יצא לי גם להעזר (באחותי)
וגם ללוות מספר לידות בתפקיד הזה (אני תומכת-חובבת). אני חושבת שהוא חשוב מאד, במיוחד אם מתכננים אפשרות של לידה במים, אבל גם אם לא. מהות התפקיד המדויקת כמובן שונה בהתאם להעדפת היולדת, סגנון המיילדת, שאר הנוכחים, ותכנון/מהלך הלידה, אבל בגדול - קודם כל טיפול בכל העניינים הטכניים מסביב: תלך-תביא למיניהם. אם מדובר על לידה במים, יש כאן הרבה עבודה - מילוי מים, חימום מים בקומקום לצורך שמירה על חום המים, לפעמים ריקון, וכו'. אם מתאים לנוכחים (ויצא לי לעשות את זה בכל הלידות שהייתי) - עיסויים ותמיכה. לפעמים בנוסף למיילדת/לבן הזוג, לפעמים במקום (אם הם נחים או עושים משהו אחר, והיתה גם יולדת שהעדיפה, חלק מהזמן, את העיסוי שלי על זה של בן זוגה). וגם - שוליית-מיילדת. יצא לי לעזור למיילדת בדברים שדולה בבי"ח לא מתעסקת בהם בכלל (למיטב הבנתי), כי הם לא בתחום אחריותה. בבית אין חוקים קבועים, ואם זה מתאים לנוכחים, אז אין בעיה. לפעמים, התמיכה מתחילה לפני שהמיילדת מגיעה. במקרה של צורך בטיפול באם ו/או בתינוק לאחר הלידה, מאד מאד מועיל שיש אדם נוסף - למשל, בלידה שבה האם דיממה והיתה זקוקה לעירוי ומנוחה, ולא יכלה באותו זמן לטפל בתינוק (מלבד הנקות), המיילדת היתה עסוקה איתה, והאב ואני לסרוגין טיפלנו בתינוק ובה. 3 אנשים זה לא "כל כך הרבה". אני חושבת שאם בן הזוג צריך להתעסק בדברים הטכניים ולא יכול להתרכז בתמיכה נטו, זה יותר פוגע באיניטימיות מאשר אישה נוספת, שיודעת את מקומה, ומסייעת לפי הצורך. כשצריך, גם המיילדת וגם המלווה, יודעים "להעלם" ולתת לזוג את הפרטיות שלהם. יחד עם זה - חשוב מאד לשים לב לבחור אדם (ורצוי מאד אישה), שמתאים לנו. בין אם זו קרובת משפחה/חברה או מישהי חיצונית - להפגש, לתאם ציפיות, לבדוק שיש "כימיה". צריך להרגיש נוח בנוכחותה, והיא אכן צריכה להיות מישהי שתורמת יותר מאשר "דורשת משאבים". יש גם מיילדות שדורשות נוכחות אדם שלישי, במיוחד אם מדובר על לידה שהיא עם איזשהו גורם הסוטה מ"הרחם המושלם" (אין לי ניסוח מוצלח). מנסיוני - בלידות שהייתי, גם מי שבתחילה לא רצתה אדם נוסף, שמחה בדיעבד שהייתי שם. זה היה מועיל. (וגם בלידה שלי, טוב מאד שאחותי היתה שם. במיוחד שמיילדת נוספת שהיתה אמורה להגיע, הבריזה, ולמרות שבסוף בנזוגי היה בניגוד לתכנון).