שאלה

סמדר *

New member
שאלה

האם הומאופטיה או תחום אחר ברפואה משלימה יכול לעזור בטיפול בהשמנת יתר. אני לא מחפשת תפריט לדיאטה אלא משהו שיגרום לי לאיזון בגוף או לטיפול בבעיה ולא בסימפטומים - אכילת יתר/כמיהה למתוק. הכוונה היא למשהו מאזן שתופעת הלוואי שלו תהיה הפחתה במשקל בלי תפריטים.

עצה פשוטה

ידוע לי מאנשים רבים אשר אצלם זה עשה פלאים. כאשר את מתעוררת בבוקר, שתי לך מיד כוס מיים קרים מהמקרר בלגימה אחת לדברי רבים שתיית מיים קרים בבוקר לפני הקפה או התה, מעוררת את הקירב והמעיים, ומאזנת את חילוף החומרים בגוף, נסי לך גם אני לא בעד תפריטים זה נראה לי באופן אישי ממש התעללות עצמית. בהצלחה בדרך בת חן

בת חן , ברשותך- אני חולקת עלייך..

מים קרים מכבים את האש שיש בקיבה ותפקידה לפרק את האוכל , נכוןשעצם כיבוי האש גורמים לדיכוי התאבון ,אבל זה מאוד מזיק לטווח ארוך במיוחד בכך שזה פוגע בטחול ( בן זוגו האנרגטי של הקיבה) וחולשה של הטחול מעלה את הצורך במתוק . ההמלצה שלי היא לשתות על הבוקר ןכחצי שעה לפני כל ארוחה מים פושרים עד חמימים עם הרבה לימון ( ואפשר להוסיף נענע) ואח"כ בארוחת בוקר לאכול דגן מלא כמו דייסת קוואקר, זה מחזק את הקיבה והטחול ומוריד את התאבון. ע"מ לאזן את חילוף החומרים בגוף , עד כמה שאני יודעת ניתן להשיג במקלחת קרה ( אולי מפה המיתוס של מים קרים). יום נפלא יעל

m_katzmann

New member
נסיון עם מי לימון../images/Emo71.gif

היי סמדר, אני בזמנו כאשר רציתי לרזות שתיתי כל בוקר על בטן ריקה מים חמים עם הרבה לימון. ורזיתי מבלי לשנות את התזונה שלי. לאמר לך שזה בריא - קצת קשה, אבל זה פשוט עבד. כמובן שאחר כך גם החזרתי את הקילוגרמים שנשרו ממני ולכן אני כל כך מאמינה שדיאטה זה לא הדבר החשוב ביותר כשרוצים לרזות. זה כמובן עוזר, ושינוי הרגלי אכילה ותנועה חייב להיות חלק בכל התהליך הזה שנקרא הרזיה, אבל כל זמן שלא תעשי עבודה של גוף-נפש תשאר הבעיה לא פתורה ובעיה לא פתורה משמעותה פגיעה נוספת.
מאיה

והרי הכל מותר... לא?

