שאלה

חן M

New member
מתיחות

יש שני מטרות עיקריות לתרגילי מתיחות והן : א-שיפור טווח אלסטי של השרירים זמנית... לזמן האימון.. לשם הגדלת טווחי תנועה של מפרקים,מניעת פציעות,הורדה של התנגדות של השרירים האנטגוניסטים[שרירים שמהווים "קפיץ" שהוא גורם מגביל תנועה בתרגילים מסויימים...] -יש גם המשתמשים במתיחות בסוף אימון לשם הרפייה... סוג מתיחות זה מאופיין במספר תרגילי מתיחות לכל קבוצת שרירים שעצימות המתיחה היא בינונית ומשך סט של מתיחה נע בין 10-20 ש'.... ב- שיפור טווח פלסטי של השרירים יקטין את קיצורי השרירים השונים... [מצריך ידע מאוד גדול והסמכה באיך להתאמן בצורה הזאת..] השיפור הוא לא זמני והוא לאורך זמן... שיפור שכזה מצריך תקופה ארוכה של אימונים ושיטות מתיחה מתקדמות כגון : PNF [אל תנסה להבין ממילא זו שיטה שמצריכה מישהו שימתח אותך...] ההשפעה של המתיחות באם זה זמני או לאורך זמן היא על: שרירים,רצועות,מפרקים,וכו'... מומלץ להקדיש זמן למתיחות גם לפני אימון וחובה אחרי אימון....

חן, הרשה לי להוסיף ולתקן..

מבצעים מתיחות רק לאחר העבודה על אותו שריר/קבוצת שרירים בסוף כל התרגילים לאותה קבוצה או שריר, כלומר, שלא מותחים בין סט לסט או בין התרגילים, מפאת הסיבה שגם מתיחה היא מאמץ ולכן אם נבצע אותה בסוף כל סט, זה יפחית יכולת בסט הבא. ולכן, מבצים מתיחות רק בסוף כל התרגילים לאותו השריר/קבוצת שרירים. לגבי מתיחות בתחילת אימון, זה קצת נוגד את מה שמלמדים בוינגייט ולכן יש להסתייג אני מניח שגם פה כמו כל מקום שיש שני יהודים ושלוש דיעות, זה יהיה כך גם בנושא הזה

חן M

New member
אמיר ממש לא..

ניתן לבצע מתיחות עבור מטרות שונות... עבור כל מטרה העצימות תיהיה במינון המתאים.... מבצעים מתיחות רק לאחר העבודה על אותו שריר/קבוצת שרירים = ממש לא נכון..... לא שאני נגד למתוח אחרי פעולה של שריר שפעל אך יש מושג שנקרא "אי ספיקה פאסיבית" [עיין במילון מונחים של הפורום...] ברגע שאנו מעוניינים שהמתאמן יצליח לבצע תרגילים מסויימים בצורה מיטבית אך יש לאדם גורם מגביל תנועה כגון: שרירים אנטגוניסטים מקוצרים המהווים "קפיץ" לתנועה מהצד השני אנו חייבים לשפר טווח אלסטי [זמני] לזמן האימון.... וזה יקרה רק ע"י ריכוך= תנועתיות פאסיבית/אקטיבית ומתיחות פאסיביות/אקטיביות. אמיר אל תשכח שיש המון מודלים של אימון שרבים מהם אינם נלמדים בקורס המדריכים הבסיסי... הרי לא ייתנו לך את כל החומר הקיים ויש לא מעט... בקורס אחד.. ולשם ידע נרחב המדריכים נאלצים ללמוד עוד ועוד ולעבור המון קורסים והשתלמויות... מתיחה אולי היא סוג של מאמץ אך נחזור שוב למושג "אי ספיקה פאסיבית" קרא אותו ותיווכח שיש דברים נוספים.... ואז תבין למה ה"מאמץ" הזה שווה...

תודה רבה לכולכם אני יקפיד על זה עכש

עכשיו ע ד עכשיו חיפפתי עכשיו נתנאל מקפיד! ממש עוזר הפורום הזה באמת שיפרתם לי תהבנה במלא מובנים שוב תודה

Spiritualized

New member
הסתייגות קלה

ניתן לבצע מתיחות PNF לבד כמעט לכל השרירים - אבל זה מצריך הרבה ידע וזהירות... אולי עדיף באמת להתייחס לזה כאילו זה לא ניתן כדי שאנשים לא יקבלו רעיונות ודרכים חדשות לפגוע בעצמם
...

למעלה