שאלה...

שאלה...

שלום לכולם היה לי דיון מעניין במהלך החג לגבי "היעילות הבריאותית" של היוגה. בספר של איינגר הוא משייך אסאנות לריפוי מחלות: עמידת נר לטיפול בבלוטת התריס וכד'... (זה לא ציטוט חלילה כי אם דוגמה מרושלת שלי). הזכרתי את זה במהלך שיחה משפחתית ו"נשטפתי". איך הוא "מעיז" לכתוב דברים "מדעיים" אם לא ערך מחקר מסודר שיוכיח את דבריו. אם אין הוכחות זהו שקר... ואני לא אפרט את כל המילים כי לא כולן ראויות להיכתב, וגם כי בטח הבנתם. אז יש לי כמה שאלות: האם נערך מחקר מסודר לגבי הנושא הזה? אם כן איפה ניתן לקרוא אותו? האם איינגר כתב את הדברים הללו רק בעקבות נסיונו האישי או שמא ערך מחקר אקדמי ? מה אתם הייתם עונים אם הייתם מקבלים תגובה כזו ? האמת שאני די שתקתי, גם כי אני לא יודעת מספיק וגם כי התגובה הייתה כ"כ נסערת ותפסה אותי לא מוכנה שלא היה לי שום רצון לשתף ולהסביר. קפאתי. תודה לכל מי שיענה ושיהיה לכם שבוע נעים.

tzurtzur

New member
זה באמת מעניין

הייתי מאד שמחה לדעת גם אם לאיינגר יש מחקרים לגבי הנושא.ובכל מקרה, רק לספר לך שיש לי חברה שמסיימת ללמוד פיזיותרפיה והיא נתנה לי לקרוא מחקר שנעשה על השפעת איינגר יוגה על אנשים מבוגרים עם מחלות פרקים למינהן ואכן הוכיח שיש ליוגה השפעה גדולה ומיטיבה איתם, אפילו ניתנה סדרת תרגילים קצרה שבוצעה ע"י הנחקרים.. מה גם שידוע לי שהפיזיותרפיסטים עצמם משתמשים באסאנות רבות במהלך עבודתם עם מטופליהם.

מחקרים על יוגה.

היי רוצה להיות אמא. מאז שנכספה היוגה למערב נעשו אין ספור מחקרים. הנה כתובת של אתר, לא ספציפית של איינגר, אבל תוכלי למצוא ים חומר והכוונה לספרות "מדעית" על השפעות היוגה. http://www.kdham.com/index.html בהצלחה. אבי.

יוגי בר

New member
תשובה שיכולה להוציא אותך מפריז

היי לך, רוצה להיות אמא אז ככה: לא ניכנס כרגע למבנים ותכנים של הכנת מחקר וניהול או תקפות מחקרים אקדמיים או רפואיים אבל לשיחה הבאה את יכולה להיות מצויידת ביותר אינפורמציה בכמה אופנים ומי יודע מה יקרה 1. מאמר לפתיחה מציע לך לקרוא את המאמר- סוד התרגול היוגי הנמצא במדור מאמרים בפורום. תקליקי על השורה הרצה בחלק העליון של המסך ותכנסי לעניין. או בכותבת המצורפת מטה 2. מחקרים המקור המוסמך ביותר למחקרים רפואיים על היוגה והשפעותיה הוא באמת מרכז קאווליאננדה בהודו אשר בתחומו בית חולים יוגי אוניברסיטאי ואשר עורך כבר יותר ממאה ועשרים שנים מחקרים מעמיקים על היוגה והשפעותיה הרפואיות. 3. אתר האתר שלהם הוא בכתובת שאבי באדיבותו הפנה אותך אליה. בברכה ואהבה יוגי בר

anatina

New member
נקודה למחשבה

אינני מומחית גדולה במחקרים מדעיים, אבל אני כן יודעת שיוגה, כל עוד מתרגלים אותה בתשומת לב למגבלות הגוף, יכולה להועיל לכולם. זאת לא תרופה שאת לוקחת שיש לה המון תופעות לוואי ולכן לא כדאי לקחת אותה ללא מחקרים, זה משהו שגם אם לא יעזור למטרה שלשמה התחלת איתו, הוא בטוח יועיל לדברים אחרים. אני יכולה רק להעיד מנסיוני האישי שעמידת נר עזרה לי מאד לתפקוד נמוך של בלוטת התריס, ותנוחות של פתיחת חזה עוזרות לי לבחילות ולכאבי ראש. לדעתי התשובה האולטימטיבית לכל הספקנים היא- תנסו ותראו בעצמכם, נזק זה לא יכול לעשות.

tzurtzur

New member
../images/Emo45.gif

הדבר הכי מוחשי אצלי זה כאב ראש. אם אני מצליחה להתאפק עד שהשיעור מגיע.. אני כבר לא אצטרך את הכדור (פעם סבלתי קשות ממיגרנות כמעט אחת לשבוע). עם זה קשה להתווכח

yogaom

New member
יוגיבר התכוון ל-פְרִיז freeze קפאון

השואלת דווחה שבתגובה ל"שטיפה" שהיא קיבלה, היא "קפאה"...

למעלה