שאלה

cameled

New member
שאלה

מתי ניתן להגיד על מישהו שהוא יודע את כל הסולמות המז'וריים מצוין? מה נחשב לדעת אותם מצוין?

Molchansky

New member
שאלה קצת מוזרה

אני מניח שכל מה שצריך לדעת זה לבנות כל סולם מג'ורי לדעת את המאפיינים של הסולם כמו: טרצה גדולה, סקסטה גדולה, ספטימה גדולה צליל מוביל טטרקורד תחתון מג'ורי וטטרקורד עליון מג'ורי, כלומר סימטרי בטטרקורדים לדעת את סדר המרווחים טון,טון,חצי טון, טון,טון,טון,חצי טון. לדעת את הדרגות המשמעותיות מבחינה פונקציונלית להכיר את מהלכי האקורדים, המתחים, ההרפיות, סיום מדומה. וכו'

SHEX

New member
לדעתי גם מעבר לזה../images/Emo95.gif

להכיר את כל הדרגות בצורה מושלמת, ולהגיע למצב שבו תוכל לזהות בלי בעיה על איזו דרגה אתה נמצא בסולם, או בזיהוי מלודיה, לדעת תמיד על איזה צליל אתה נמצא ביחס לצליל הטוניקה. בנוסף לזה, אני חושב שהתמצאות טובה בסולם יכולה להתבטא באלתור על אותו סולם...

cameled

New member
בקשר לאילתור

גיטריסטים שמאלתרים בהופעות למשל הם זוכרים בעל פה כל תו שהם מנגנים וכל תו שהם הולכים לנגן? זתומרת הם יודעים איזה תו זה כל תו כלשהו כבר בתת מודע מרוב אימונים והם יודעים לאיזה סולמות כדאי לעבור מאיזה סולמות? ניסוח מסובך.. מקווה שמישהו הבין

Molchansky

New member
לפי דעתי

זה עניין אישי אני חושב שזה גם צירוף של כמה דברים יש הרבה גיטריסטים שיש להם ליקים קבועים בין קטע לקטע אני מאמין גם שיש הרבה שפשוט זורמים עם הרגע ולא ממש מודעים לתווים שהם מנגנים אלא יותר לפי שמיעה ולפי תבניות איצבוע אבל בטוח יש גם גיטריסטים שעושים חישובים תיאורטים תוך כדי אלתור ואכן מודעים לכל תו ותו וכל הדברים האלה נובעים מ: 1.אימון טכני 2.נסיון 3.הקשבה לשאר הכלים 4.ידע תיאורטי 5.דמיון רחב (מאוד חשוב ליצירת אלתור מעניין)

cameled

New member
2 שאלות...

מה הדרך הטובה ביותר ללמוד את כל הסולמות המז'וריים בצורה מושלמת בכל הפוזיציות? כשאני קורא תווים איך אני יודע באיזה אוקטבה הם מנוגנים?

Molchansky

New member
אמממ...

אני חושב שיש חוברות שמלמדות את הפוזציות של הסולמות על הגיטרה. אני מניח שהדרך הכי טובה היא עם מורה. בגיטרה, התווים כתובים אוקטבה מעל מה ששומעים (מטעמי נוחות כתיבה) יש לך מספר לכל אוקטבה, למשל הדו שבקו עזר אחד מתחת למפתח סול הוא C4, דו באוקטבה 4. בגיטרה למשל כשכתוב C4 אתה בעצם צריך לנגן את דו באוקטבה 3. צריך פשוט לשבת עם פסנתר ולראות פעם אחת איפה כל אוקטבה על הגיטרה או לשבת עם מישהו שמכיר כבר, ולראות. אח"כ עם הזמן זה יכנס לזיכרון. אם אני זוכר נכון מיתר 6, המיתר העבה, הוא מי באוקטבה 2, הוא נכתב כמי באוקטבה 3, אבל מה ששומעים ת'כלס זה מי באוקטבה 2. מיתר 5 הוא לה באוקטבה 2, נכתב כלה באוקטבה 3 (2 קווי עזר מתחת למפתח סול) מיתר 4 הוא רה באוקטבה 3, נכתב כרה באוקטבה 4. מיתר 3 הוא סול באוקטבה 3, נכתב כסול באוקטבה 4. מיתר 2 הוא סי באוקטבה 3, נכתב כסי באוקטבה 4. מיתר 1 הוא מי באוקטבה 4, נכתב כמי באוקטבה 5. מכאן אתה יכול כבר למצוא את שאר התווים על הגיטרה.

למעלה