שאלה..

tamirr32

New member
שאלה..

הגעתי השבוע לטפל בגברת..במשך כל הטיפול/פינוי הבת שלה היתה לצידנו... אחרי שהורדנו את החולה בבית חולים..ובדיוק באנו ללכת..הבת באה אלי ואמרה לי שמגיע לי טיפ על שטיפול ודחפה לי ליד 150 ש"ח..אני כמובן ידעתי שאסור לקחת כסף אז אמרתי לה תודה רבה זה מאוד מחמיא לי אבל אסור לי לקחת כסף..וזאת לא הפעם הראשונה שמטופל רוצה לתת לי כסף ואני לא לוקח.. השאלה שלי היא למה?! למה למלצר מותר לקבל טיפ ואנחנו לא?..

שתי סיבות

1. אנחנו איננו נותני שירות, אנחנו מטפלים. מלצרים, טכנאים ועוד ועוד הם נותני שירות והנורמה המקובלת היא להעניק להם טיפ. 2. אנחנו מתנדבים, אנחנו לא נמצאים שם בשביל הכסף, במידה ואתה מרגיש שהיית צריך לקבל את הכסף המקום הזה הוא לא כל כך בשבילך.

יום.

New member
התשובה פשוטה

כדי לשמור על טוהר המידות. כל חולה או נפגע שאנחנו מגיעים אליו צריך לדעת שאנחנו ניגשים לטפל בו ללא משוא פנים ומבלי כל התחשבות בתמורה שתינתן לנו על כך. או במילים אחרות. אסור שחס וחלילה יווצר הרושם שאדם שיתן לעובד מד"א "טיפ" יקבל טיפול טוב/מסור יותר, מאדם שלא יעשה כן.

Cervantes

New member
אבל שמעתי שלקחת בורגר ממשלוחן

שאעשה ת.ד זה פסדר ..
"להעמיס ולרוץ?"

שורצברד

New member
עוד סיבה...

כשאדם נותן טיפ למלצר או טכנאי הוא נמצא בשיא דעתו, לעומת זאת כשאנחנו מגיעים לחולה הוא לא נימצא בשיא דעתו, אני לא אומר שכל החולים שלנו הם 220 אבל הם כן נמצאים במצב של לחץ, פחד, חוסר אונים וכו'... וזה עלול להיות עוד גורם שמשפיע על החולה להגיע להחלטה השגויה לתת כסף לצוות המטפל

shemlok

New member
תשובה

חחח תמיר אנשים רבים שאלו את השאלה הזאת לפניך וזה לאו דווקא לגבי קבלת טיפ אלא נכון גם לגבי קבלת כל טובת הנאה הכי קטנה מחולה\פצוע, טיפ \ מתנה וכו' (למעט כוס\מיץ מים לצוות) למה איננו יכולים לקבל טיפ ? ראה זאת כך , עבודתו של אדם בעוסק בהצלת חיים לא אמורה להיות מושפעת משום דבר אשר יכול להסיט אותו מן המקרים בהם הוא מטפל . הכסף וטובות ההנאה יכולות לגרום לאותו אדם להמשיך ולטפל במקרים הבאים על מנת לקבל פרס ועל ידי כך לשבש את שיקול הדעת שלו . מבעד לעובדה שכאשר אדם נותן לך טיפ הוא מצפה כי רוב הפעמים כי היחס אותו תמשיך לתת לחולה יהיה עדיף על פני יחס שאתה נותן לחולים אחרים וזה פסול . היחס צריך להיות שווה בין כ החולים באם זה אדם זן בן 60 על חולשה לבין גבר צעירה בת 25 עם נקע בקרסול. הטיפול ושיקול הדעת לא יכולים להיות מושפעים משום גורם חצוני שיכול לשבש אותם. מקווה שהבנת את כוונתי אבינעם

shemlok

New member
חחחחחחחח

חחח מלהט הלענות על התשובה רשמתי עם מלא שגיאות כתיב, אני אעתיק ואתקן את עצמי. חחח תמיר אנשים רבים שאלו את השאלה הזאת לפניך וזה לאו דווקא לגבי קבלת טיפ אלא נכון גם לגבי קבלת כל טובת הנאה הכי קטנה מחולה\פצוע, טיפ \ מתנה וכו' (למעט כוס\מיץ מים לצוות) למה איננו יכולים לקבל טיפ ? ראה זאת כך , עבודתו של אדם העוסק בהצלת חיים לא אמורה להיות מושפעת משום דבר אשר יכול להסיט אותו מן הטיפול במקרים הנ"ל . הכסף וטובות ההנאה יכולות לגרום לאותו אדם להמשיך ולטפל במקרים הבאים על מנת לקבל פרס\טיפ ועל ידי כך לשבש את שיקול הדעת שלו . מבעד לעובדה, שכאשר אדם נותן לך טיפ הוא מצפה לפחות בחלק מן המקרים כי היחס אותו תמשיך לתת לחולה המסוים יהיה עדיף על פני יחס שאתה אמור לתת לחולים אחרים, וזה פסול . היחס צריך להיות שווה בין כל חולה\פצוע באם זה אדם מבוגר בן 60 עם חולשה, לבין גברת צעירה בת 25 עם נקע בקרסול. הטיפול ושיקול הדעת לא יכולים להיות מושפעים משום גורם חצוני שיכול לשבש אותם. מקווה שהבנת את כוונתי אבינעם

moti101

New member
קטע

לפני איזה שנה בערך היתה החיאה קיצר יצאה מוצלחת.. ובאמת כולם קיבלו מכתבי תודה וכל זה.. האט"ן עשה עבודה ממש טובה.. לאחר כמה ימים אותו הצוות הלך לבקר את הבנאדם בחדר מיון... הוא אשכרה הציע להם לכל אחד מהם 2 כרטיסים ללאס וגאס.... אבל מן הסתם הם לא לקחו מכל הסיבות שמפורטות כאן למטה.. אבל לא נורא אם תרצה ממש להרוויח טיפים לך תעבוד בתור מלצר..

למעלה