שאלה

The Holy Hooker

New member
שאלה

אני מניחה ששאלה זו כבר נישאלה בעבר,ואולי אפילו יותר מפעם אחת. כך שאם כן, אשמח לקבל קישור. עם אלו אלים אתם עובדים,מה הביא אתכם לעבוד עימם ואיך התפתח הקשר בינכם ? תודה מראש.

אני עובד עם מספר אלים

הראשון מביניהם הוא אסקלפיוס, אל הרפואה, בנו של אפולו ואביה של היגיה (Hygieia) אלת הבריאות. הקשר שלי התחיל איתו רשמית בצבא, כשהייתי חובש, אבל עוד לפני זה כבר עבדתי "אצלו" כשהייתי במד"א. היום אני גם עוסק בתחום שקשור לרפואה בקשר די הדוק. אח"כ נכנסה לחיי פאלאס אתנה, שהקשר שלי איתה התחיל דווקא בגלל החיה המקודשת לה - הינשוף. הינשוף בעיני מסמל חוכמה, והוא מחובר לפאלאס אתנה בצורה בלתי נפרדת. גם היא נמצאת כיום בחיי באופנים שונים. לאחרונה, האל בעל (אם כי זה לא שמו פר-סה) גם נכנס לתוך חיי, דווקא בצורה מקורית. לא אני חיפשתי אותו, אלא הוא מצא אותי, נגע בי בצורה עקיפה, ואז השאיר לי את העבודה ללכת אחריו. מאחר והקשר הוא רק בתחילת דרכו, אני מעדיף לא לפרט יותר מדי. אלו שלושת האלים שאני בעיקר עובד אותם/איתם, אם כי גם אלים אחרים מוצאים את דרכם לחיי מדי פעם.

Wing Chan

New member
האם בעל הוא לא מפנתאון שונה ?

אתה עובד עם אלים מפנתאונים שונים ?

אכן, אבל לא ביחד.

באותו טקס, אני לא אזמן את בעל ואת אפרודיטה ביחד. את בעל ועשתרת - כן. אני לא מוצא שום סיבה למה לא לעבוד עם פנתאונים שונים, אני פשוט לא מערבב ביניהם.

RainBird

New member
התשובה המתבקשת היא כן. והוא לא היחיד אגב. לי יש את הקטה, לוקי וארזולי מהמסורת הוודנית.

Wing Chan

New member
אתם לא חושבים שיש סתירה מסוימת?

שיש גבול לנאמנות של בנאדם בנוגע לאלים? אם אתה נאמן ועובד עם אלים מפנתאון X, אתה לא יכול למתוח את עצמך כמו מסטיק וללכת לעבוד עם אלים גם מ-Y ואנאערף מאיפה עוד. לעבוד עם מס' אלים (או כולם אפילו) מאותו פנתאון = אחלה ולגיטימי, אבל מס' פנתאונים שלעיתים הקשר ביניהם נראה מאוד רופף ??

לא, אין כאן סתירה.

קח לדוגמא את הפנתיאון היווני - אתה חושב שכל האלים שבו הם אלים מקוריים? הם לא. אפולו, הקטה ואדוניס (שד"א, הוא אדון הפיניקי/כנעני), ואלו רק דוגמאות, הם אלים שהם במקורם בכלל לא יוונים ואומצו על ידי היוונים בשלבים שונים (ואף הוכנסו לתוך מה שאנו מכנים "המיתולוגיה היוונית") - הם לא עשו הפרדה אפילו. דבר דומה קרה במצרים, כאשר הממלכה העליונה והתחתונה אוחדו, שולב גם פולחן האלים של שתי הממלכות. כמו שציינתי קודם, אני לא מערבב את הפנתיאונים השונים. כאשר אני עובד בטקס מסויים עם אלים שונים, אני דואג שהם כן יהיו מאותו פנתיאון ולא לשלב את עשתרת עם האדס למשל (וגם בתוך הפנתיאונים עצמם, אני משלב את האלים ש"הולכים יחד" ולא כאלו שאין הרבה קשר ביניהם). המשותף לאלים שאני עובד אותם/איתם שהם אלים שבתקופה כזו או אחרת עבדו אותם כאן בישראל או בשכנותיה לאגן הים התיכון. לעיתים נדירות מאוד, אם בכלל, אני עובד עם פנתיאונים רחוקים יותר, שבהם אני מתעניין, אבל קשריי איתם רופפים. חוץ מזה, קיימים כאן אלמנטים סובייקטיבים ורגשיים, שמה לעשות, לא תואמים את האלמנטים האובייקטיבים השכלתניים תמיד - וזה העבודה עם האלים עצמם. התחלתי בזמנו לעבוד עם האלים היוונים, אבל בשלב מסויים גם האלים הכנענים נכנסו לתוך חיי - בלי שבקשתי או חיפשתי אותם באופן אקטיבי. עד היום אני לא חש בסתירה בעבודה עם שלוש האלוהויות שאני עובד עימם והם גם לא שידרו לי, בשום דרך שהיא, שזה מפריע להם.