שהרי, דבר אינו בא כאן כתחליף לרפואה קונ´..., וכל אחד אומר את דבריו רק מנסיונו שלו. כאשר הייתי אני בגיל 17 שקלתי 137 ק"ג הייתי מאד שמנה ותמיד היתה לי בעיה עם דיאטה, מאחר ואני אוהבת לאכול, או יותר נכון אהבתי. עד שיום אחד פגשתי חברה והיא סיפרה לי על השיטה הפשוטה הזו. ניסיתי, וזה היה ניפלא, אין חולשה של טחול, ואין דיכוי תיאבון, המיים הקרים לקיבה על הבוק מעוררים את הקיבה לפעול, זה כמו שמישהו שופך על אדם ישן מים קרים והוא מתעורר בשניה. וכמובן שאת, וגם כולם יכולים לחלוק עלי, והרי הכל מותר. לפני שנה בערך, החלטתי להפסיק לעשן, חבר טוב שלי שהוא מומחה לדיקור סיני, שם לי מחטים באזניים למשך 3 חודשים אז ככה: במהלך שלושת החודשים לא עישנתי, אך העליתי 13 ק"ג במשקל. נושא המשקל מאד חשוב לי מאחר ואם זכור לך סיפרתי שאני נולדתי עם נכות ברגליים, כך שכל קילו מיותר מתבטא בקושי לסחוב את עצמי. לאחר שלושת החודשים, הסרתי את המחטים, וחזרתי על תהליך המים הקרים בבוקר. אז נכון שחזרתי לעשן, אך גם תוך 3 שבועות חזרתי למשקלי הרצוי. הרמב"ם אומר כי אכילה מרובה ולא מבוקרת, (ז"א ערבוב של סוגי מזון, כמו למשל לחם עם אורז, או תפוח אדמה עם שעועים מקשים על פעילות הקיבה. לכן, רצוי לשתות מיים רבים שהם כ-2 שליש מהארוחה. אז מה שקורה למעשה אוכלים פחות, אך את מה שרצוי מיים קרים בבוקר מזרזים את פעילות הקיבה, והיא חוזרת לאיטה לתפקוד מלא ולאיזון של הגוף. שוב זה מנסיוני שלי, ושל מכרים אשר מתנסים ברפואת חכמי הלב. ואמר כך פעם, איש חכם אחד, כי 2 יהודים הם 70 דעות. ונכבדם את 70 הדעות, רק בשל היותם של יהודים. אני מודה לך על דברייך ועל חילוקייך בברכת אור ואהבה בת חן

סמדר

השאלה היא ממה נובעת ההשמנת יתר? האם את אוכלת כי את באי שקט או שמה הכמיהה למתוק מופיע בעיקבות חולשה של הטחול ( ריכוז יתר , מחשבות ודאגות רבות , האם את סטודנטית?) אם ההשמנה נובעת ממצב נפשי כלשהו ניתן לטפל בזה במגוון של טיפולים החל מדיקור או טיפול במגע ואף פרחי באך. אבל אם יש לך נטיה להשמנה וכרגע את בעודף משקל - ע"מ להוריד את הקג´ המיותרים תצטרכי לשלב תזונה דלת קלוריות וספורט .הטיפול יוכל לעזור לך גם ביכולת ההתמדה ובכוח הרצון. אין טיפול קסם או יותר נכון יש אבל אני לא מאמינה בהם . את ההשמנה יש לתקוף מכמה כיוונים : תזונתי , נפשי , ואימון גופני , הרפואה המשלימה פשוט מחברת בין כל הקצוות. בהצלחה יעל

באחד הטיפולים האחרונים שאלתי את

המדקר שלי אם "על הדרך" אפשר לדקור קצת באוזן או לעשות משהו שיגרום להרזיה.. הוא אמר לי שצריך להתאמן ולאכול נכון.. אקיצר.. אין קיצורי דרך.. רק הגברה של ההוצאה הקלורית על זו הנכנסת..

כן ולא...

נושא ההשמנה בראיה הסינית הוא יותר מסובך מכמות הקלריות שאנחנו מכניסים לעומת הכמות שאנו מוציאים.( זוהי התוצאה לא סיבה..) על רגל אחת ישנם מס´ גורמים הגורמים להשמנה: מתח ואי שקט - הגורם לנו לפצות את עצמינו .. חילוף חומרים איטי בגוף - הנובע מסרקולציה איטית של אנרגיה ובד"כ חולשה של הטחול. תחושת רעב מציקה - הנובעת מאש עודפת בקיבה ( אם כי הם בד"כ רזים ולא שמנים) וחוסר אנרגיה בין הטחול לקיבה. לכל אחד מהסיבות יש שיטת טיפול שונה . הדיקור באוזן ( שד"א הוא מאוד אפקטיבי) אם הוא מגיע בעקבות אבחנה נכונה יכול בהחלט לעזור בירידה במשקל. אין ספק שלכל טיפול דיקור מכל סיבה שלא תהיה צריך להוריד את כמות הקלוריות ולעשות ספורט , אבל היכולת לרזות גדלה וזמן ההתמגה גדל גם הוא.

