שאלה

לימידדי

New member
שאלה

בעצם שתיים
האם יש כאן מישהי שילדה בלידת בית ובעלה היה נוכח בבית אך לא במקום הלידה עצמו ? האם במצב כזה כדאי להביא דולה חוץ מהמיילדת ?
 
אז איפה הוא יהיה? ../images/Emo178.gif

אצלינו, מכיוון שיש סיכוי שהוא יפספס את הלידה (לא הסיבה היחידה אבל העיקרית), אז יש לי גם דולה.
 

סטיוויה

New member
אל תצחקי

בעלי היה צריך להיות עם הבנים.הצירים התחזקו בדיוק בשעת ארוחת הערב וההשכבה. והקטן עשה בלאגן ובכה המון. בקיצור,דולה זה רעיון לא רע.
 
לא מנסיון, אבל לדעתי כדאי גם דולה

או חברה טובה/אמא/אחות שתוכלנה לעזור ולתמוך בך. אם יש ילדים גדולים, לדעתי צריך שמישהו יהיה אחראי רק עליהם ולא להסתמך על אחד מהתומכים שלך. אם הבעל יהיה בבית אך מעדיף שלא להיות נוכח בלידה עצמה - זה יופי של תפקיד "להפיל" עליו
 

אם פי 3

New member
בעלי לא היה מתוכנן להיות בלידה

(כל הבית הוא מקום הלידה אצלנו...). בסוף הוא היה. בכל מקרה כדאי שיהיה אדם נוסף חוץ מהמיילדת, פחות משנה אם זו דולה מקצועית, או מישהי אחרת (עדיף אשה) - חברה, אחות, אמא וכד'. אם בן הזוג לא נמצא - זה יכול להיות מאד משמעותי. אולי אפילו כדאי לתכנן על 2 כאלה (במיוחד אם יש סיכוי שאחת מהן לא תוכל להגיע, מכל סיבה שהיא). איניטימיות בלידה זה דבר חשוב מאד, אבל מצד שני, במקרה שלאחר הלידה היולדת זקוקה לטיפול, ויש גם תינוק לדאוג לו, נוכחות אדם נוסף עשויה להיות מאד משמעותית. מנסיוני, גם במהלך הלידה, יש יתרון לשתי תומכות (מעבר לבן הזוג, שיש לו תמיכה רגשית שאינה ניתנת להחלפה - בין אם הוא נוכח ובין אם לא) - גם בשביל לאפשר תמיכה מלאה יותר, וגם כי זה תומך במיילדת... בכמה לידות אני מילאתי את התפקיד הזה, ונדמה לי שגם מי שהתלבטה בהתחלה אם כדאי שאני אהיה שם (כלומר: אדם נוסף, זר), שמחה בסוף שהזמינה אותי. בנוסף - חשוב מאד לבדוק איזה סוג של תמיכה נותנת המיילדת. יש מיילדות שנותנות תמיכה מלאה, מסאז'ים וכד', ואז האדם הנוסף יכול להיות לא מקצועי. יש מיילדות שרואות את תפקידן רק או בעיקר ליילד (נדמה לי שכך הרופאים שמיילדים בבית), ואז יש חשיבות גדולה יותר לדולה מקצועית.
 

לימידדי

New member
תראו ...

העניין הוא כזה זה הריון ראשון שלנו אני ובעלי גרים ביבנה וההורים שלי וגם שלו גרים בצפון (קריות ונהריה) אחותי גרה מרחק חצי שעה ממני אבל היא גם בהריון ואמורה ללדת באוגוסט, 4 חודשים לפניי כך שלא אוכל להקפיץ אותה אליי עם תינוקת... בעלי ואני דיברנו ואמרתי לו שהלידה בהחלט מרגשת ואני אמוד ארצה אותו לידי אבל שיהיה מוכן לזה שיהיו מראות מאוד לא נעימים ואני לא רוצה שהוא יהיה נוכח בשבילי ואז יחטוף מזה טראומה ויסלוד ממני או שאני אדחה אותו בצורה מסויימת בגלל מה שראה. וזה קורה ללא מעט גברים... הוא אומר שרוב הסיכויים שדבר כזה לא יקרה לו אבל הוא לא יכול לדעת ב-100%. והשאלה היא האם להסתכן או פשוט להביא דולה ולסגור עניין? סתם מסקרן אותי כמה עולה דולה?
 

אם פי 3

New member
קודם כל - כן. להביא דולה.

