שאלה.....

Lonely Tila

New member
שאלה.....

מתלבטת לגבי שני מוסדות ללמוד בהם....מכללת ת"א אוהמכללה למנהל...אשמח אם תוכלו לעזור..... :)

vinney

Well-known member
המכללה האקדמית ת"א יפו

התכוונת? אם כן - אז שם.

double X

New member
מדעי המחשב?

רק באקדמית ת"א. שימי לב גם להבדלים העצומים בשכר הלימוד: המכללה למנהל- פרטית, כמעט 30 אלף בשנה. האקדמית - ציבורית, שכר לימוד אוניברסיטאי (כ-8,500 לשנה). (דיסקליימר: אני סטודנטית שם בשנה שלישית, מרוצה מאוד)

DadleFish

New member
8500?

11000 הוא שכר הלימוד באוניברסיטאות לשנה, בפעם האחרונה שבדקתי. אולי שילמת 8500 כי יש לך יתרה מהשנה הקודמת. (הכותב לומד כבר שנה שביעית במכללה הנ"ל)

ron369

New member
דווקא אני שמעתי על 8500

כך שאני מניח שזה משתנה בין אונ' לאונ' (וצריך לבדוק ספציפית).

shochat1

New member
בבר אילן 8500

בכל מקרה המכללה למנהל יוקרתית בהרבה מהמכללה ביפו אם יוקרתיות משנה משהו

double X

New member
"יוקרתית" זה עניין סובייקטיבי.

במדעי המחשב, בוגרי האקדמית מבוקשים הרבה יותר. לגבי תחומים אחרים אני לא יודעת (ובד"כ אין מה להשוות, מכיוון שתחומי הלימוד לא חופפים). ושכר הלימוד: סביב ה8500 לאחר הפחתה, ויורד במעט בכל שנה.

neko

New member
זה 11,000 שכר לימור, אבל מחזירים

20 ומשהו אחוז אח"כ דרך טלדור, משהו לגבי ועדת וינוגרד. על השנה האחרונה החזירו לי, אבל שמעתי משהו לגבי זה שמבטלים את זה או ביטלו את זה.

אמיתי ר

New member
8300 ליתר דיוק פעם אחרונה שבדקתי

אתה יכול להכנס לאתר המל"ג (אין לי כוח לקשר.. סורי), יש שם באופן בולט את שכר הלימוד האוניברסיטאי שהוא בתחתית ה-8000 ש"ח לחודש. כמו כן, מסתבר שיש כמה אחוזי הנחה אם אתה משלם עד 1/10 בכל שנה (שזו הטבת מדינה ולא של האוניברסיטה).

ron369

New member
במה השכ"ל שונה?

(ולעבודה עם אלגוריתמים לא צריך תואר שני?)

vinney

Well-known member
שכ"ל שנתי לתואר שני יותר גבוה

ותלוי איזו עבודה, לפעמים דורשים שיהיה לך כבר דוקטורט מוכן בנושא, ולפעמים מספיק שכל ישר. בעבודה שלי, למשל, בחלק מהמחלקות יש ארכיטקטים עם תואר שני, ולפעמים גם זה לא, ובחלק יש דוקטורים ופרופסורים, תלוי מה החשיבות והמורכבות של המוצר עליו המחלקה עובדת.

Lonely Tila

New member
שכר לימוד

במכללה למנהל בראשון יש לי מסלול מיוחד, בגלל שאני תוכניתנית בצבא. זה מסלול שלומדים בו בימי שישי וחצי יום באמצע השבוע במשך 4 שנים. המחיר יוצא 9000 לשנה. כלומר סה"כ 36000 לכל התואר. בת"א יפו גם יש מסלול שפורש את זה על 4 שנים בשעות דומות. השכ"ל שם הוא גם 9000 לשנה אך מכיוון שזה תואר של 3 שנים בעיקרון זה יוצא 27000 סה"כ. אני יודעת בת"א-יפו יותר נחשבת, האם זה משנה מאיפה התואר כשמחפשים עבודה? (כשאני אשתחרר יהיו לי 6 שנים נסיון בתכנות) היתרון במכללה למנהל הוא שיש מסלול מובנה לאנשים שעשו את המסלול שלי בצבא והבנתי שהיחס אלינו שם הרבה יותר גמיש

shochat1

New member
לא ישנה לך זה בטוח

מי שגם עשה תואר וגם יש לו נסיון זה ללא ספק יתרון אדיר

vinney

Well-known member
זה ישנה מאוד לתואר שני

לעבודה, עם נסיון שלך, זה לא ישנה אלא אם כן מדובר בתפקידים ספציפיים הקשורים לאלגוריתמיקה, ולא תכנות.

למעלה