שאלה

sidanb

New member
שאלה

רציתי לדעת אם יש ספרים/סרטים מעניינים הקשורים בדילמות מוסריות ברפואה בפרט ובכלל שמומלצים ע"י חברי הפורום?

greys

New member
פאטץ אדמס זה אחלה סרט

ויש שם גם כמה דילמות מוסריות של רופאים -לטפל ולסכן את עצמך ? יש גם את הסרט הרופא - הראו לנו אותו בלימודים עוסק ברופא שחצן ומגעיל לחוליו שחולה בעצמו בסרטן..... נחמד

greys

New member
יצא קצת מוזר

התכוונתי - נחמד = הסרט נחמד.... (והוא נקרא "הרופא") עוד סרט טוב: מליון דולר בייבי, הוא גם סרט שעוסק בדילמה. אני לא אספר מה היא כדי לא להרוס. הבעיה איתו שהוא קצת תלוש מהמציאות....

kontsy

New member
השמן של לורנזו

זה אחלה סרט. דווקא היה אותו בYES לא מזמן. סיפור די מדהים על מה הורים לילד חולה מסוגלים לעשות ועד כמה אטומה המערכת לפעמים.

יוסי n

New member
ובאותו סגנון - ג'ון קיו.

דנזל וושינגטון בהופעה מדהימה כאב לילד חולה, שנתקל באטימותה של המערכת הרפואית. למי שלא ראה - סרט חובה.

greys

New member
צריך לזכור אגב שזה רק סרט

ושבמציאות הדברים בד"כ לא נפתרים כל כך בקלות (הכוונה לכל הסרטים שהוזכרו)

kontsy

New member
תלוי בסרט...

השמן של לורנזו מבוסס על סיפור אמיתי והוא עדיין חי (נראה לי שהוא בסוף שנות העשרים שלו היום) מה שדי מדהים למישהו חולה ALD דווקא אין בסרט שום פתרונות קלים, מובאת שם מציאות די קשה

morancho1

New member
מלא:

יש את רופאים של אריך סגל הומלץ בפורום פעמים רבות. בית האלוהים גם כן הומלץ פעמים אין ספור- פארודיה רפואית-אומרים שכל מי שחושב שהוא רוצה ללכת לרפואה, צריך לקרוא את הספר ולגלות שהוא לא באמת רצה ללכת לרפואה:) יש את הספר מוסר תחת איזמל הרפואה. משהו כזה . לא קראתי בעצמי אבל שמעתי שיש בו דילמות אינספור. סרטים אין משהו רציני אבל תכניות לא חסר: אנטומיה של גריי, סקרבס, האוס, ER.. בכל פרק יש לפחות דילמה אחת. יש את הספר "איוב" לא זוכרת את הסופר. בספר הזה אין דילמות- אבל הוא מדבר על הקשיים של ההזדקנות מתוך ניסיון של רופא שעבד עם זקנים רבים..מעט עצוב אבל משכיל ביותר.

greys

New member
הרגת אותי מצחוק ../images/Emo13.gif

קראתי את ה "יש את הספר "איוב" לא זוכרת את הסופר" ונפלתי מצחוק חשבתי שדיברת על התנ"ך (לפני שהמשכתי לקרוא....) לא זוכרת את הסופר.... חחחחחח

morancho1

New member
חחחחחחח

באמת נשמע מצחיק!!! איזה קטע אפילו לא חשבתי שזה יישמע ככה:):)

mitzipitzi1

New member
../images/Emo6.gif

איזו קרועה

למעלה