שאלה?

ASHER789

New member
שאלה?

מיהו האלוהים האחד והיחיד? למה להאמין לגרסה אחת ולא לשניה?לפי מה אני אקבע מי האלוהים האמיתי? ובנוסף אני צריך לקיים חוקיים מסוימיים, האם לא מספיק להיות בנאדם שמתחשב בזולת ומתנהג לרעהו בכבוד הדדי?האם רק אני מתחיל להיות מבולבל במיוחד לאור השילוב של הדת לפוליטיקה והעירבוב של קדושת הדת בכל מחיר באבידות בנפש ביציאה למלחמות וכו...? היתכן שהבעיה היא בריבוי, אלוהים, בריבוי חוקים ובאמונה עיוורת לחוקים של "האלוהים האחד והיחיד"?

לאש-כמו שאמרת.....

האסון מתחיל כתוצאה משילוב הדת בפולטיקה.מי קבע שכולם צריכים לקיים את כל המיצוות?,מי קבע שהאמונה באלוהים חייבת להיות דבר עיור?מי קבע שלאמונה חייב להתלוות הרג? שלך חנה גונן

gaia20

New member
אשר

"אלוהים" אמיתי- אין, אתה קובע לעצמך מיהו ה"אלוהים" שלך. אתה יכול לקרוא לזה מלאך או רוח או כל מילה שתחפוץ בה. וזה לא לאיזה גרסה להאמין, זה מה עושה אותך הכי חזק מבפנים? מה מחזק אותך ועושה לך טוב? יש אנשים שמרגישים שהם יהיו אנשים יותר טובים אם יקיימו חוקים כאלה או אחרים, אבל אם אתה שואל אותי- כל אחד עושה מעשים רעים בחיים, גם אלה שמקימים חוקים מסוימים. זה לא הופך מישהו לאדם יותר טוב. כמובן שזה תלוי איך אתה רואה את זה. גאיה.

ASHER789

New member
ל-גאיה

רציתי לדעת אם את מאמינה בכוח עליון כלשהו?ואם כן. במה את מאמינה?

gaia20

New member
אשר

אפשר לאמר שאני לא מאמינה בכוח עליון שנמצא בשמיים, אני נוטה להאמין בכוח האבולוציה, בכוח הטבע, אני רואה את הטבע ככוח עליון שיכול לבנות ולהרוס... בדומה לכוח שנותנים ל"אלוהים", אבל ההבדל הוא שהטבע הוא דבר שאפשר להסביר, דבר שהמדע חקר והביא הוכחות לתופעות שונות. גאיה.

שבילים

New member
האמונה היא משהו פנימי

ולא, בהחלט אין חובה להאמין, לא באלוהים ולא בשום דבר אחר. למען האמת זה היה מאוד מצחיק אם היה כזה חוק או חובה כזאת... איך אפשר לכפות על אדם להאמין במשהו שהוא לא מאמין? אז אם בתוכך אתה מאמין, האמונה חזקה יותר מהכל ואז גם קיום החוקים שקשורים לאמונה הזאת ייראו בעיניך כמובנים מאליהם ולא ממש יקשו עליך. ואם יקשו, הקושי יחשל אותך ולא ההפך. בעולם יש שישה מיליארד בני אדם. ולכן יש גם שישה מיליארד סוגי אמונות, חלומות, רצונות, מאוויים, דעות, השקפות עולם וכו´. ולכן, גם לא יכול להיות שיש רק אלוהים אחד, אוניברסלי. כל אחד והאלוהים שלו. כל אחד והאמונות שלו. למה מערבבים את הדת עם הפוליטיקה, זאת באמת שאלה טובה. לדעתי האישית זה בהחלט לא במקום, כי כפי שאמרתי כבר בהתחלה, אי אפשר לכפות אמונה. יכול להיות שקל לאנשים לעשות הכללות ולקבוע משהו סטנדרטי, כדי למנוע "בלאגן"? אולי בגלל שהחברה מחנכת אותנו תמיד שיש חוקים כאלה וכאלה וצריך להתנהג כך ולא אחרת, אז חוקי הדת הם עוד משהו שהחברה קבעה כנכון. נסתרות הן דרכי האדם...

אלהין

New member
אלוהים?!

אלוהים לדעתי הינו יציר אנוש. יצירה אשר התפתחה עם הזמן והודבקו לה תויות מתויות שונות. אחד הדברים שניתן לומר, על אמונה, הוא שזה אחד הדברים החזקים שישנם שאיתם ניתן לכוון בני אדם לעשות מעשים שונים. אלו המכנים עצמם (אנו עוזרים להם בכך) "צדיקי הדור", " מורי הדרך", "זקני העם" וכולי. בעצם אומרים לנו, לאדם הפשוט, אני טוב ממך, אתה אינך מבין מאומה. עשה רק מה שאני אחליט שטוב לך. הדרך הינה ברורה. תלמד כמה שתילמד בסופו של דבר לא תדע כלום. כך אומרים לנו. אך, הם בעצמם אינם עוצרים לפני הראי ובוחנים את עצמם ונפשם. זאת המטלה שהם מטילים עלנו. ושאלת תם לסיום. אם גדולי הדור, (מכל הדתות) רוצים שלא תהינה מלחמות בעולם, מדוע לא מצווים על המאמינים לחדול ממלחמות? ממש כמו שמצווים ציווים מציווים שונים.

למעלה