אז רגע...

את בעצם מציעה לי "לדרוש" בדיקור הבא גם דיקור באוזן למטרת הרזיה?? (התכנונים להרשם למכון נדחו בשבועיים עד להחלמה מלאה מהשפעת...)

עינת בוקר טוב,

הדיקור באוזן הינה שיטת שיקור בפני עצמה . ישנם מטפלים שדוקים רק באוזן, ישנם כראלה שמשלבים בין שיטות הדיקור טיש כאלה שאינם יודעים לטפל הדיקור אוזן. אנני יודעת באיזה קטגוריה המטפל שלך , אבל "דרישה" לא תעזור אם הואינו מחובר לשיטת הטיפול הזו. מה שאת יכולה לבקש זה דיקור לתמיכה במע´ העיכול לעזרה בהורדה במשקל או לתאבון יתר או לחוסר שקט - תלוי כמובן מהי סיבת עודף המשקל . (ואם את רק נמוכה למשקל שלך שידקור אותך להארכת גובה
) בוקר טוב יעל

Talia E

New member
לפי מה שלמדתי...

דיקור באוזן - עם כל האפקטיביות שבו [אגב, גם ראיתי מקרים בהם זה לא היה אפקטיבי כלל], יכול להיות בו גם נזק, היות שהוא "שואב ישירות" מהמאגרים העמוקים של האדם; מהג´ינג, כח החיים, שמקורו בכליות (הכליות "נפתחות" לאוזניים). מהודעות קודמות שלך, אני יודעת שאת סובלת מ"מחלת היאפים", שהיא תוצאה של מחסור אקוטי בג´ינג. הווה אומר, שיתכן מאד שדיקור באוזן בשביל הרזיה, ייסב לך הרבה יותר נזק מתועלת. כמו כן, יצא לי לשמוע מישהו שאמר שדיקור באוזן לצורך הרזייה הוא כמו "שימוש בפצצת אטום להשמדת חייל בודד" - ז"א שיש דרכים אפקטיביות שנכונות יותר למצב ואף בריאות יותר ומזיקות פחות (עייני ערך - מה שהמטפל שלך אמר). לסיכום, כנראה שהמטפל שלך יודע מה הוא עושה, לטובת בריאותך...

לא מסכימה..

תראי יש כל מיני דיקורי הרזיה ואני ( ראי גם בהודעותי הקודמות ) לא תומכת בהם. אני כן מאמינה בדיקור התומך במע´ העיכול ובסיבת ההשמנה . זה נכון שהאוזן משוייכת לכליות אבל דיקור באוזן היא תורה בפני עצמה ואינה שואבת אנרגיה עמוקה אלא בנק´ מסויימות הנמצאות באוזן כמו שישנם נקודות כאלה על פני הגוף. האוזן המשוייכת ישירות לכליות הינה האוזן הפנימית משם ניתן לפגוע במאגרים העמוקים כמו לדוגמא טיפול רב ולא נכון של נרות הופי . אבל עד כמה שידוע לי ( ובדקתי זאת גם בספרות) אין פגיעה בדיקור באוזן. צדקת באומרך שהטיפול באוזן הוא פצצת אטום , הוא בהחלט טיפול יותר חזק מבחינת אנרגטית , אבל שמכיוון שאנני עובדת על דיכוי התאבון אלא על חיזוק מע´ העיכול או הרגעת חוסר השקט הגורם לרצון לנשנש ולאכול אני חושבת שאין בכך כל רע ופסול. אשמח לתגובתך יעל

