצים. לי אישית סיכום הדברים נראה מספק אבל מה שחשוב זה, שאם הספקות האלה יציקו לך עד החתונה, זה לא שווה את זה. תתקשרי אליהם ותגידי את מה שאמרת פה, הם כבר ידאגו להרגיע אותך (ואן לא אז אולי כדאי לשקול מחדש)

למעלה