שאלה..

fresh mishmesh

New member
שאלה..

אני באמצע השירות הצבאי, והתחלתי לתהות לגבי לימודים גבוהים חשבתי בעיקר על רפואה אני יודעת שיש כל מיני אתרים שאפשר להזין בהם את הנתונים שלך, והם נותנים לך אופציות למה ללמוד ואילו עוד נתונים חסרים לך כדי ללמוד נושא מסויים יש לכם מושג איך מגיעים לאתרים האלה? בנוסף- יש מישהו שיכול לפרט לי אחת ולתמיד מה המסלול של לימודי רפואה באוניברסיטאות? תודה רבה מראש!
 
חחח איזה עולם קטן:)

מוזר לראות אותך פה:) אני מקווה שטוב לך בצבא... בכל מקרה אני יענה לך בנתיים את מה שאני יודעת: לגבי האתרים יש את האתרים של כל האוניברסיטאות ש(אונ' ת"א , אונ' בן גוריון והטכניון) יש רישורים בקישורי של הפורום. שמה את יכולה להיכנס לקטגוריה של ישוב סכם ושם להכניס א ציוני מבחני הבגרות שלך ופסיכומטרי ואם אין לך את יכולה סתם לכתוב פיכומטרי "מטרה" ולראות אם זה מספיק לך. לגבי המסלול המסלול הרגיל: המסלול הוא 6 שנים של לימודים פרה קלינים 3 שנים ראשונות וקלינים משנה רביעית. כולל שנת סטאז' שזו שנה בה עושים סבב בכמעט כל המחלקות בבית ולים כדי לחשוף אותך לסוגי ההתמחויות וכו'. אחרי הסיפור הזה את מתקבלת את התואר רופאה! אבל, כיום עם התואר דוקטור בלבד אין הרבה מה לעשות ולכן הרוב המוחלט ממשיך להתמחות בנושא כלשהי שמענינת אותו (נגיד כרוגיה, גניקולוגיה, ילדית וכו') ההתמחויות נעות בין 3 ל7 שנים תלוי בסוג ההתמחות . לאחר סיום ההתמחות את הופכת לרופא מומחית לעיניים/אא"ג/גניקולוגיה או מה שבחרת להתמחות בו. גם בשנות ההתמכות שמתבצעות בבתי החולים במחלקה בה בחרת להתמכות א מקבלת משכורת.. אומנם דיי בשפל ואת תוחנות תורנויות וכאלו אבל זה בעצם השלב שבו את מתחילה "להרוויח. אני מקווה שלא הטעתי אותך במשהו ואם כן יתנו אותי (אני מקווה ללא סקילה באבנים) החברי הטובים פה אחרי) שיהיה לך המון בהצלחה:)
 

fresh mishmesh

New member
אכן עולם קטן

ותודה על התשובה המפורטת! ד"א- 6 שנים זה כולל את הסטאז'? (ככה הבנתי ממה שכתבת) אם כן- אז למה תמיד אומרים שלימודי רפואה זה 7 שנים? גם את כבר בונה על זה? (עתודה?)
 

anabioein

New member
6.5 שנים בבי"ס+שנה סטאז'

בתום הלימודים ולאחר הגשת עבודת הגמר וסיום הסטאז' מקבלים רשיון לעסוק ברפואה. אפשרויות ההעסקה בתור רופא כללי (כזה שלא התמחה בתחום ספציפי כלשהו) ואפשרויות השכר לא טובות במיוחד. לכן רוב הרופאים נרשמים להתמחות. אורך ההתמחות הקצרה ביותר עומד על 4 שנים (לרוב לא מסיימים בתוך פחות מ 4.5). בתום ההתמחות מקבלים תואר רופא מומחה (בתחום ההתמחות ).
 

סיון87

New member
לא כולל סטאז'

3 שנים לימודים פרה-קליניים 3 שנים לימודים קליניים שנה אחת סטאז'
 
ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

ענבר מעלי כבר ענתה לך די בפירוט על כל השאלות. אז כנסי לאתרי האוניברסיטאות, ואם תתקלי באיזושהי בעיה או שאלה, אנחנו כאן כדי לעזור
 

fresh mishmesh

New member
המשך לשאלותי...

בהזנת נתונים אישיים בבדיקת הסיכויי קבלה לאוניברסיטאות, רשום שאני צריכה להזין ממוצע בגרויות, פסיכומטרי ו"ציון התאמה"- מה זה אומר? אחת מהבגרויות שעשיתי היא ב"מדעי החיים והחקלאות" (בתכל'ס- ביולוגיה, אבל זה נקרא ככה כי יש עוד תחומים קטנטנים שהוסיפו למי שלומד בבתי ספר של החינוך ההתיישבותי). בכל אופן- זה לא מקצוע בחירה של 5 יחידות, אלא רק יחידה אחת מתוך ה-3 העיוניות (משהו שהכריחו את כל התלמידים לעשות בביה"ס). יש טעם לרשום אותה בחישוב הממוצע בגרויות? ואחת אחרונה- במהלך ההתמחות מקבלים שכר? ובאמת- תודה רבה לכל מי שענה!
 
