שאלה ->

zontar

New member
שאלה ->

קודם כל תסלחו לי על הבורות בנושא. אני מעוניין להתקין לינוקס בכדי ללמוד אותה, השאלה שלי היא מה ההבדל בין הגרסאות שמופצות בחינם לגרסאות שנמכרות ומה ההבדל בין הגרסאות עצמם שנמצאות בשוק(הבנתי שכל אחד יכול להוציא גרסה משלו ללינוקס?) תודה מראש ...

הראל

New member
אין הבדל ../images/Emo70.gif

ראשית, ברוך הבא. צפה להרבה תיסכולים ועצבים עד שתתחיל להבין מה קורה. בקשר לשאלתך בדבר ההבדל בין הגרסאות הנמכרות, לאלו שניתן להורידן מהאינטרנט. התשובה היא שלרוב אין הבדל
לדוגמא - את Mandrake או את RedHat אתה יכול להוריד מהאינטרנט, ואלו יהיו אותם דיסקים שאתה יכול לקנות בחבילה בחנות ההבדל מתמצא לרוב בספרות הנילווית ולעיתים גם בתמיכה לזמן מוגבל.

zontar

New member
תודה על התשובה המהירה -->>

יש לך אולי מושג היכן אני יכול להוריד את הגירסה החדשה ביותר של לינוקס?? ושוב תודה

הראל

New member
השאלה היא - של איזה לינוקס../images/Emo35.gif

לפני שאתה מתחיל עם LINUX תשאל את עצמך מה אתה בכלל רוצה לעשות איתו. ואלו השאלות שהייתי שואל את עצמי : 1. האם אתה רוצה להקים שרת או תחנה. 2. אם תחנה - האם אתה רוצה שתהיה לך האפשרות לראות עברית ? (בשרת אין צורך בעברית) 3. אם אתה רוצה שהמחשב שלך יתחבר לאינטרנט - בדוק אםם יש לך מודם חומרה או WiModem, אם אתה לא יודע מה זה WnModem (או מודם חומרה), סביר שזה מה שיש לך, ואז תיתקל בבעיות התחברות דרכו, או אפילו לא תצליח בכלל. 4. מה גודל ה- HD הפנוי שלך, כמה זיכרון RAM יש לך ? ועוד ... 5. מה סוג החיבור שלך לאינטרנט ? לאיזו מהירות הורדה אתה מגיע ? ועכשיו התשובות - אני מנחש שאתה רוצה להקים תחנה שתתחבר גם לאינטרנט. אני מנחש שאתה מעוניין שתהיה לך אפשרות לקרוא עברית. אני ממליץ לך לפנות לכתובת - ftp://iglu.org.il/pub/mirrors/mandrake/iso שם להוריד את שלושת קבצי ה- ISO קבצי ה- ISO הם קבצי אימג´. כל אחד מהם מכיל אימאג´ של דיסק התקנה. כן ! מדובר בשלושה דיסקים. אבל הם מכילים מכל טוב. ההחל במערכת ההפעלה עצמה, דרך כמה מימשקים גראפיים (מה שאתה קורא WINDOWS) וכלה בשפות תיכנות ומשחקים. אני מניח שיש פה כמה שיתקפו אותי על המלצתי ב- Mandrake. אבל אני חוושב שעבור מתחילים הוא הטוב ביותר. כפי שתוכל להיווכח, כל קובץ גודלו למעלה מ- 650 מגה, שהרי הוא אימאג´ של CD שלם. לכן, אם קצב ההורדה שלך איטי, הייתי ממליץ לפנות פה לחברה ולשאול מי יהיה מוכן למכור לך במחיר סמלי את שלושת הדיסקים ההם. יש הפצות המכילות שני דיסקים בלבד. ונדמה לי שיש אפילו המכילות דיסק אחד. בהצלחה

בדרך כלל צורבים אותם..

תוכנת הצריבה שלך אמורה לפרוש אותם לתוך ה cd .. בדרך כלך תחת תפריט file של תוכנית הצריבה אמורה להיות האופציה לצרוב img או iso ..

הראל

New member
תמיד כשאתה חוזר ממילואים ../images/Emo66.gif

האם תמיד כשאתה חוזר ממילואים אתה נעשה כל כך ציני
אצלי זה דווקא להיפך, אולי בגלל שכולם שם קוראים לי סבא ולא מאפשרים לי להתאמץ

אני אמנם עדיין לא סבא ..

אבל שרות מילואים עושה אותי קצת ציני .. ולא בגלל המצב המדיני .. פשוט מתחילה להיות לי הרשה שעוד מעט יודיעו לכמה מאיתנו שאנחנו אחרונים שעוד עושים מילואים .. ואולי כדאי "שנכבה את האור" כשנצא .. .. האמת די מרגיז העיניין הזה של כמה אנשים עושים/לא עושים מילואים במדינה שלנו.. .. בסוף אני עוד יבקש טופס 55 לאיי סיישל וזהו .. שם אני יישב לי בנחת מתחת לעץ קוקוס .. עם מחשב נייד וגנרטור ..

הראל

New member
מילואים זה כמו לינוקס ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מילואים זה כמו לינוקס רק הטובים ביותר רק אלו שמוכנים להסתכן ולפרוץ דרך רק אלו שלא שוחים עם הזרם הם אלו שיביאו עתיד טוב יותר לכולם לדעתי, אתה צריך להיות גאה בעצמך בעוד הרבה שנים, כשהמדינה היהודית המסכנה, תשב בטח, וכשמערכות הפעלה בעברית יהיו מובנות מאליהן. תוכל לומר לנכדיך : אני הייתי מהבודדים שפעלו למען זה
(עברתי את ה- 60 מזמן, וכבר ראיתי תקופות גרועות יותר!)

הראל

New member
ההפיכת אימאג´ חזרה למקור../images/Emo60.gif

ברוב תוכנות הצריבה, התפריט - file יש סעיף ל-אימאג´. לעיתים מופיעים כמה צורות של "אמאג´ים". בחר ב- iso כוון למחיצה ולקובץ הרצוי (כמובן אחרי שהכנסת מדיה לצריבה). לאחר המרת ה"אימאג´ים" חזרה למקור. כבה את המחשב. הדלק והיכנס ל- BIOS שם תן ברירת מחדל לעליה מכונן ה- CDROM הכנס את דיסק ההקנה הראשון, תן למערכת ההתקנה לעלות ופעל לפי ההנחיות. היזהר לא להרוס לעצמך את ה"פרטישנים"בהם קימות אצלך מערכות מיקרוספט. במידה והמחשב שלך מיושן ואין אפשרות להעלות מערכת הפעלה מ-CDROM יהיה עליך לבנות דיסקט להעלאת המערכת מתוך דיסק ההתקנה הראשון. במידה ואתה משתמש ב- chenger יהיה עליך לאפיין את העליה מכונן A כאילו זה דיסקט.

zontar

New member
תודה רבה לכולם על התשובות ../images/Emo45.gif

אני מקווה שבקרוב אתחיל לשאול אותכם שאלות יותר ענייניות (אחרי שאוריד את 3 הדיסקים של לינוקס...) בכל מקרה תודה רבה לכולם cheers

למעלה