שאלה

שאלה

לפני כשלושה שבועות התחלתי לשחות וללכת ברגל אני שוחה כ50 בריכות (בריכה חצי אולימפית ואולי פחות מזה קצת) והולכת ברגל 4 ק"מ משתדלת לשחות 3 פעמים בשבוע וללכת 3 פעמים בשבוע רציתי לדעת לגבי השחייה האם היא שורפת קלוריות? מחטבת? מעצבת? מה הערך המוסף של שחייה? הייתי רוצה בעיקר לחטב את הבטן איזה פעילות אני יכולה להוסיף ולעשות בבית בשביל לחטב את הבטן? ולגבי ההליכה ,איך יודעים שניתן לעבור קצת לריצה ? עלי לציין שאני לא ממש מזיעה בזמן ההליכה לא כמו אנשים שהולכים על הליכון מה זה אומר? בכל זאת אני מרגישה מאמץ גדול בשרירים תודה מראש

שלום סופרת

וואו את שוחה הרבה, הלוואי עלי. השחיה מתאימה פחות לשריפת קלוריות ויותר לשיפור סיבולת לב ריאה, גמישות הגוף וחיזוק יחסי של השרירים. צריך להדגיש - זה לא אומר שאת לא שורפת קלוריות ככה, רק יחסית פחות מהליכה מהירה (זה גם מאוד כללי כי תלוי איך את שוחה, כמה זמן וכו'). מה שבטוח - כן,זה מחטב ומעצב, ואני אישית מאוד אוהב שחיה כי זה עובד על רוב הגוף בבת אחת. חיטוב בטן - אל תתאמצי יותר מדי. 2-3 סטים X15 כמה פעמים בשבוע בהחלט יחזקו את הבטן, ולחיטוב, אין מה לעשות, תקצצי בכל התפוצ'יפסים למיניהם. זה שאת לא מזיעה בהליכה זה לא אומר שאת לא מתאמצת. הזעה היא קירור טבעי של הגוף. את יכולה לנסות לעבוד במחזוריות של נגיד 10 דקות הליכה/5 ריצה לדוגמא.

חן M

New member
../images/Emo3.gifדוקא לקצץ בתפוצ'יפס???

אהבתי את התשובה:)

תודה קודם כל../images/Emo36.gif

מה זה בעברית 2-3 סטיםX 15 ? כאילו 15 כפיפות בטן ס3 פעמים ביום? ואגב אני בכלל לא אוכלת תפוציפס חחחחחחחחחחחח תודה

atpaddict

New member
אני דוקא יודע

ששחיה שורפת קלוריות כמעט כמו ריצה מכיוון שאת צריכה לשמור על חום גוף גבוה מטפמפרטורת המים. אודי

karen91

New member
היי חדשה

היי אני בת 20 173 שוקלת 53 BMI 17.3 ו13.6 אחוזי שומן אם אני לא טועה אבל פחות מ-14 עכשיו אני שואלת את עצמי איך זה שעדין יש לי את הגלגלים המעצבנים האלה שיושבים ואת היוצאים מהצד ששמים מכנס נמוך זה מה מעצבן. אני מתאמנת בחדר כושר לפחות 4 פעמים בשבוע ומתי שאי לא בחדר כושר אני עושה ריצה או חוזרת ברגל התחנה מרכזית עד הבית שזה בערך חצי שעה הליכה ועושה כפיפות בטן 300 ועוד 40*3 לצדדים? למישהו יש הצעה יותר יעילה... בבקשה.........

חן M

New member
../images/Emo122.gif300 בטן???

תריצי בחיפוש הודעות הקשורות בבטן.... ותסתכלי גם בשאלות נפוצות זה יתן לך יותר אינדקציה...

חן M

New member
karen91

באיזה מכשיר מדדת את האחוזי שומן??? האם יש לך הפרעות כלשהן במחזור?

karen91

New member
תשובה

משקל כזה דיגיטאלי שיש בחדרי כושר ואז יוצא דף עם נתונים אין לי מושג איך קוראים לזה........... הפרעות במחזור לא כאילו אין לי מחזור קבוע (כאילו לא סדיר) ויש לי מחזור של יומיים כזה לא משהו ארוך........

פרצלה

New member
זה בדיוק אחת התופעות של 13 אחוז

שומן. לא בריא בכלל לרדת מתחת ל17 אחוז,שגם זה נמוך מספיק.

תגובה לחדשה

שלום, קודם כל קצת מוזר לי עניין % השומן שלך (13) , אצל נשים בדרך כלל יש יותר שומן מגברים ,בדרך כלל 20% לערך לעומת 15 אצל גברים, וזה בגלל המבנה האנטומי של נשים. ממה שאת טוענת, את בהחלט עושה לא מעט אירובי, השאלה איך את עושה את זה. האם בחדר הכושר את מקפידה על מספיק אירובי (הליכה מהירה, או סקי ) למשך מספיק זמן ? האם את אוכלת מזון בריא ולא שומני ? בנוגע לכפיפות הבטן, הנה טיפ : יותר מדיי זה רע. שרירי הבטן הם שרירים לכל דבר. אם תעשי 100 שכיבות שמיכה ביום הידיים שלך לא ירזו אלא יקבלו נפח בסופו של דבר...כך גם הבטן. לכן מה שחשוב זה להקפיד על אימון אירובי לבטן. תפחיתי משמעותית את כמות האימון, 20 כפיפות ביום זה מספיק. תדעי גם שהשרירים המותניים יש להם נטייה לקבל מסה מאוד מהר. לכן אין צורך לעבוד במיוחד עליהם, ואימון כללי לבטן בהחלט מספק.

karen91

New member
אז לא הבנתי

איך אני גורמת לזה שלא יהיו לי גלגלים כאלה מעצבנים לעשות יותר אירובי שעה וחצי לפחות 4 פעמיים בשבוע זה לא מספיק ועוד כל היום להיות על הרגלים מה לעלות את זה לשעתיים או ל-5 פעמים שבוע אני עושה הליכון

חן M

New member
לא לא לא לא../images/Emo122.gif

אני אקצר לך: א-גשי לתזונאית בני תפריט ב-פעילות אירובית 2-3 בשבוע 30 דק'... אין צורך ביותר מיזה. ג-"בטן" - מקסימום 2-3 בשבוע תרגיל 1 2-3 סטים 12-15 חזרות... בכדי שהתרגיל יהיה אפקטיבי גשי למדריך מוסמך... ובכלל אל תנסי לבנות בעצמך תכנית על סמך מידע מאינטרנט אלה גשי לאדם שרואה אותך פנים מול פנים ושיבנה לך את התכנית [מדריך מוסמך]

למעלה