אממ כןן

אני חושבת על עתודה אבל אני עוד לא בטוה אם ההיתרונות במסלול עולי על החסרונות שלו לגבי ואני רוצה לבדוק לימודים בגרמניה (אני אזרית) ככה שאני יסיי את החודשיים בגרויות בחופש אני אבדוק את כל האופציות.. זה יהיה מגניב אם אני אלך לעודה אולי אפילו נהיה באותו חזור:) כמובן אםנתקבל:)
 

fresh mishmesh

New member
אהה לא... יש לי עוד הרבה זמן

אני משתחררת רק באוגוסט 07', ואני מניחה שאני לא אתחיל לימודים כבר באותה שנה... אם תלכי לעתודה, את תתחילי בשנה הזאת, לא?
 
לא..

רק ביוני 07 אני מסיימת י"ב.. ככה שאם אני אלך לעתודה ואם אני אתקבל (אם אם אם) אז זה יהיה בשנת הלימודים שתתחיל ב07
 

fresh mishmesh

New member
נו כן... השנה שמתחילה באוקטובר 07'

אבל אני לא אלך ללמוד בשנה הזאת ואת כן (אם תעשי עתודה)
 

fresh mishmesh

New member
עוד שאלה

(מצטערת על המבול שאני ממטירה עליכם
) כשהסתכלתי על סיכויי הקבלה באונ' בן גוריון, היה כתוב שם "קבלה ע"ס ראיונות" מה קורה בראיון הזה? אמורים להפגין ידע כלשהו בתחום? או ששואלים למה רצית ללמוד את הנושא? בקיצור- מישהו יודע מה הולך שם?
 
טוב, נתחיל מהתחלה

קבלה לאוניברסיטאות בארץ נעשית על פי שקלול של ממוצע הבגרות יחד עם הפסיכומטרי. שקלול זה נקרא "ציון התאמה" או "סכם". לכל אוניברסיטה יש שיטה שונה לחישוב הסכם וגם שיטה קצת שונה לחישוב ממוצע הבגרות. במחשבונים הנמצאים באתרים, את יכולה לחשב את ממוצע הבגרות שלך, ואח"כ לחשב את הסכם שלך לפי ממוצע הבגרות שחישבת והפסיכומטרי. לחישוב יותר קל של סיכויי הקבלה שלך, את יכולה להשתמש בגרפים לחישוב מהיר של סכם, שנמצאים בגלריות הפורום. מאחר ומתחשבים גם בבגרויות ולא רק בפסיכומטרי, ציון הפסיכומטרי שאת צריכה תלוי בממוצע הבגרות שלך. באופן כללי, צריך פסיכומטרי של 700 ומעלה, רצוי 750. לכל מקצוע בכל אוניברסיטה יש סף מינימלי של סכם שצריך כדי להתקבל לאותו מקצוע. לרוב המקצועות צריך רק לעבור את הסף הזה ומתקבלים. בקבלה לרפואה זה תהליך קצת יותר ארוך ומסובך. הסף של הסכם הוא לא סף קבלה, אלא סף לקבלת זימון לשלב נוסף בתהליך הקבלה - ראיון אישי או יום מיונים (מו"ר). בבאר שבע כדי להתקבל, צריך לעבור שני ראיונות אישיים. בתל אביב ועכשיו גם בטכניון וכנראה בירושלים, במקום ראיון יש יום מיונים במרכז הסימולציות הרפואיות בתל השומר. על יום המיונים הזה מקבלים ציון, ובתל אביב הוא משוקלל חצי-חצי יחד עם הסכם לסכם חדש. לפי הסכם החדש מחליטים אם התקבלת או לא. בטכניון ובירושלים עדיין לא ברור לגמרי איך יתייחסו לציון במו"ר. בטכניון הצהירו שלא כולם יקבלו זימון למו"ר, וחלק עדיין יזומנו לראיון. בנוסף, השקלול בטכניון יהיה כנראה 30% למו"ר ו70% לסכם הרגיל. בירושלים עוד לא ברור אם בכלל יהיה את מו"ר ואם כן, איך בדיוק הם יתייחסו אליו. מידע רב על הראיונות ועל מו"ר תוכלי למצוא בקישורי הפורום, בטאגליינס ובמאמרים. בקשר לבגרות במדעי החיים והחקלאות, את יכולה להכניס את זה. האוניברסיטאות מחשבות את הממוצע הגבוה ביותר האפשרי. כלומר, אם מקצוע מסויים שהוא לא מקצוע חובה מוריד לך את הממוצע, הוא לא נכנס לחישוב הממוצע. במהלך התמחות אכן מקבלים שכר. אם יש לך עוד שאלות, אנחנו כאן כדי לענות. אושרית.
 
למעלה