שאלה.

עינבעע

New member
שאלה.

אני 1.68 ושוקלת 57, הדיאטנית שלי אומרת שאני יכולה לרדת עד 54, יש כאלה אומרים לי שזה כבר משקל לא תקין 54 לגובה כמו שלי, האם 54 זה משקל לא תקין? אם כן כמה חמור זה?

mereng

New member
אז ככה -

במשקל 54 את עדיין בטווח המשקל התקין (BMI של 19.1), אם כי את מתקרבת לגבול התחתון של הטווח. אם את מרגישה בנוח במשקל 57 - אני ממליצה לך בחום לא לרדת במשקל באמצעות דיאטה, אלא להתחטב ע"י ספורט.

MidNight Flame

New member
תפסיקו עם הBMI הטיפשי הזה!

הוא מבוסס ממוצעים ולכן לא תקף בכל המקרים ולכן יכול לתת אינדיקציה ולא שומדבר מעבר. בטח ובטח לא לקבוע חד משמעית. מעבר לזה ספורט תמיד מומלץ כל עוד מבוצע תחת בקרה.

תשובה

57 זהו בהחלט משקל תקין, הגבול התחתחון שלו. אם תרדי ל 54 זה ממש לא חמור אך המחשבה שמסתתרת מאחורי הרצון לרדת 3 ק"ג ממשקל תקין, היא ה"חמורה" או הבעייתית.

EDEEEN

New member
למה מה חמור בזה?

לרדת 3 קילו זה יכול להיות אחלה דבר.. אבל אל תגזימי ותרדי המון..

Shinkan

New member
מה שחמור בזה...

זה שאם מישהי נמצאת במשקל תקין ומחפשת לרדת עוד, כנראה יש לה סיבה להאמין ש: 1. היא תראה יותר טוב רזה יותר. 2. היא שמנה. 3. רזה=בריא. 4. רזה="In" ועוד ועוד ועוד... ואלה הרגשות שלא יעלמו אחרי שהמשקל ירד - עם מחשבות כאלה הרי ברור שהבן אדם אובססיבי למשקל שלו ויבדוק איך הוא נראה כל יום שעובר בדיאטה, מה שיגרום לכך שהוא לא ישים לב כמה הוא רזה ולפני שהוא ידע, הוא בתת משקל אם לא גרוע מזה...

עינבעע

New member
אני חושבת..

אני חושבת ששלושת הדברים האלה נכונים לגבי: 1. אני אראה הרבה יותר טוב אם אני אוריד לפחות את ה-3 קילו האלה. 2. אני שמנה. 3. רזה אני חושבת שזה בריא. 4. רזה זה אין, אין מה לעשות, אני מתבגרת, ואני מודעת למצב, אבל ככה זה. אבל זה לא אומר שאני אנורקסית חס וחלילה או משהו.

Shinkan

New member
אוקיי...

1. לא יודע להגיד לך, אבל קשה לי להאמין. את רזה וחבל לך על הזמן. 2. את רזה וחבל לך על הזמן. 3. הנה עוד בעיה - רזה זה לא בריא בדיוק כמו שמן, פשוט יש בזה סימפטומים אחרים. שמן - עלייה בלחץ דם. רזה - ירידה בלחץ דם. שמן - סיכויים גבוהים יותר למחלות לב, סוכרת, כולסטרול וכו'. רזה - סיכויים גבוהים יותר לחלות בכלליות, מערכת חיסונית חלשה, מחסור בויטמינים, חולשה... ועוד המון המון דברים לא בהכרח פחות מפחידים מאשר השמנה. אם לא יותר מפחידים... 4. סבבה, אבל אם תראי כמו שלד, חיוורת כמו גופה ושברירית כזאת שכולם יפחדו לעבור לידך שמא הרוח שהם עושים תעיף אותך ולא ימצאו אותך, זה עדיין יהיה אין? זה מתחיל בלהוריד את ה3 קילו האלה, וממשיך בלהוריד עוד כי את לא תשימי לב שירדת. ואם תשאלי אותי, להראות טוב=להיות בריאה, בכושר, חטובה, לא רזה. תעשי ספורט ותאכלי נכון, מסודר ובריא. מכל מה שצריך. לא דיאטה... הגוף שלך יתחטב ויהיה הרבה יותר יפה, ואם יש לך שומן על הפנים (הרשי לי לגחך) גם הוא ירד עם הספורט. שיהיה בהצלחה...

