שאלה

rachelalm

New member
שאלה

סליחה עם אלו שאלות משעממות וכד' זה פשוט מעסיק אותי. בנות אם הייתן רווקות ומתחילות ללמוד בשנות ה-28 שלכן ומחפשות קשר רציני לחיים, האם המחשבה לגבי גברים שזה יכול להרתיע אותן אשה המחיה לימודים ותובעניים כולל מחשבה על לידת 2 ילדים וכד' , אני מאוד רוצה ללמוד ואני מאמינה שנאי יצליח לשלב אבל אני מפחדת שזה אולי ירתיע אנשים שונים ואני יפספס את חיי המשפחה שלי שהם חשובים לי. כי יש אנשים שז הלא מדבר אליהם כשאני מדברת עם ידיידם בתחום של מחשוב על רצון להסבה הם מסתכלים עלי בעיני תרנגולת עם משפטים כמו "איכס לגעת באנשים" וכד' לא חבל מרוויחים פחות ועוד.. הם לעולם לא יבינו שביולגויה זה מענין ועבוד עם אנשים זה קצת יותר נותן מלתכנת מוצר כזה או אחר... אני מאוד מקווה שיהיו גברים שיחשבו אחרת.

אותי זה ממש לא היה מרתיע

לוותר על רפואה זה לוותר על חלק מאוד גדול מהחיים שלי, על חלק מעצמי, ולא משנה מה, אין לי שום כוונה לוותר על זה. למרות שלפעמים זה נראה כאילו שאין גברים שחושבים כמוך, או לפחות כאלה שיהיו מסוגלים לקבל ולהעריך את הבחירה הזאת שלך, אני מבטיחה לך שהם קיימים. חוץ מזה, מקסימום תמצאי מישהו בפקולטה לרפואה והוא יבין אותך הכי טוב, מה רע

rachelalm

New member
תודה הלוואי

ללא זה לא רע, להיפך הייתי מעדיפה שבעלי יהיה רופא הוא משהו מהתחום לא בגלל אידיאל, אלא מפני לשעתי ההבנה יותר טובה בנושאים שונים. אני עוד לא התחלתי ללמוד ואני דתיה, כך שאני לא יודעת כמה דתיים יש שם (-: אולי אני נמצא איזה דוס, מי יודע.

nightriders

New member
כמו בכל דבר......

ברור שלהרבה גברים תהיה בעיה עם זה, השאלה אם זה מהווה שיקול עבורך. כמו שנאמר יהיו גם גברים שזה לא יפריע להם. ולמעשה כמעט כל דבר שתעשי יפריע לגברים מסוימים ולא יפריע לגברים אחרים. החיים הם נקודת שיווי משקל של פשרה, כל אחד בוחר איפה להתפשר יותר ואיפה להתפשר פחות.

LiorElla

New member
ברור שיש גברים שיחשבו אחרת

אני חושב אחרת. ואם ידידים שלך בתחום המחשוב מדברים ככה, אז שיהיה להם לבריאות... בגלל זה בדיוק הם מתכנתים ולא יותר מזה (ויסלחו כל המתכנתים, אבל להיות רופא זה יותר מזה). לגבי בעל רופא - דווקא לא נראה לי בריא בכלל שלילד יהיה זוג הורים רופאים. תקראי את הספר "רופאים" של אריך סגל...

Benjamin Turner

New member
זוגות ששניהם רופאים מתגרשים פחות

עשיתי על זה עבודה לפני כמה שנים, ושם ראיתי שזוגות ששניהם רופאים מתגרשים פחות, ומציינים שיחסייהם טובים יותר. זה ככל הנראה קשור לכך שהם מבינים יותר אחד את השני. אגב - הכינוי שתחתיו אני כותבת הוא לא שלי. זה מה שעלה אוטומטית..... ביי. טלי

nightriders

New member
מתגרשים פחות או אומר שזה יותר טוב

גם במגזר החרדי יש פחות גירושים וזה כולל את אלה שהתחתנו בשידוך בלי להכיר כמעט אחד את השני. ואולי דוקא כיוון ששני הצדדים עסוקים בקרירה ופחות מקדישים זמן אחד לשני הם גם נמנעים מחיכוכים. צריך להזהר בהסקת מסקנות. דבר אחד בטוח- אם שני ההורים מאוד קריריסטים זה בא על חשבון הילדים, וזה לא משנה אם מדובר ברופאים או כל אדם מקצוע אחר בו מקדישים זמן רב לעבודה.

