שאלה

alar23

New member
שאלה

מעונייין לחזור לכושר אחרי חודשיים של הפסקת פעילות כמעט מוחלטת (ריצה)

atpaddict

New member
אוקי...

תתחיל לרוץ לאט ומעט, ותגביר בהדרגה. אם יש כאבים כלשהם שאינם בשרירים - הגברת מהר מדי.

חן M

New member
אודי

ואם יש כאבים שהם בשרירים? הוא עדיין לא הגביר או שכן?
ומהו לדעתך מקור כאב שאינו בשרירים?

atpaddict

New member
מקור כאבים שאינם בשרירים:

יכול היות גידים, עצמות, רצועות, מפרקים, ואף עצבים (כמו במקרה המפורסם של העצב במרפק). כאבי שרירים הם נורמליים כל עוד הם לא חזקים מדי ולא מופיעים כבר בתחילת אימון, וכל עוד הם נעלמים לאחר זמן מה ומופיעים בעקבות מאמץ. אם לא אחד מאלה : דלקת, מברוק.

pink floyder

New member
מוסיף שאלה\בקשה.

לפעמים שאני רץ יש לי כאבים בברכיים, אני חושב שזה בגלל ריצה לא נכונה, אשמח לקבל טיפים לריצה נכונה, תודה מראש.

atpaddict

New member
בעקרון קשה

לעשנות לשאלה כזו באינטרנט. הדבר יכול לנבוע ממכניקת ריצה לא נכונה, או גורמים מולדים. אבל יותר סביר שיש לך מצב מסויים (פרונציית יתר/ סופינציית יתר, וכו) ברגליים שפשוט דורש נעליים מתאימות. ניתן לחקור את העניין באינטרנט או לדבר עם מוכרים בחנות סוקוני ברמת גן. הם לא תמיד יודעים, אבל הם מבינים הרבה יותר מהמוכרים במגה ספורט. כמו כן, גם מדרסיעם אישיים יכולים לעזור מאוד. אודי

חן M

New member
אודי

אין דבר כזה תנועת פרונצייה/סופינציה במפרק ירך/ברך/קרסול ... פרונציה או סופניציה אילו תנועות המייחסות למיקום האולנה והרדיוס באמה. בעקרון אתה צודק שקשה לאבחן דרך אינטרנט ואני שמח שרשמת זאת ואני מסכים עימך אך למה לתת לאדם לא מיומן לנסות לחקור זאת באינטרנט או לדבר עם מוכרים בחנות זו או אחרת כשבעצם אנשי המקצוע המוסמכים לכך הם אורטופדים או מאמני אתלטיקה או מאמני כושר עם ידע בביומכניקה וקניזיולוגיה של התנועה

atpaddict

New member
מכיוון שאילויכולים לסלף בעיות כדי

חסיוט כסף, ואכן עושים זאת מנסיוני. אחרת - הם באמת האנשים המתאימים להתאמת נעליים ומדרסים. היות ובכף הרגל התנועות היחידות שאני מכיר הן דורסי ופלנטאר פלקציה, איך תגדיר תנועות מדיאליות ולטרליות של כף הרגל ? אנשי מקצוע שאת מאמריהם קראתי התייחסו לתנועות אלו בתור סופינציה ופרונציה. קטונתי.

חן M

New member
../images/Emo13.gifשוב

אם ניסיונך הוא מר אל תכליל אנשים אחרים....

חן M

New member
תשובה:

אם יש תנועה כזאת אז זו תנועה קלה שנקראת רוטציה לאטרלית או מדיאלית... תנועות רוטציה בקרסול אמנם ניראות לעין אך הן תוצאה של רוטציה בירך או בישיבה רוטציה של הברך+עצם השוק כשאני מציין זאת אני מתייחס לשרשרת קינמטית סגורה. בשרשרת קינמטית פתוחה ניתן להניע את הקרסול לרוטציה מדיאלית/לאטרלית... התנועות בקרסול: אינברסיה ואברסיה... וכמובן :dorsiflexion/plantarflextion

חן M

New member
חשבת שאולי זה בגלל

שיש איזושהי בעיה בברכיים?בדקת? בעיניין של טיפים לריצה נכונה: זה מאוד מורכב כלומר לא ניתן לתת לך טיפים כלשהם שיהיו מותאמים אליך דרך האינטרנט.. כי אורך השרירים,ומבנה הרגליים והגוף של האנשים הוא שונה מאדם לאדם כך שלכל אחד צריך לתת חידוד מעט שונה... אך בכל זאת טיפ נחמד: בדקת את סוג הנעליים שאיתם אתה רץ? האם הם נעליים המיועדות לריצה?האם כבר יש להן בלאי?....

pink floyder

New member
סוף סוף פורום לעניין :).

חחח, סתם, יש עוד הרבה פורומים לעניין. בכל אופן תודה.

KTT123

New member
שלום ערב טוב

אני מעוניין לחזור לכושר גופני אם דיאטה השאלה שלי מה עושים? ואם אפשר בלי ריצה ,למה כי אני לא יכול לרוץ כול כך קשה לי תודה לעונה

חן M

New member
KTT123 מה עושים??

הולכים למאמן מוסמך ומקבלים תכנית אימון
הולכים לתזונאית ומקבלים תפריט כאן לא בונים תכניות אימון ותפריטי תזונה

pink floyder

New member
חס וחלילה!

פשוט יש עוד כמה פורומים לעניין, אבל הפורום הזה מעולה!

למעלה