שתתמוך בך ובבן זוגך. זה מצוין. מעבר לכך, אני לא כל כך מאמינה שיש "טראומה" שגורמת לסלידה מהמראה, בטח לא הקושי של בנזוגי (שכאמור לא רצה להיות בלידה, ובסוף נכח, מה שאומר גם בלי-הכנה, שבעיני היא מאד חשובה) היה לראות אותי כואבת כל כך, כשאין לו בעצם מה לעשות (כלומר: הוא עשה המון בעצם היותו שם, וזה שהוא נתן לי יד, אבל זה לא העלים את הכאב - כך שמבחינתו הקושי היה). מצד שני, אם (ורק אם) מתאים לך שאמא שלך (או שלו) תהיה איתך בלידה, אז מנהריה ליבנה זה לא בלתי אפשרי, במיוחד בלידה ראשונה (אני גם גרה בין הקריות לנהריה, וכבר ליוויתי לידות במרחק הזה פחות או יותר (כיוון אחר, אבל נראה לי שמרחק די דומה). עם תינוקת קטנה זה באמת לא נראה לי כל כך מתאים (לגבי אחותך), לפחות אם היא שייכת לזן שלא נפרד מתינוקות בגיל הזה (ו/או מיניקה). לגבי עלות דולה - יש סכומים שונים, אפשר לקחת דולה מתלמדת, ואז זה יותר זול (לפעמים גם חינם). דולה מקצועית עולה יותר, כמובן (ואת מקבלת ערך מוסף של מקצועיות). לפי מה ששמעתי, מחיר של 1500-2000 ש"ח לדולה מקצועית הוא מקובל (אבל אלו שמועות).
 

עופריקה

New member
הי לימידדי

אמנם אני משוחדת ומצטרפת להמלצות על דולה, אבל מעוניינת להאיר עוד נקודה - הרבה פעמים בן הזוג רוצה להיות "רק" בן הזוג. כלומר להחזיק את היד, ללטף, להזיז קבוצת שערות מהפנים וכו'. הוא לא רוצה/צריך להיות "אחראי", לזכור נקודות לעיסוי שיכולות לעזור, לזכור תנוחות וכו'. גם הוא, כמו היולדת (בת הזוג) רוצה לפעמים להיות משוחרר ולזרום. לא להשתמש במוח החושב. לא לחשוב מה נכון עכשיו או לנסות להזכר מה הוא קרא או למד. לכן עזרה ותמיכה מדולה (או דמות אחרת) יכולה גם לעזור לו. אם הוא ירצה להתאוורר לכמה רגעים (או ללכת לשירותים נגיד
), תהיה שם עוד מישהי, והוא יוכל להיות רגוע יותר. ולכן, גם בעניין החשש מטראומה כביכול, זה יכול להועיל, כי תהיה שם מישהי שהיא גם קצת בשבילו. כן, דולות גם מחזיקות את היד לבני זוג וסבתות
מחירים נעים בין 1700 ש"ח ל-2000 פלוס. ויש גם דולות (כמוני) שלוקחות פחות. שיהיה בהצלחה
 

גורמיץ

New member
מנצל"שת לסוגיית המלווה (דולה,חברה)

כבר קראתי כאן ובעוד כמה מקומות, על לא מעט נשים שילדו בבית אשר ממליצות לקחת מלווה או יותר, בנוסף למיילדת וכמובן הבנזוג . האם זה באמת יעיל ומועיל? מה התפקיד שלהן בעצם? אני הבנתי שרוב המיילדות אם לא כולן הן שנותנות את התמיכה "הנפשית" והפיזית (עיסויים וכו'). זה נראה לי קצת מלחיץ כשיש כ"כ הרבה אנשים בבית בתהליך כזה אינטימי (וכואב!). אני חושבת שזה אולי יפריע לי. השאלה האם היתרונות גדולות מן החסרונות?
 
לא מנסיון, אבל מ-COMMON SENSE

גם אם המיילדת כן נותנת תמיכה והכוונה בנוסף ליילוד התינוק, עדיין יש דברים שצריך לעשות בין לבין. צריך למלא אמבט. צריך לחמם מים בקומקום. צריך להכין תה ליולדת ולבעלה. צריך לנקות מסביב. צריך לשלות קקי מהאמבטיה... צריך לפרוש סדינים, מגבות, לסדר כריות, לנגב דם והפרשות, לסדר ציוד רפואי, ובמידת הצורך לקרוא לאמבולנס או לארגן תיק יציאה אם צריך להתפנות לביה"ח. אי אפשר לסמוך על אדם אחד שיעשה את כל זה - אם המיילדת תעשה הכל, מי יישאר לתמוך בך? וכמו שנכתב פה למעלה, גם לבעל/סבתא מגיע לשקוע בלידה עצמה כמו ליולדת, ולא תמיד לזכור איך מעסים וכו'. ובטח ובטח שמגיע להם להיות נוכחים איתך, ולא להשלח אחר כבוד לסדר ולנקות ולארגן. אז אני חושבת, שבנוסף למיילדת חשוב שיהיה עוד מלווה. יש הרבה מיילדות שדורשות זאת, ויש גם כאלו שמודיעות מראש שהן מביאות איתן תומכת או מתלמדת או מישהי שמתלווה אליהן ומסייעת להן בלידה. אצלי למשל, תמיד מגיעות שתיים. או שתי מיילדות, או מיילדת אחת ותומכת אחת שהיא מביאה איתה. לעולם לא אחת לבד.
 

