על פי הבנתי
לגוף יש יכולת לרפא את עצמו, ולכן כאשר אני מחפשת ריפוי אני מחפשת שיטה שלא תפריע לגוף לרפא את עצמו. אין לי דבר וחצי דבר נגד רפואה קונבנציונלית ואני אף משתמשת בתרופות מסוימות. יחד עם זאת אני בודקת אפשרויות אחרות ואם נראה לי (ובדרך כלל מתיעצת גם עם רופא שאני סומכת עליו) שאפשר להתמודד עם הבעיה באמצעות טיפולים שאינם תרופתיים (אני לא אוהבת את המונח "אלטרנטיבים" ) אני שמחה לנסות. ברפואה הקונבנציונלית מטפלים בסימפטומים. למשל, כאשר למישהו יש לחץ דם גבוה הוא מקבל תרופות לטיפול בלחץ הדם. בגישות אחרות, טבעיות יותר, המרפא מנסה למצוא את שורש הבעיה ולטפל בה, ולא רק בסימפטום. יש עוד סיבה שאנשים נוהרים לטיפולים ה"אלטרנטיבים". לרופא הקונבנציונלי, בין אם במרפאת קופת חולים ובין אם בבית חולים, יש מעט מאוד זמן לכל חולה. אצל רופא מסוג אחר לעיתים קרובות החולה מקבל תשומת לב מלאה יותר. (ולזה קוראים רפואה פרטית, ולאו דוקא אלטרנטיבית). אני חושבת שחשוב שנזכור שלתרופות הטבעיות יש עוצמה אדירה, עם מחקר או בלי מחקר, ואי לכך כמו שהן מועילות הן יכולות גם להזיק. שווה להשקיע ולהתיעץ עם רופא ולא עם המוכר בחנות הטבע, כאשר מתחשק לנו לנסות קוקטייל צמחים זה או אחר. העיקר שנהיה בריאים