שאלה

ne ro

New member
שאלה

האם לדעתכם יסתיים הכיבוש בשטחים אי פעם?

האם נחזור לקווי 67'?

לאו דווקא, נסיים את הכיבוש, כלומר את השליטה על הפלשתינים ותהיה התכנסות? תהיה, אולי זה ידחה קצת אבל זה יקרה. הנטל פשוט כבד מידי,זה לא משתלם לנו להיות שם, לא בגלל שמישהו קבע שזה "לא חוקי".

MsUnderstood

New member
אני מנחשת שכן...

כמו שהבינו שאין לנו מה לחפש בעזה ככה יבינו שגם בשטחי יו"ש אין לנו מה לעשות...

ne ro

New member
נכון מאוד

וחבל מאוד שכל זה קורה רק בגלל מיעוט משיחי.

Lilac Wine

New member
אני דווקא חושבת

שהם פחות מזיקים,אם תזכר במה שקרה ברצועת עזה לפני שנה תשים לב שלמרות שיש בהם המון קיצוניים הם בסה"כ היו דיי בשקט במהלך אותו חודש. אני חושבת שזה אפילו מזל שיש להם כך או אחרת את הערך לחיים ולא להרוג חייל פתאום(אני לא מדברת על עמונה ועל פעילי הימין הקיצוני הטרוריסטי שבמעטם) עדיף מימין קיצוני שאין לו אמון במשהו,שיוכל להקשות על נסיגה שתעלה בחיי אדם. ואם מדינת ישראל הייתה מחליטה לסגת,אז זה היה קורה-כלומר,אני לא חושבת ש"כל" זה קורה "רק" בגלל אותו מיעוט. שבת שלום, ליעד:]

ne ro

New member
תראי

מטרת המתנחלים היא המשך הכיבוש, גזל האדמות, מפעל ההתנחלויות, מסיק הזיתים, כריתת העצים, מחסומים- וכל אלו ועוד גורמים סבל ונזק רב מאוד לעם הפלסטיני.

Lilac Wine

New member
אתנ נשמע כמו רדיו שבור

אני לא מצודדת במתנחלים ואתה שם לב מה אתה אומר? גורמים נזק רב מאוד וסבל לעם הפלסטיני יש פה 2 צדדים שסובלים. ואני חשבתי שכשאמרת וחבל שכל זה קורה בגלל מיעוט משיחי,אז אולי התכוונת לכל הפיגועים וירי הקטיושות. טעיתי.

ne ro

New member
המתנחלים, שמטרתם הנצחת הכיבוש

וההתנחלויות , המשך ההרג ההדדי וגזל האדמות.

MsUnderstood

New member
האמ...

אני לא יודעת מתי בפעם האחרונה דיברת עם מתנחלים.. אבל מטרתם היא לא הנצחת הכיבוש,המשך ההרג ההדדי וגזל האדמות. יש מאוחרי הישיבה שלהם יותר מאידיאולוגיה,יש אמונה שלמה וחזקה שאומרת שכל הארץ הזו שייכת לנו וזהו מקומנו. עם זה תתוכח..אבל אל תגיד סתם דברים ואל תאשים סתם ציבור שלם

ne ro

New member
אני מנתח זאת לפי נקודת ראותי

ולא דיברתי אף פעם עם מתנחלים.. אבל מספיק לראות אותם בטלוויזיה.

MsUnderstood

New member
אז מנסיון...כדאי לך לדבר עם כמה..

הם לא נושכים ואין להם קרניים.. ולא תמיד כל מה שמראים בטלויזיה הוא נכון.. באמת שכדאי לך ללכת לדבר עם כמה מתנחלים אולי תבין קצת את הצד השני,או לפחות תשמע אותו קצת...אז אולי תדע לפחות על מה ומי אתה מדבר ככה...

../images/Emo45.gif

גם אני רואה הרבה מאוד מצעדים של חמאס ושל טרוריסטים נוספים שמופיעים בטלויזיה, זה לא אומר שזה הופך את הפלסטינים כולם לטרוריסטים צמאי דם. יש רבע מיליון מתנחלים בשטחים, בלי להחשיב את השכונות היהודיות שבשטחים סביב ירושלים(עוד 150 אלף איש), רובם המוחלט של המתנחלים גרים בגושי התיישבות על 3 אחוזים מכלל שטחי יהודה ושומרון, רובם בכלל חילוניים שחיפשו לצאת מגוש דן במטרה למצוא איכות חיים במה שהיה בזמנו מרחבים פתוחים ומחירי דירות נוחים. אז כן, בתמונה הכללית זו היתה טעות גדולה של ממשלות ישראל שבחרו בזמנו ליישב התנחלויות באותם שטחים, אבל זה לא אומר שצריך לעשות עכשיו עוד טעויות ולעקור את כל ואותם ישובים על רבע מיליון מתיישביהם בלי לחשוב פעמיים. אפילו בהבנות ז'נבה הותרניות היתה הסכמה שעיקר גושי ההתיישבות ישארו בתחומי ישראל בתמורה לפיצויי אדמות מאזורים אחרים צמודי גבול. בכל מקרה מה שחשוב זה שאם יעשה הדבר הוא יעשה במסגרת הסכם מדיני ולא במהלך חד-צדדי.

ne ro

New member
אין טרור פלסטיני!!!!!!! זכרו טוב-

יש מאבק לגיטימי לסיום הכיבוש! ןמה לעשות, שלפעמים הוא פוגע בחפים מפשע !

למעלה