שאלה

kolargol

New member
שאלה

מה מציינים המספרים 10/100 ברוב כרטיסי הרשת הנפוצים? תודה מראש kolargol

maCr0T

New member
אין...

זה כל מה שזה אומר... 100MBPS זה 12.5MB, ו10 זה 1.25 מגה לשניה, בערך... maCr0T

kolargol

New member
זאת אומרת...

שעבודה ב- 100MBS או 10MBS היא לשיקולו הבלעדי של הכרטיס שלי? בטוח?

antidot

New member
--->

כמו שלכל כבל יש שתי קצוות כך גם כרטיס הרשת חייב להיות מחובר לאנשהו בקצהו השני דרך הכבל. שני המכשירים (אם זה מחשבים/ראוטרים/סוויטצ´ים) חייבים להסכים על מהירות ביניהם. אם אחד מהם יכול לדבר ב-10 והשני או ב-10 אוב-100 אזי הם יתקשרו ב10 (הנמוך ביניהם). אם שני המכשירים יכולים לדבר ב-100, הם ידברו ב-100. רוב הכרטיסים ומכשירים היום הם Autosensing ז"א יודעים להבין באיזו מהירות הצד השני יכול לדבר איתם. כעקרון (חזרה לשאלה המקורית) 10/100 אומר שהכרטיס יכול לעבוד גם במהירות 10 וגם במהירות 100. Antid0t

ניסיתי לחבר שני מחשבים בכבל מוצלב

שני הכרטיסים היו 10/100, אבל בשום אופן לא הצלחתי להשיג תקשורת ב- 100 (הכבל אמור היה להתאים). השאלה היא איך בכל זאת מרימים רשת של 100 מגהביט?

dov98

New member
צריך לוודא כמה דברים:

שהכבל יהיה CAT5 ,הכרטיסים של הLAN על AUTO או אולי תקלה באחד מהם.

בחנות שבה קניתי הכל אמרו לי..

שבלי HUB מתאים - אי אפשר להגיע למהירות של 100. כלומר - הם בעצם אמרו לי שכבל מוצלב לא מספיק לצורך העניין. השאלה היא האם הם צדקו? מאז הוספתי עוד שני מחשבים לרשת, וה- HUB שלי תומך רק ב- 10 מגהביט (בזמנו ההפרש במחירים לא הצדיק יותר מזה).. איך נראה בדיוק כבל CAT5? הכבלים שהשתמשתי בהם היו בעלי 8 גידים וסיכוך, מסובבים זה על גבי זה. על רובם מוטבע בפירוש CAT5, אבל גם השאר בעובי זהה ובעלי אותם מאפיינים..

dov98

New member
לעניות דעתי, הם רצו למכור לך

HUB , כי מה שעושה את המהירות זה הCAT5 וכרטיסי הרשת 10/100 על במצב 100 . התאור שלך לגבי הכבל נכון.

אולי אתה מכיר אתר שמסביר כיצד

מייצרים כבל מוצלב שתומך גם ב- 100 מגהביט? (כלומר - מספרי הפינים שצריכים להיות מחוברים בשני הצדדים?)

dov98

New member
אני גם רוצה להזים איזושהי סברה

שאומרת ששמונה חוטים שמחוברים לתקע RJ45 נותנים את המהירות הגבוהה: גם אם 8 חוטים מחוברים, רק 4 משמשים לחיבור. היתר סתם.המהירות מבוססת על סוג הכבל(CAT5 נותן את ה100 ) !לכן בכל מקרה לא הייתי מתעסק מראש עם CAT3 .

למעלה