שאלה

antianara

New member
שאלה

חפני בערך כשבוע הקלטתי תוכנית מהטלוויזיה על השאמאניזם שבה ריאיינו שאמנים אך מעולם לא הזכירו בה את הפנים השליליי של השאמאניזם ובכן רק ציינו שנשמתך לא שייכת לך עוד ז רציתי לדעת מה הם הצדדים הנגטיביים בשאמאניזם? בתודה אלה

morning star

New member
לא ראיתי את התכנית

אך לא שמעתי על משהו בסגנון זה שהנשמה לא שייכת לך עוד... ובכלל יש כאן לדעתי טעות קטנה בטרמינולוגיה - אם נאמין בנשמה, אזי הגוף שייך לנשמה ולא להיפך. בקשר לסכנות - מאחר ובשאמאניזם משתמשים לא מעט ב"טראנסים מקודשים" (עד כמה שאני יודע), תמיד קיימת הסכנה כי הטראנס יהיה עמוק מדי. בן אדם בטראנס עמוק יכול לגרום נזק לעצמו ולסביבה אם אין מי שישגיח עליו ואולי אף למות. בשאמאניזם דרום אמריקאי, שם ישנו שימוש רב בצמחים הלוצגניים - הסכנה הברורה המיידית היא תגובה חריפה של הגוף לחומר, הזיות וחוסר שליטה. לכן תמיד ישנו שאמאן שמשגיח על השאמאן המתחמד. גם קיימת סכנת השיגעון - ישנם כאלה שרואים דברים שפשוט "שורפים" אותם והם משתגעים. יצא לי לפגוש מישהו כזה בצבא, זה לא נסיון נחמד, במיוחד כשאישפזו אותו ללילה במרפאה ואני הייתי חובש צעיר. שלך הנווד

יש טקס קבלה הנקרא "מות השאמאנים"

טקס זה למעשה "ממית את הפחד המייצג את "האני" עד היות המועמד שאמאן. בטקס מתקיימת התמודדות עם פחדים פסיולוגיים ממשיים. המועמד לשמאנות נקבר בתוך האדמה , את פתח הקבר כיסו בעור של בעל חיים. המועמד צריך היה לעבור את הלילה במצב זה , במקום שורץ חיות טרף ולהתמודד עם הפחד באמצעות המחשבה. אילו קרא לפחד היה הפחד מגיע אליו, ומחסלו, כמובן. אם הצליח להסיט את הפחד ממחשבתו , הצליח לעבור את מבחן "מות השאמאנים", ולהיוולד מחדש , תהליך בו מתים כל הדפוסים הישנים ומתוכם נולדים דפוסים חדשים נטולי פחדים וכדומה. טקס מסוג זה יכול להצטייר היום כטקס אכזרי. בתקופה הנדונה, לא כך נראו פני הדברים, ופחדים היוו אנרגיה ממנה יש להיפתר בכל דרך. דרך זו נראתה כדרך הנכונה. יתכן שהיא אכן נכונה , מאחר ואנו היום , בעידן המודרני לא מתמודדים עם הפחדים שלנו בכל הרמות, ומזמנים אותם אל תוך חיינו. הרמת החיים האישיים ועד המלחמות סביבנו המשרות פחד חרדה ואימה. אור ואהבה סול ולורי

antianara

New member
שאלה

תודה על המידע המפורט אז בכל זאת לא כל בן אדם יכול להפוך לשאמן האם זהו מנהג שנהוג גם היום?

כל אדם יכול , השאלה היא האם הוא

מוכן להתמודד. התרבות האינדיאנית איבדה מעט מאיכותה בשל מעורבותו של האדם הלבן.עם חדירתו של האדם הלבן שובשו רבות מהאיכויות. האגדה מספרת , שהאינדיאנים ידעו על בואו הקרוב של האדם הלבן, הם התכוננו לבואו, על ידי המידע שסיפק להם הסמור הנקרא הנווט- זה שיודע את העתיד לבוא, ומעצם הידיעה , הצפינו את סוד האש. האש עדיין גנוזה... יתכן וקימים שבטים נידחים הנוהגים כך. ידוע שרבים מטקסי השמנות הנערכים היום מלווים בצמחי מרפא היוצרים הזיות. התהליך מסוכן מאוד , מאחר ולא תמיד ידוע המינון הנכון. סמים אלה הינם סמים קשים וממכרים. אין צורך בסמים בכדי לנדוד על כנפי הדמיון וההזיה, יש צורך בחיבור לטבע... אור ואהבה סול ולורי

antianara

New member
ספר...

תודה על תשובתך:) לפני כמה ימים לקחתי מהספריה ספר בשם "המיתולוגיה אינדיאנית"- נשמע מעניין מישהוא קרא את הספר?:)

אליחי

New member
לפי הקבלה

את מוציאה את הנשמה שלך ממעגל היהודים על ידי עבודת אלילים או שאת מוכרת אותה לשטן אם את עושה כישופים שחורים

morning star

New member
מספר דברים...

