שאלה

Mm m m

New member
שאלה

במה טוב יותר טיפולים אלטרנטיבים מטיפול תרופתי? מהגם שטיפול תרופתי מתבסס על מחקר והאלטרנטיבי מתבסס על תוצאות לא מושלמות.

יוגי בר

New member
טוב או רע נקבעים אצלך בהכרה

היי m אז ככה: נעשה סדר 1.עולם המושג כשאתה שומע את המילה תרופה(מילה עם משמעות חזקה מאוד) הקשורה בדרך כלל לטיפול ברפואה המערבית, ההכרה שלך מתייחסת אליה במשמעות מסויימת אחת. וכשאתה שומע את המילה טיפול אלטרנטיבי במשמעות מסויימת אחרת. מזה זה מתחיל. בהגדרה. מעשית שתיהן תרופות. זו מסוג אחד השניה מסוג אחר. 2. ההכרה ההגדרה הראשונית והזיהוי שלה בהכרה (דמיין לעצמך תוכנה) קובעת את רמת ונקודת ההתייחסות הנפשית והגופנית שלך( שתיהן כרוכות בחבילה אחת)למה שאתה עתיד לקבל. והתוצאה תהיה בהתאם. 2. מחקר/ים במחקרים אני קצת מבין. למעשה אין כמעט בנמצא "מחקרים אובייקטיביים". הם תמיד יוצאים מנקודת התייחסות סובייקטיבית. שלא לדבר על תעשיית התרופות האדירה שמפעילה סל מנופים מחקריים כדי לקדם את סל המוצרים שלה. וזה לגיטימי מבחינתה. בברכה ואהבה יוגי בר

צלליתה

New member
על פי הבנתי

לגוף יש יכולת לרפא את עצמו, ולכן כאשר אני מחפשת ריפוי אני מחפשת שיטה שלא תפריע לגוף לרפא את עצמו. אין לי דבר וחצי דבר נגד רפואה קונבנציונלית ואני אף משתמשת בתרופות מסוימות. יחד עם זאת אני בודקת אפשרויות אחרות ואם נראה לי (ובדרך כלל מתיעצת גם עם רופא שאני סומכת עליו) שאפשר להתמודד עם הבעיה באמצעות טיפולים שאינם תרופתיים (אני לא אוהבת את המונח "אלטרנטיבים" ) אני שמחה לנסות. ברפואה הקונבנציונלית מטפלים בסימפטומים. למשל, כאשר למישהו יש לחץ דם גבוה הוא מקבל תרופות לטיפול בלחץ הדם. בגישות אחרות, טבעיות יותר, המרפא מנסה למצוא את שורש הבעיה ולטפל בה, ולא רק בסימפטום. יש עוד סיבה שאנשים נוהרים לטיפולים ה"אלטרנטיבים". לרופא הקונבנציונלי, בין אם במרפאת קופת חולים ובין אם בבית חולים, יש מעט מאוד זמן לכל חולה. אצל רופא מסוג אחר לעיתים קרובות החולה מקבל תשומת לב מלאה יותר. (ולזה קוראים רפואה פרטית, ולאו דוקא אלטרנטיבית). אני חושבת שחשוב שנזכור שלתרופות הטבעיות יש עוצמה אדירה, עם מחקר או בלי מחקר, ואי לכך כמו שהן מועילות הן יכולות גם להזיק. שווה להשקיע ולהתיעץ עם רופא ולא עם המוכר בחנות הטבע, כאשר מתחשק לנו לנסות קוקטייל צמחים זה או אחר. העיקר שנהיה בריאים

יוגי בר

New member
אכן כי כן

היי צלליתה מסכים בהחלט. וכמובן, בגלל עוצמת התרופות הטבעיות שווה תמיד תמיד להתייעץ עם רופא לענין. הרבה בריאות. בברכה ואהבה

yogaom

New member
מסכימה עם כל מילה. נקודה נוספת../images/Emo41.gif

נקודה נוספת למחשבה: הרפואה ה"קונבנציונלית" בעצם קיימת רק כמה מאות שנים, בעוד הרפואה ההוליסטית, הטבעית, במסורות השונות (איורוודה, רפואה סינית, רפואה טיבטית ועוד) קיימת כבר אלפי שנים.
אז מבחינה זאת, אולי הרפואה הקונבנציונלית היא האלטרנטיבית...
יחד עם זאת, אי אפשר לשלול מהרפואה הקונבנציונלית את ההישגים שלה. (בתקווה שלא נזדקק להם!!!)
בברכת בריאות מושלמת
אור ואהבה

ענתגניס

New member
אם היית חוקרת היית מגיעה לתוצאות

מושלמות. בטח יותר מושלמות מרפואה קונ. כל מה שהם יודעים היא להלעיט בכימיכלים, ולהכניס לניתוחים כדי לחתוך. זה מושלםזה?..

למעלה