שאלה

שאלה

לאחרונה אני מקשיב לדיסק Traveling Wilburys ויש שם שיר מדליק בשם Tweeter And The Monkey Man האם דילן אחראי לכתיבתו זה נשמע כמו הסגנון שלו ובכלל לכמה שירים בדיסק אחראי דילן ואיזה ?

אכן, שיר מדליק.

זהו השיר הראשון של ה-TW ששמעתי, והוא תפס אותי משמיעה ראשונה, ובעקבותיו הגעתי לשירים נוספים שלהם. על ה-TW נכתב בפורום הזה בשרשור קודם. עד כמה שידוע לי, לא פורסם מי מהם כתב אלו שירים שלהם (על דיסק מקורי שלהם שהשגתי רשום, שהשירים נכתבו על-ידי ה-TW). השיר הזה, באמת, נשמע דילני ביותר, וקרוב לוודאי, שדילן הוא האחראי לו.

אין מה לומר שיר חביב

אני מניח שגם לדעתו של אהוד בנאי שכבר השתמש בלחן שלו פעמיים, ב-"שעה של מסתורין" (מתוך "השלישי") ו-"סטארטר" (מתוך "ענה לי"). חברי "טרלוינג וילבוריז" כלכך השלימו זה את זה שלדעתי קשה להצביע לאיזה שיר אחראי כל אחד מהחברים ומהי תרומתו. במרחק של זמן אני מוכרח לומר, למרות שבזמנו העניין נתפס בעיני כלא יותר מאשר הלצה (במיוחד כשהם ניסו להמציא איזשהו ריקוד) טוב שעלתה המחשבה על הקבוצה הזו והם הצליחו לחבור זה לזה.

Chocoholic

New member
למיטב ידיעתי

אף אחד מהם לא לקח קרדיט על שיר מסוים של ה Traveling Wilburys. זה בעיקר בגלל שלרובם או לכולם היה חלק מסוים בכל שיר וגם כי כנראה שלאף אחד מהחמישייה אין מחסור בקרדיט על שירים... אני רק מניח שתרומתו של בוב בכתיבת Tweeter And The Monkey Man היא גדולה יותר.

hemmlin

New member
עונה באיחור ומקווה שתסלח

ג'ורג' הריסון אמר שאכן דילן הוא הכותב העקרי של השיר וזה באמת נשמע ככה :)

למעלה