השאלה היא - של איזה לינוקס../images/Emo35.gif
לפני שאתה מתחיל עם LINUX תשאל את עצמך מה אתה בכלל רוצה לעשות איתו. ואלו השאלות שהייתי שואל את עצמי : 1. האם אתה רוצה להקים שרת או תחנה. 2. אם תחנה - האם אתה רוצה שתהיה לך האפשרות לראות עברית ? (בשרת אין צורך בעברית) 3. אם אתה רוצה שהמחשב שלך יתחבר לאינטרנט - בדוק אםם יש לך מודם חומרה או WiModem, אם אתה לא יודע מה זה WnModem (או מודם חומרה), סביר שזה מה שיש לך, ואז תיתקל בבעיות התחברות דרכו, או אפילו לא תצליח בכלל. 4. מה גודל ה- HD הפנוי שלך, כמה זיכרון RAM יש לך ? ועוד ... 5. מה סוג החיבור שלך לאינטרנט ? לאיזו מהירות הורדה אתה מגיע ? ועכשיו התשובות - אני מנחש שאתה רוצה להקים תחנה שתתחבר גם לאינטרנט. אני מנחש שאתה מעוניין שתהיה לך אפשרות לקרוא עברית. אני ממליץ לך לפנות לכתובת - ftp://iglu.org.il/pub/mirrors/mandrake/iso שם להוריד את שלושת קבצי ה- ISO קבצי ה- ISO הם קבצי אימג´. כל אחד מהם מכיל אימאג´ של דיסק התקנה. כן ! מדובר בשלושה דיסקים. אבל הם מכילים מכל טוב. ההחל במערכת ההפעלה עצמה, דרך כמה מימשקים גראפיים (מה שאתה קורא WINDOWS) וכלה בשפות תיכנות ומשחקים. אני מניח שיש פה כמה שיתקפו אותי על המלצתי ב- Mandrake. אבל אני חוושב שעבור מתחילים הוא הטוב ביותר. כפי שתוכל להיווכח, כל קובץ גודלו למעלה מ- 650 מגה, שהרי הוא אימאג´ של CD שלם. לכן, אם קצב ההורדה שלך איטי, הייתי ממליץ לפנות פה לחברה ולשאול מי יהיה מוכן למכור לך במחיר סמלי את שלושת הדיסקים ההם. יש הפצות המכילות שני דיסקים בלבד. ונדמה לי שיש אפילו המכילות דיסק אחד. בהצלחה