שאמאניזם אינו עבודת אלילים בהגדרה, מאחר ואין פה עבודה מול אלים כלשהם (זה לפחות מה שאני הבנתי). בכלל, בקשר למושג "עבודת אלילים" אתה מוזמן לקרוא את אחת מהודעותיי הראשונות בקישור הזה. כישופים שחורים הם לא קשורים (ובכלל כשפים) לשאמאניזם ופאגאניזם - גם בקבלה הם קיימים לא פחות (חוץ מזה, ששיוך צבעים לכישופים הוא לדעתי דבר מוטעה, אבל לא כאן המקום לדיון. זה שייך יותר לפורום מאגיה וכישוף). לדעתי לפחות, הקבלה, שיש בא דברים חכמים ויפים - אין לה מונופול על האמת כמו שלאף דת או אמונה אין מונופול על המושג הערטלאי הזה. שלך הנווד

אליחי

New member
...

אתה צודק בזה שאתה אומר שלקבלה אין מונופול על האמת, אבל זאת התשובה היחידה שהייתה לי בהקשר של "הנשמה שלך כבר לא שלך"

The Wraith

New member
לאליחי

אפשר לשאול מה אתה מקווה למצוא בפורום זה אם אינך פאגאן או שאמאן? הרי הגדרת פאגאנים כ"עובדי אלילים" מקודם, הולך אתה עפ"י הקבלה וזה בסדר גמור מצידי- כל עוד לא תטיף את דתך כאן. רוח הרפאים, השטניסט

אולי הוא רוצה ללמוד על משהו שהוא לא

מכיר? גם אני לא שאמאנית ולא פאגאנית, ובכל זאת אני מאוד מתעניינת בדברים עליהם מדברים פה.

morning star

New member
וריית´ חביבי

אליחי לא טען כי הוא מאמין בקבלה, אלא רק הביא את מה שהוא מכיר משם - ואכן אף אחד לא התייחס לקבלה בתשובותיו. אחרי הכל, אנחנו כן חיים במדינה (פסאודו) יהודית ומתישהו צריך להתייחס ליחסי הגומלין בין היהדות (אורתודוכסית, רפורמית, קונסרבטיבית ואפילו "יהדות חילונית") לשאמאניזם ופאגאניזם. שלך הנווד

שאמן

New member
מספר הבהרות על השאמן

קצת על שאמניזם מסורתי ולא על שאמניזם ניו אייגי (להיות שאמן בסדנת סוף שבוע) כל אחד יכול לומר שהוא רוצה להיות שאמן אולם עד שאדם אינו מסיים את חניכותו מול שאמן אף אחד (חוץ מאמא אדמה) אינם יודעים אם הוא קורץ מחומר המתאים להיות שאמן. להיות שאמן אומר להיות משרת של הקהילה.. זה אומר להיות מוכן להזיז את הצרכים האישיים כדי להוות כלי לשירות. תהליך החניכה השאמנית הינו ארוך וחוץ מידע, מסעות, וצבירת "חברים" בעולמות האחרים העבודה הגדולה והקשה ביותר של השאמן היא בהפיכתו למשרת ובנטרול ה"חשיבות העצמית" שלו כדי להיות שאמן יעיל. במסגרת החניכות דואגים החונכים השאמנים להפגיש את החניך עם הצדדים האפלים ביותר של אישיותו ואם הוא עובר שלבים חשובים בדרך הם נחגגים בשמחה. כל תהליך החניכות הוא תהליך של מוות לאישיות של האדם הרגיל ולידה של גוף רגשות מחשבות ואנרגיה של משרת. התהליך הסופי של המעבר נקרא "מות השאמן" והוא תהליך אשר מותאם לחניך והוא זה שמסיים את תקופת חניכותו והופך אותם לשאמן. דרך השאמן הינה דרך קשה ומתגמלת עד ביותר ולא קל לאנשים ללכת בה. בקבוצה שלנו עברו ב70 איש ואנחנו עכשיו 5 אנשין שמתפקדים. אשמח לענות על שאלות בנושא. אמא אדמה אוהבת גם אותך טרה

שאמן

New member
תרבות שאמנית

בעצם אין דבר כזה. השאמן הוא תפקיד בתרבות שהיא שיבטית ועובדת בהרמוניה עם אמא אדמה. כל מקום על פני האדמה שעדיין מחובר לאמא אדמה תמצא בו שאמן המשרת את קהילתו. לכן התרבות משתנה בהתאם למקום בו חיים. התפקיד דומה מאוד בכולם. אמא אדמה אוהבת גם אותך טרה

למעלה