שאלה

שאלה

ראיתי בחנות דיסקים בתל אביב ("קצת אחרת", למי שמכיר) את האוסף היפני או משהו כזה של דילן. אפשר לקבל על האוסף פרטים?

Chocoholic

New member
אתה כנראה מתכוון

לאוסף החצי רשמי שהוציאה SONY ב 2001. זה מכיל 16 שירים שהוקלטו בהופעות, בכל התקופות בקריירה של בוב. אם אני לא טועה, הגרסאות שבאוסף הזה (שיצא רק ביפן) לא ראו אור בהוצאה רשמית. רוב הדברים כאן הם טובים, האוסף מתאים יותר לאספנים אם כי המחיר שלו לא מצדיק 16 שירים, לדעתי.

תודה, באבל......

זה לא מה שהתכוונתי. מה שראיתי זה חבילה של אלבומים (אני סבור שחלקם או רובם מפורסמים, כמו Bringing It All Back Home) אבל המוכר בחנות אמר לי שיש קטעי בונוס או משהו כזה נשמע מוכר למישהו??.

אתה אולי מתכוון

להדפסה המחודשת של מספר מיצירותיו של דילן, שיצאו עכשיו בשיטת SACD. רק שכמה שידוע לי לא נוסף להם כל בונוס (עובדה קצת מבאסת) והם לא מיובאים מיפן, משם מגיעים בדרך כלל בוטלגים או "הופעות".

Chocoholic

New member
אתה מתכוון

ל Boxed Set כנראה. אבל אין שם קטעי בונוס, רק אלבומים נבחרים עם איכות צליל משופרת (תלוי איך מסתכלים על זה...)

זהו בוטלג שמסכם 39 שנים של הופעות

אני באופן אישי למרות שאיני אספן של בוטלגים רכשתי אותו, בעיקר משום שאיכות הצליל שלו שונה משאר הבוטלגים, ומציגה איכות דומה לזו של כל דיסק אחר, וכמו שהורגלנו בסדרת הבוטלגים של "קולומביה", גם כאן יש לנו מעין סקירה קצרה של כל דרכו לצד קטעים שרובם או שעוד לא יצאו רשמית או שקשים להשגה. האלבום מתחיל בהצגתו לקהל כאמן של חברת "קולומביה" ובשיר גוספל שנשמע כאילו הוא שר עם מקהלת העברים מדימונה, אבל האמת שהמקהלה הזו או אחרת דומה לה, מלווה אותו כבר בכמה מתקליטיו הרשמיים וההמצאה הזו של שילוב העברים מדימונה בכמה יצירות של אמנים בארצנו (ביצירות כמו "תקופת החיץ" של דני ליטאני ושלום חנוך – "בגלגול הזה") נראה אחרי הכל כהמצאה שלו, ואיני פוסל את האפשרות שעוד עשו את זה יוצרים אחרים הרבה לפניו. מוצאו של הדיסק מיפן, כך שכמובן החוברת שלו היא ביפנית אך היא מציגה תמונות נדירות למדי של דילן, ולטובת רוכשי התקליט שאינם שולטים ביפנית, מילות השירים באנגלית מצורפות ליד האותיות היפניות. נראה לי שאם חברת "קולומביה" היתה היא שמוציאה את הדיסק הזה הוא היה אולי זוכה להצטרף כאלבום חמישי לסדרת הבוטלגים שהחלה לשחרר בשנים האחרונות באופן רשמי, כשמעבר לקופסאת הבוטלגים: Bootleg Series, Vols. 1-3: Rare & Unreleased, 1961-1991, שכזכור יצאה לרגל חגיגות 30 שנות קריירה שהיו ב-91', צורפה אחרי כ-7 שנים גם ההופעה באלברט הול שקטעים ממנה אפשר לראות בסרט Don’t look back, שהשיר "To Ramona" באוסף שלפנינו לקוח ממנו, ומלבדו ניתן למצוא קטעים מכל מני הופעות, שחלקם יצאו באופן רשמי - כמו קטע מהופעתם המשותפת של בוב דילן לצדם של הגרייטפול דד וקטע אחר, קטע נוסף מאותו בוטלג, "Whittakers Minneapolis".

למעלה