שאלה

שאלה

שלום ד"ר ברק, בתי בת השנתיים חלתה בוירוס של הקאות וכאבי בטן עם חום כמעט 40 מעלות כשלושה ימים רצופים רופא הילדים שלה בדק אותה ואמר שהוא רואה בפה שלה גם פצעים בלוע ובלסת. רציתי לדעת מה נותנים במצב כזה לאכול איזה כלכלה אני צריכה לתת לה כדי שהיא לא תקיא כל הזמן כי כשהיא מכניסה דברים לפה יש לה רצון להקיא וכשהיא שותה את בקבוק תחליב החלב שלה הוא לא מספיק להיכנס וישר היא מקיא אותו היא מצליחה לשתות רק מים כדי שהיא לא תתייבש. אני חסרת אונים כי ההקאות האלה מאוד מלחיצות כי היא ממש מתכווצת ורועדת כמו מיקור בזמן ההקאה. האם מותר לתת ישר אחרי ההקאה מים או לחכות קצת. תודה רבה על התשובות כי רציתי לציין שזו חצי של תאומות והתאומה השניה מראה לי גם סימנים של הידבקות אז התשובה תעזור לי גם בשביל השניה.

מצטערת על שהתשובה מגיעה באיחור.

גם מקווה שבינתיים המצב השתפר. התמונה אותה את מתארת מתאימה למחלה הנגרמת ע"י וירוס "הרפס" כאשר הוא בא במגע ראשון עם תינוק. המחלה נמשכת לרוב 7-10 ימים וגורמת להרבה סבל. מאכלים שניתן לתת הם חלב ודברי חלב, כולל דיסות על בסיס חלב. לא פירות ולא ירקות כי הם חומציים והמגע איתם צורב. ייתכן שיותר קל לתת לה בכפית בכמויות קטנות ולהמנע מכמות גדולה בבת אחת. המחלה היא מדבקת ויש סיכוי רב שגם התאומה תדבק. אין מה לעשות. בהצלחה, וסבלנות, עוד מספר ימים המצב יישתפר. עם את לא מצליחה לתת כלל וכלל לא אוכל ולא שתיה מבלי שתקיא, יש מקום לפנות שוב לרופא ייתכן ויש צורך בתוספת נוזלים דרך הוריד. ( רוב הילדים מסתדרים בלי). דר' מילה ברק

למעלה