דפיברילטור חיצוני אוטומטי (AED)
שלום רב, דפיברילטור חיצוני אוטומטי הוא מכשיר שנועד לטפל בהפרעות קצב לב קטלניות ע"י מתן שוק חשמלי. המכשיר הוא אוטומטי, כלומר הוא מסוגל לפענח את קצב הלב בעצמו ולהחליט אם נחוץ שוק או לא. בכל מקרה לא ניתן לתת שוק כאשר הוא לא נחוץ. המכשיר תוכנן במיוחד על מנת שגם הציבור הרחב יוכל להשתמש בו ואכן השימוש בו לא מסובך כלל וכלל ומרבית המכשירים בשוק אף יודעים להדריך את המטפל תוך כדי האירוע ע"י הוראות ברורות בקול. כמובן שמתן שוק כשלעצמו אינו מספיק ויש לבצע גם החייאה בסיסית הכוללת הנשמה ועיסוי לב ולכן מומלץ (אגב ללא כל קשר לעצם העובדה שיש לך חולי לב במשפחה) לעבור קורס עזרה ראשונה בסיסי הכולל נושאים כגון החייאה, טיפול במצבי חירום רפואיים, חבישות וכו'. למידע נוסף אודות קורסים לציבור הרחב את מוזמנת להתקשר למחלקת ההדרכה של מגן דוד אדום. בקשר לרכישה של דפיברילטור: 1. מדובר במכשיר שעלותו אלפי שקלים וזהו לכל הדעות סכום כסף בלתי מבוטל. בהתחשב בכך שהסיכויי שאכן תאלצי להשתמש בו הוא נמוך ביותר וכמו כן בהתחשב בכך שכל אמבולנס (ולא רק ניידות טיפול נמרץ) מצוייד כיום במכשיר שכזה וזמני הגעת האמבולנסים הם דקות ספורות כל הנושא של רכישת מכשיר כזה מצריך מחשבה עמוקה. 2. אינני יודע מהו מצבם של חולי הלב במשפחתך וממה הם סובלים בדיוק אך ברור שלא כל אדם שסובל מתעוקת חזה מפעם לפעם צריך דפיברילטור צמוד בבית. כמו כן חולים קרדיאלים שנמצאים בסיכון להפרעת קצב קטלנית בלב עוברים בהוראת הרופא המטפל ניתוח שבמהלכו מושתל דפיברילטור בבית החזה שלהם. בכל אופן לפני שתרכשי את המכשיר אני ממליץ להתייעץ עם הרופא המטפל שמכיר את פרטי המקרה ויודע האם הדבר באמת נחוץ. 3. כפי שאמרתי שימוש בדפיברילטור לבדו ללא ביצוע החייאה בסיסית אינו אפקטיבי במיוחד ועל כן אני ממליץ בחום שקודם כל תעברי קורס ע"ר בסיסי ולאחר מכן תשקלי שוב את כל העניין במידה ועדיין תהיי סבורה שזה נחוץ. בהצלחה בקורס. אני מקווה שלעולם לא תאלצי להשתמש בידע שתרכשי במסגרתו. בכל מקרה אשמח לעזור במידה ויתעוררו עוד שאלות בנושא. בברכה, עומר שקדי מתנדב מד"א / אזור שרון. הבהרה: הדפיברילטור כאמור נועד לטפל רק בהפרעות קצב קטלניות בלב ולא בכל האירועים הלבביים ובטח שלא באירועים על רקע מוחי או נשימתי כפי ששאלת בהודעתך המקורית.