gwizard

New member
זה גם תלוי

באופן בו אתה רואה וחווה את האלים. אני, למשל, רואה בכל האלים אספקטים שונים של אותו היהלום. כל אחד שונה, אך כולם בסופו של דבר מהווים ערוץ לאותו הדבר. כמו כן, בכל פנטאון אתה תמצא אלים דומים בתכונותיהם. כאשר אני אומר תכונות, אני מתכוון לאספקט. לדוגמה, אפרודיטה ו-ונוס הן שני אלות שונות מפנטאונים שונים, אך שניהן מופקדות על תחום האהבה. אני מוצא שזה דווקא מעניין לשלב אלים מפנטאונים שונים, כל עוד זה לא אלים מאותו אספקט. אגב, האלים שאני עובד איתם באופן קבוע (מה שנקרא אלים פטרונים) הם זאוס והקאטה.

Wing Chan

New member
בסדזר, מופקדות על אותו תחום, אבל

זה לא משנה את העובדה שהן לא אותו דבר. זאת דעתי לפחות. לא לערבב.

יש לא מעט אלים שאני פונה אליהם

העיקריים במערכת האמונות שלי הם (ללא קשר לסדר): נארינה - האל המשמר. העולם כולו והתגשמותו. (בנוסף גם אל המים). שיווה - האל חסר הגבולות והאדון הראשי. מייצג את חוסר הגבולות של היכולת האנושית. פארווטי - אישתו של שיווה. בוראת העולם ומעות האבולוציה על כל פניה. שוקרא - כוכב נוגה. מורה האשורים ואדון המאגיה. מייצג את השלמות האנושית. צדק - כוכב צדק. מורה האלים. מייצג את דרך האושר. בכלליות כתבתי עליהם כבר לפחות שתיים שלוש רשומות (אני מאד אוהב אותם
). לרוב אני עובד בפועל בעיקר עם שיווה, שוקרא וצדק. החיבור שלי אליהם היה בגלל מה שהם מייצגים ובגלל ההתאמה שלהם לדרך בה אני מסתכל על העולם והתכונות שאני חושב שעלי לפתח בשביל ההתפתחות הרוחנית שלי.

Wing Chan

New member
ביומיום?

בעיקר אודין ת'ור או טייר. גם בחגים בעיקר להם, אבל אם אותו חג הוא מוקדש במיוחד לאל\ה מסויים אז זה אכן מוקדש ומקודש לו\לה.

לורליין

New member
תורי תורי תורי חח

אני לא ממש יודעת איך אתם מתחברים לאלים אבל אצלי זה לא קורה מסיבה מסויימת. משהו עמוק בתוכי מואר בכל פעם ששמם של האלים מוזכר. אני לא מוצאת דרך להגדיר את זה אחרת אז אני אשתמש במילה אהבה. כמו שאוהבים אדם או חיה, בלי שום סיבה נראית לעין, בלי דרך להסביר - ככה גם אני. כל אל/ה שהאור שלהם נגע בליבי אני סוגדת להם. לדעתי אין חוקיות באמונה. אין נכון ולא נכון אוניברסלי. האמונה שלי שייכת לאשרה ולבעל כמו שהיא שייכת לאיזיס, לבריגיט למוריגןוללאדה ורבים אחרים. כל רגע מהחיים מוקדש לאחר/ת.

amphioxus

New member
אני אמנם לא עובד אלים אבל

האלות האהובות עלי הן: אנטרופיה - אלת אי הסדר והתוהו הגדל תמיד. ישנם גם אלו המתייחסים אליה בתור אל זכר ששמו הוא לורנץ או לורנס - מלחמות דת רבות התקיימו בשל אי ההסכמה בנוגע לאיות שמו. באנגלית שמו הוא Lorenz והוא מגיע משמו של Edward Norton Lorenz, חפש בויקיפדיה כדי להבין קצת יותר. טושונקה - אלת המוות, הריקבון והפרות השחוטות. סקאביאס - אלת המחלות, המוטציות, המוטנטים והאבולוציה. אריס דיסקורדיה - אלת הבילבול והמריבות.

Wing Chan

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

הו אל הרס"ר העוצמתי עשה שהמטבח יהיה קל היום! הרגתם אותי

למעלה