עינבעע

New member
אבל..

הורדתי כבר 15 קילו עודף מהגוף, כרגע אני בניסיון להשאר באותו משקל, רק בחודש הזה כדי לראות אם אני מצליחה לשלוט לבד באיך שאני מורידה ומעלה, ככה הדיאטנית שלי אמרה, היא אמרה לי להוסיף כמויות לתפריט היומי, וזה מה שעשיתי בערך בחודש שעבר בלי שהיא ידעה ובכל זאת הורדתי 2 קילו. וחוץ מזה אני לא רזה. יש לי עוד בטן מעד וגלגל קטן בצדדים. זה אני צריכה להוריד ומהר.

Shinkan

New member
עוד יותר גרוע...

אם ירדת 15 קילו, ועכשיו כשאת במשקל שאת צריכה להיות בו את עדיין רוצה לרדת כי נשאר לך עור רפוי (כן, זה לא שומן, זה עור רפוי) את במצב אפילו יותר גרוע. בדיוק כמו שקרה לאח שלי - שקל משהו כמו 110 קילו, ירד ל70 כשהוא בערך 1.78, הוא הגיע למשקל נמוך ממה שהוא צריך, ובגלל העור העודף שלו הוא החליט שהוא עדיין שמן וירד ל65. היום הוא כ"כ שברירי וחלש, שזה פשוט מפחיד. תעשי ספורט, תחטבי את עצמך. זאת הדרך היחידה לעצב את הגוף אחרי דיאטה. לא צריך לעשות עוד דיאטה כדי לחטב אחרי שכבר עשית דיאטה... אם הרמת כמויות אוכל ועדיין ירדת, כנראה הגוף שלך התרגל כבר לפעילות שונה. כמו שהיה אצלי, ירדתי משהו כמו 20 קילו ומאז, אני כבר לא משמין. אני נשאר אותו דבר, אולי עולה פה 2, יורד אותם, עולה שוב.. אבל כבר לא עולה למשקלים של פעם. הגוף שלי התרגל לצורת עבודה אחרת כנראה, לא מכיר מונחים מקצועיים... בקיצור - ספורט, וזהו. אוכל בריא, מסודר, וספורט. הגעת למשקל שאת צריכה, עכשיו רק תלטשי הכל.

רון ו

New member
הנטיה אחרי דיאטה היא להשמין

נכון שלנערות לא כדאי להתאמץ להוריד עוד טיפה בעיקר בגלל ההתפתחות, אך הנטיה היא דוקא להשמין. אין צורך לדאוג יותר מדי - אחרי ירידה משמינים גם אם זה לוקח 4,5 שנים זו עובדה מחקרית וסטטיסטית לכן יש בהחלט להמשיך לשמור באובססיביות. אגב המשקל של אחיך הוא לא רע - שקלתי כך לפני 23 שנה :) על אותו גובה. הכל תלוי מאוד ב"טיפוס" רוחב מסגרת השלד. בהצלחה לכולנו.

Shinkan

New member
אח שלי..

אמנם טיפוס צר ודקיק, אבל אם נוגעים בו לא מרגישים כלום חוץ משלד ועור. גם כשהוא מפעיל את השרירים מרגישים רטט קטן וזניח, ורק עצמות ועצמות, ועוד עצמות. אני למשל בחיים לא אגיע למשקל הזה.. אבל גם אם אני אוריד כל רמז לשומן מהגוף שלי, אני אף פעם לא אראה כמו שלד. יש הבדלים במבנה גוף, אבל יש גבול גם לזה.

EDEEEN

New member
זה ממש לא ככה...

הנה אני למשל רציתי לרדת איזה 3-5 קילו כדי להרגיש יותר טוף ושלא תיהיה בטן ..אחרי שהורדתי 5 קילו באמת הרגשתי יותר טוף בן אדם צריך לדעת להציב לעצמו מטרה ולא לעבור אותה..ואם יש למישו משו שמפריע לו למה לא לשנות!? להפך זה רק לטובה ..הרגשה יורת טובה ,מצב רוח טוב יותר, אורך חיים טוב יותר!

MidNight Flame

New member
הבעיה היא המנטליות

לא חסרות בנות שהתחילו מהמחשבה שהן רוצות לרדת קצת וזה המשיך בעוד קצת ועוד קצת ועוד קצת והגיע לבולימיה / אנורקסיה.

למעלה