Benjamin Turner

New member
אז בפעם הבאה, אנא צאי משם המשתמש

לפני שאת מגיבה (יש ללחוץ על "החלפת שם משתמש" שנמצא מעל לפס הכחול בראש הפורום, מצד שמאל). בתודה מראש, אירית (שנה ג') נ.ב. עמך הסליחה על ששכחתי לצאת מהמערכת-זה די נדיר אצלי. אשמח מאוד אם תאמרי לי מאיזו עמדת מחשב כתבת על מנת שאוכל לצאת מהמערכת כעת.

טלי 12345

New member
מצטערת....

לא היתה לי כל כוונה לפגוע. נכנסתי דרך אחד המחשבים בחווה בפקולטה. אני לא זוכרת איזה אבל זה בטח באחד המחשבים בשתי השורות הקרובות לדלת

LiorElla

New member
אני דווקא התכוונתי לבעיה שנוצרת

כשלילד יש זוג הורים ששניהם יודעים טוב מדי לקשר כל השתעלות שלו לאיזו מחלה סופנית נדירה, או שהם קראו יותר מדי מאמרים על ההשפעה של כל דבר קטן שקורה לו על הגדילה שלו, או בקיצוד - פשוט יודעים יותר מדי. אם יש רק הורה אחד שהוא רופא, השני עוד יכול לרסן אותו. אבל אם שניהם רופאים - יכול להווצר ביניהם היזון חוזר שתוצאותיו יהיו גרועות למדי. במקרה הזה בהחלט ניתן לומר ש- ignorance is bliss.

LiorElla

New member
בכלל לא אמרתי שרופא זה היפוכונדר.

אבל חשדן יתר על המידה כשזה מגיע לגידול הילדים שלו - בהחלט ייתכן.

אני רואה את זה הפוך

זה בטח גם השפעה של הבית שבו גדלה (דור שני לשואה) אבל אמא שלי בגלל כל זה שהיא באה מהתחום היא הכי ההפך ממה שתיארת! כיאלו אני יכולה לשכב בבית עם אלרגיות מטורפות חום ונפיחות שבוע והיא לא תיקח אותי לרופא. אני חושבת שזה הרבה בגלל שיצא לה לעבוד כמה שנים טובות במין (גדול ומיון ילדים) והיא רואה שם הורים שבאים עם הילדים שלהם לכל שטות (כמו ילד בן 4 עם יומים חום 37.6) ולכן היא ממש אנטי כל הדברים האלו. לכן אני לא רואה סיבה שזוג הורים רופאים יהיה היפוכנדרים בכל זאת הם יודעים שלרוב שיעול וחום נגרמים מדברים סציפים הם יודעי מה הטיפול לזה או לדעת שזה בד"כ כלום ולכן בניגוד להורים לחוצים שלא יודעים נראה לי שהם יבקרו הרבה פחות במיון!

יש הרבה בזה!

רופא כבר מכיר מקרי חירום אמיתיים, ויודע להבדיל טוב יותר מתי העסק רציני ומתי לא. הנסיון של לעבור כמה וכמה ילדים משתעלים עם חום ולראות שזה אצל אחרים - השד לא נורא כל כך והילד יהיה בסדר, דווקא עשוי להיות בעל אפקט מרגיע להורה רופא במקום מסוים. השאלה היא האם אפשר לנטרל את הרגשות שזה מגיע לילד שלך...

סיון87

New member
אוווווו

כמה שזה לא נכון אבא שלי רופא, ותאמין לי שאמא שלי הייתה הרבה יותר "היפוכונדרית" ממנו.. רבות הפעמים שניגשתי אליו עם תופעה מסויימת והוא פטר אותי ב"זה כלום, זה יעבור" מאשר הפעמים שהוא אשכרה נתן טיפול. הסיבה היא שרופאים הרבה יותר מודעים לעובדה שרוב המחלות/תופעות לא מהוות סיבה לדאגה ועוברות עם הזמן..

Benjamin Turner

New member
די, רחמים, אל תגיבו לניק שלי-מישהי

השתמשה לי בניק (ששכחתי להחליף באחד מהמחשבים בחווה הפקולטית), אין לי כל קשר לדיון.

קיבלתי תגובות דומות

בעיקר "מתי יהיה לך זמן למשפחה" וכאלה. אבל זה מקצוע שבחרתי לעצמי, ואדם שלא יכול לראות כמה זה חשוב לי- בטח שלא מתאים לי. אז כשמתחילים בגיל מאוחר זה כמובן יותר מסובך, אבל עדיין, אין סיבה שתעצרי את עצמך בגלל זה.

אני בדיוק במצב

שלך וגם אני דתיה אני שומעת את אותן תגובות מהחברה השאלה אם יש לך את הנתונים כדי להתקבל אם כן , אני חושבת שאין לך מה להסס כי מי שירצה אותך זה יהפוך לו ליתרון ולא כמו שכולם חושבים . את יכולה ליצור איתי קשר במסרים . בכל מקרה שיהיה בהצלחה

למעלה