לא, אין כאן סתירה.
קח לדוגמא את הפנתיאון היווני - אתה חושב שכל האלים שבו הם אלים מקוריים? הם לא. אפולו, הקטה ואדוניס (שד"א, הוא אדון הפיניקי/כנעני), ואלו רק דוגמאות, הם אלים שהם במקורם בכלל לא יוונים ואומצו על ידי היוונים בשלבים שונים (ואף הוכנסו לתוך מה שאנו מכנים "המיתולוגיה היוונית") - הם לא עשו הפרדה אפילו. דבר דומה קרה במצרים, כאשר הממלכה העליונה והתחתונה אוחדו, שולב גם פולחן האלים של שתי הממלכות. כמו שציינתי קודם, אני לא מערבב את הפנתיאונים השונים. כאשר אני עובד בטקס מסויים עם אלים שונים, אני דואג שהם כן יהיו מאותו פנתיאון ולא לשלב את עשתרת עם האדס למשל (וגם בתוך הפנתיאונים עצמם, אני משלב את האלים ש"הולכים יחד" ולא כאלו שאין הרבה קשר ביניהם). המשותף לאלים שאני עובד אותם/איתם שהם אלים שבתקופה כזו או אחרת עבדו אותם כאן בישראל או בשכנותיה לאגן הים התיכון. לעיתים נדירות מאוד, אם בכלל, אני עובד עם פנתיאונים רחוקים יותר, שבהם אני מתעניין, אבל קשריי איתם רופפים. חוץ מזה, קיימים כאן אלמנטים סובייקטיבים ורגשיים, שמה לעשות, לא תואמים את האלמנטים האובייקטיבים השכלתניים תמיד - וזה העבודה עם האלים עצמם. התחלתי בזמנו לעבוד עם האלים היוונים, אבל בשלב מסויים גם האלים הכנענים נכנסו לתוך חיי - בלי שבקשתי או חיפשתי אותם באופן אקטיבי. עד היום אני לא חש בסתירה בעבודה עם שלוש האלוהויות שאני עובד עימם והם גם לא שידרו לי, בשום דרך שהיא, שזה מפריע להם.