שאלה

• פותח הנושא nsr
  • פורסם בתאריך

nsr

New member
שאלה

אהלן. בטח השאלה הזו הופיעה פה מיליון פעמים כבר. אז מה זו עוד פעם :) ? בכל אופן, השאלה היא מה הספר הכי טוב שאני יכול ללמוד ממנו לטינית? פעם המליצו לי על whilock - מצטער אם יש טעות כתיב. לא זוכר בדיוק אם זה נכתב ככה. שמעתם עליו? הוא טוב? בכל אופן, אני ממש רוצה ללמוד את השפה. אם ידוע לכם על ספר, או מורה, או כל דבר בסגנון - אני אשמח לדעת. תודה :)

d a p h n a

New member
wheelock

הוא אכן ספר לא רע בכלל, ואפשר להשיג אותו בחנויות הספרים האקדמיות בארץ (דיונון, אקדמון). ממש ללמוד בכיתה אפשר לדעתי רק באוניברסיטה, או בקורסים של מכון דנטה אליגיירי האיטלקי שמדי פעם נפתחים בארץ.

Reading Latin

הספר הלימוד של אוניברסיטת קיימברידג', "Reading Latin" מאת פיטר ג'ונס וקית' סיידוול, לדעתי, טוב מ"ווילוק'ס לאטין", מכמה סיבות: הספר מורכב משלושה ספרים: ספר דקדוק ותחביר והסברים (ספר עבה מאוד, של יותר מ-600 עמודים); מקראה, המורכבת מטקסטים של מחברים עתיקים, המוצגים לפי רמת קושי עולה: קטעים ממחזותיו של פלואוטוס, אח"כ קטעים מנאומיו של קיקרו, אח"כ קטעים מכתביו של סאלוסטיוס, ולבסוף, בפרקים האחרונים, לאלו שסיימו את כל ספר הדקדוק והתחביר, מובאים קטעי שירה מקוריים, ללא שינויים. גם בספר הדקדוק והתחביר, בכל פרק ופרק, ישנם תרגילים של הטיות פעלים ושמות עצם, תרגום מלאטינית, תרגום ללאטינית, וקטעי קריאה של "לאטינית אמיתית", או קטעים של לאטינית מדייבלית. הספר השלישי בסדרה זו הוא המדריך למורה, שבו ניתן למצוא תרגומים לכל הקטעים המוצעים בספר הדקדוק והתחביר ובמקראה. ללומד העצמאי, זו דרך מצויינת לבדוק את העבודה. ספר הדקדוק לדעתי ערוך בצורה טובה יותר מזו של ווילוק, באופן סדר הצגת הנושאים. הספר מלווה בדוגמאות רבות, טבלאות לשמות העצם ולפעלים, וכמו כן, בדומה לספר של ווילוק, ישנו פרק של "referance grammar", ומילון לאטיני-אנגלי.

למעלה