שאלה

שאלה

אפשר לקחת קסטה(אופני כביש) 25-12 ולהוריד ממנה גלג"ש כלשהו (נגיד 14) ולשים על הקסטה גלג"ש 27 (לא באותו המקום של הגלג"ש שהוצאנו, ברור..)?? תודה רבה

דבר ראשון תודה על הקישור

קראתי -ואם הבנתי נכון אז אפשר לעשות מה שאני רוצה. הינה ציטוט, תתקנו אותי אם אני טועה בבקשה. For example, if you want a 13-32 9-speed, you can start with a 12-27: Replace the 12 and 13 with a top-position 13. Add a spacer and a 32 after the 27 (you don't need to buy the spacer, because you can use the spacer that came between the original flat 13 and the 14.)

תוספת

מצד שני, דיברתי עם DAA וTREK ישראל ובשני המקרים נאמר לי שאי אפשר. הם אומרים שאפשר לקנות בנפרד רק את הגלגל"ש הקטנים יותר (12למשל). הגדולים יותר באים כיחידה אחת (27,25,23...) חשבתי שזה סיפור פשוט...

nintense

New member
IRD מוכרים גלגלי שיניים...

בודדים לקסטה, בקסטות של סרם ניתן להפריד גם בין הגלגלים הקרויים יחידה אחת. מה אתה רוצה לעשות ?

אז ככה

יש ברשותי כרגע קסטה טיאגרה 23-12 (23-21-19-17-16-15-14-13-12) בגלל שאני גר בצור הדסה וכל האיזור כאן הררי (פשוט אין כאן מישור) - אני משתמש יותר מידי בקטסה 23. יש לי בגלגל אחר שאני לא משתמש בו קטסה 25-12.אני מחליף את בין הקסטה 23-12 ל25-12 וחשבתי בדרך לשנות קצת את הקטסת 25 ככה שיהיה בה גלגל"ש 26/27 כדי שלפחות שאני מטפס עלייה בקצב קל אני אוכל לפדל בסל"ד גבוה. אני לא רוצה לבזבז כסף על קסטה שלמה של 27 כי זה 250שקל לפחות וחבל לי.. אז רציתי פשוט לוותר על נגיד ה14 ולשים במקומו גלגל"ש גדול 27.

nintense

New member
אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד...

בחיים שלי לא ראיתי קסטה טיאגרה (לא על אופני ולא על אופני לקוחותי) אך אתה יכול לראות אם הגלגלי שיניים מחוברים עם ברגים או עם ניטים. אם עם ברגים אז אין בעיה.

ofan sport

New member
קסטה 23

כפי שידוע לי עד כו כל הקסטות של שימנו, וסרם ,בכל הרמות מגיעות מחוברות למעט שנים עד שלוש גלגלי האחרונים, כלומר הלוכים הגבוהים לכן לא ניתן להחליף גלגל אחד למעט קסטות שלקומפניולו .,

bonanai

New member
אם הקסטה ללא עכביש...

(הכוונה למתקון דמויי עכביש המחבר את הגלגשי"ם יחד במאחורה של הקסטה...) אז ככל שאני יודע, פתיחה של 3 ברגי אלן צרים (לא זוכר הגודל אולי 1-2 מ'מ) תגרום להפרדת כל הגלגשי"ם והספייסרים ואז... תן לדמיון להשתולל...

למעלה