אם פי 3

New member
יצא לי גם להעזר (באחותי)

וגם ללוות מספר לידות בתפקיד הזה (אני תומכת-חובבת). אני חושבת שהוא חשוב מאד, במיוחד אם מתכננים אפשרות של לידה במים, אבל גם אם לא. מהות התפקיד המדויקת כמובן שונה בהתאם להעדפת היולדת, סגנון המיילדת, שאר הנוכחים, ותכנון/מהלך הלידה, אבל בגדול - קודם כל טיפול בכל העניינים הטכניים מסביב: תלך-תביא למיניהם. אם מדובר על לידה במים, יש כאן הרבה עבודה - מילוי מים, חימום מים בקומקום לצורך שמירה על חום המים, לפעמים ריקון, וכו'. אם מתאים לנוכחים (ויצא לי לעשות את זה בכל הלידות שהייתי) - עיסויים ותמיכה. לפעמים בנוסף למיילדת/לבן הזוג, לפעמים במקום (אם הם נחים או עושים משהו אחר, והיתה גם יולדת שהעדיפה, חלק מהזמן, את העיסוי שלי על זה של בן זוגה). וגם - שוליית-מיילדת. יצא לי לעזור למיילדת בדברים שדולה בבי"ח לא מתעסקת בהם בכלל (למיטב הבנתי), כי הם לא בתחום אחריותה. בבית אין חוקים קבועים, ואם זה מתאים לנוכחים, אז אין בעיה. לפעמים, התמיכה מתחילה לפני שהמיילדת מגיעה. במקרה של צורך בטיפול באם ו/או בתינוק לאחר הלידה, מאד מאד מועיל שיש אדם נוסף - למשל, בלידה שבה האם דיממה והיתה זקוקה לעירוי ומנוחה, ולא יכלה באותו זמן לטפל בתינוק (מלבד הנקות), המיילדת היתה עסוקה איתה, והאב ואני לסרוגין טיפלנו בתינוק ובה. 3 אנשים זה לא "כל כך הרבה". אני חושבת שאם בן הזוג צריך להתעסק בדברים הטכניים ולא יכול להתרכז בתמיכה נטו, זה יותר פוגע באיניטימיות מאשר אישה נוספת, שיודעת את מקומה, ומסייעת לפי הצורך. כשצריך, גם המיילדת וגם המלווה, יודעים "להעלם" ולתת לזוג את הפרטיות שלהם. יחד עם זה - חשוב מאד לשים לב לבחור אדם (ורצוי מאד אישה), שמתאים לנו. בין אם זו קרובת משפחה/חברה או מישהי חיצונית - להפגש, לתאם ציפיות, לבדוק שיש "כימיה". צריך להרגיש נוח בנוכחותה, והיא אכן צריכה להיות מישהי שתורמת יותר מאשר "דורשת משאבים". יש גם מיילדות שדורשות נוכחות אדם שלישי, במיוחד אם מדובר על לידה שהיא עם איזשהו גורם הסוטה מ"הרחם המושלם" (אין לי ניסוח מוצלח). מנסיוני - בלידות שהייתי, גם מי שבתחילה לא רצתה אדם נוסף, שמחה בדיעבד שהייתי שם. זה היה מועיל. (וגם בלידה שלי, טוב מאד שאחותי היתה שם. במיוחד שמיילדת נוספת שהיתה אמורה להגיע, הבריזה, ולמרות שבסוף בנזוגי היה בניגוד לתכנון).
 
../images/Emo62.gif חשוב גם שתהיה כימיה טובה

בין המלווים. אצלי הדולה מאד רגישה ומכירה אותנו טוב ואנחנו אותה והיא תדע לפנות מקום כדי שהבנזוג לא ירגיש שהוא הולך לאיבוד. המיילדת מאד אוהבת וסומכת על הדולה שלנו ואין לה בעיה לתת לה לזרום איתי עד הסוף. לולא הכאבים זו תמונה מאד פסטורלית
 

גם למבי

New member
משריינת אותך ללידה הבאה שלי

מה את עושה בערך עוד 3 שנים? (ושימי לב שאני כבר יכולה לדבר על האפשרות ללדת שוב
)
 
למעלה