שאלה

aduvdav

New member
שאלה

שלום, אני עברתי לפני שנתיים ת.דרכים בזמן שהייתי בדרכי לבסיס למשמרת. הייתי הולכת רגל ופוניתי למיון עם מספר חבלות שעד היום אני סובלת מהן, למזלי הכאב הוא לא אותו כאב אבל עדיין יש נפיחות ואי נוחות מסויימת במקומות האלו. מלפני שנה וחצי בערך הגשתי תביעה באמצעות עו"ד וזה עדיין מתנהל..מסרתי את כל המסמכים הדרושים.. האם זה שהייתי חיילת בדרך למשמרת, יש לזה איזושהי משמעות במידה ואחליט לתבוע את הצבא? (מה אני עושה במקרה כזה, למי אני פונה?) תודה מראש! עדי.

בדרך למשמרת

מדברייך ניתן להבין שעוה"ד שלך הגיש תביעה אזרחית נגד חברת הביטוח של הרכב שפגע בך. כל עוד לא קיבלת פיצוי מחברת הביטוח ניתן יהיה להגיש תביעה לקצין התגמולים. בחירת המסלול (תביעה אזרחית או תביעה לקצין התגמולים) תלויה בין השאר בחומרת הפגיעה, שיעור הנכות הצפוי וסיכויי ההחלמה, וכן במקצועך, גילך וכושר ההשתכרות שלך בעתיד. בקשי הסבר מעוה"ד שלך. את יכולה גם להתייעץ עם עו"ד אחר (בפגישה מסודרת עם כל המסמכים שבידך, לא במסגרת פורום).

aduvdav

New member
העניין הוא

שהעו"ד לא הציע לי להגיש תביעה כזאת ומן הסתם שאז לפני שנה וחצי הכל היה עוד טרי ועוד הייתי בטיפולי פיזיותרפיה.. הנפיחות בפנים היתה גדולה יותר.. יש לי מסמכים מרופאים שמעידים כי לצערי הנפיחות שנשארה לא תרד וזה עוד בלחי שמאל.. ועוד אי נוחות בזרוע שמאל בעקבות המכה, אך מבחינה רפואית- אורתופדית לא ניתן להוכיח זאת (עד היום למשל אני לא מסוגלת לישון על הצד השמאלי שלי, אך ללא הוכחה רפואית אין לי מה לעשות לא ככה?) האם בכלל כדאי לי לנסות ולהתחיל מחדש את כל זה? יש בכלל סיכוי שיסתכלו עלי? תודה, עדי.

תשובה לשאלתך

ברך כלל יש לשקול לפני שמגישים תביעה באיזה הליך הכי שווה ללכת. היינו יש לבדוק היכן תקבלי פיצויים גבוהים יותר האם זה בתביעת נזיקין לפי חוק הפלת"ד או שמא תביעה לקצין תגמולים. אני מאמינה שאם העו"ד שלך הגיש תביעה לבית המשפט הוא שקל מהי הדרך המשתלמת ביותר עבורך והגיש תביעה לפי חוק הפלת"ד. אם זאת, היה עליו להתייעץ איתך קודם ולהסביר לך אלו פיצויים תוכלי לקבל בכל הליך. השאלה היא היכן מצויה התביעה בבית המשפט, האם כבר הוגש כתב הגנה והתנהלו הליכים מקדמיים כלשהם או שמא רק הוגש כתב תביעה ואז אם תחליטי להפסיק את התובענה בבית המשפט לא תאלצי לשלם הוצאות לצד השני.

aduvdav

New member
אוקיי תודה! יש לי שאלה נוספת

דיברתי עם העורכת דין שלי, לגבי כמה חברת הביטוח הציעה וכמה הקונטרה- הם הציעו 13000 והיא 30000 , האם לא נהוג שחברת הביטוח תשלם בינתיים את מה שהיא מוכנה לתת ואז להתמקח על ההפרש? ועוד משהו, העו"ד אמרה לי ששום רופא לא רשם לי נזק עתידי (יש לי אסימטריה קלה בפנים בעקבות התאונה) שיכול להיגרם כתוצאה מזה, והיא שוקלת אם להזמין מומחה או לא מטעם בית המשפט. אני אמרתי לה שכל רופא שיודע מה הוא עושה ישר רואה שיש את האסימטריה הזאת, וגם הלכתי לחוו"ד של 3 רופאים לפחות שכולם אמרו שזה לא יעבור כנראה לעולם.. עכשיו אני שואלת את עצמי - האם הנזק האסתטי שזה עשה לי לפנים לא משפיע? לחי אחת בולטת מן השנייה! למה על זה לא מסתכלים?? בברכה, עדי.

למעלה