mishmush

New member
תשובה לסמדר- תשוקה למתוקים../images/Emo3.gif

אני מסכימה בהחלט עם התשובות הקודמות, בהרזייה- אין קיצורי דרך. (יכולים להיות קיצורי דרך לטווח קצר ביותר, אך בהמשך יגרמו דווקא להשמנה). אני אישית דיאטנית "אנטי דיאטות", אני מאמינה שרק שינוי אורח חיים (הוספת פעילות גופנית, אכילה מתונה) יכול להביא לשינוי אמיתי ולטווח ארוך, לא צריך לשם כך לרעוב (להיפך, דיאטה צריכה להיות טעימה ומשביעה, אחרת נפצה את עצמינו על כך בעתיד). אגב- האם זה קורה תמיד או בעיקר לפני המחזור? הבעיה של רעב ותשוקה למתוקים- קשורה לפי הרפואה הסינית באמת לחולשה של הטחול (האם את אוכלת גם ארוחות חמות ומסודרות או רק שטויות? האם את סובלת גם מעייפות וחוסר ריכוז?) לפי הרפואה המערבית- לאחר אכילת מזון עשיר בסוכר מופרש הרבה מההורמון אינסולין שמכניס את הסוכר לתאים מהר, גורם לירידה ברמות הסוכר בדם ולכן לחוסר ריכוז, עייפות, ושוב חשק למתוק... זהו מעין מעגל שקשה לצאת ממנו- אם שוב מתפתים ואוכלים מתוק וכך הלאה... הדרך לצאת ממצב זה היא פשוט כשזה קורה- במקום לאכול מתוקים, לאכול למשל לחם עם משהו מתוק עליו (מעט ריבה/דבש), או איזשהו חטיף גרנולה וכו´. עדיף לאכול אפילו 3 פרוסות לחם מאשר שוקולד. (מזונות כאלו הרבה פחות מעלים את הפרשת האינסולין). חשוב בהחלט לעבוד על הצד הנפשי, האם את מסופקת ממה שאת עושה? האם האוכל מהווה בשבילך תחליף למשהו אחר? מתי זה בד"כ קורה? וכו´. אם את מחפשת משהו שעשוי לעזור לך- יש מינרל שנקרא "כרום"- והוא מווסת את פעילות האינסולין ולכן אומרים שהוא מוריד תשוקה למתוקים. אך כאמור ללא רצון אמיתי לשינוי מבחינתך, שום דבר לא יעזור... (ואגב אני מבינה לליבך, בעבר סבלתי מבעיה דומה, יש סיכוי...) אגב, יעל, אני מחכה לשמוע את תגובתך לגבי מה שכתבתי על השיאצו.

ברגע שמאתרים את המקור - אפשר לטפל

בתשובות שניתנו לך הייתה נגיעה בחלק מהגורמים. השמנת יתר היא בעיה מורכבת... מה גורם להשמנת יתר? טוב, קודם כל אוכל (אכילת יתר, אכילה כפייתית) אבל זו כבר תוצאה... קנדידה (צמיחת יתר של פטריית השמרים שנמצאת דרך טבע בגופנו) חוסר איזון הורמונלי (תירואיד / אדרנל / הורמוני מין / פרולקטין) תזונה לקוייה (חוסר בויטמינים ובמינרלים) היפוגליקמיה (סוכר נמוך ולא מאוזן) אגירת נוזלים (מסיבות שונות) טיפולים תרופתיים (למניהם) והסיבה השכיחה ביותר - דיאטות
כל אדם שמן, ותהיה הסיבה הפיזית להשמנה אשר תהיה בונה למעשה חומה / קיר שמגן עליו מהעולם. פעמים רבות, ההשמנה מופיעה בהתאמה לפגיעה שנפגעו בצעירותם (מכות, התעללות מינית) אנשים שמנים הם אנשים שבעומק ליבם מסתירים תחושה שאין אוהבים אותם (בכלל הפרעות אכילה קשורות לרצון להיעלם, לפחד כי איננו רצויים - אם לא הייתי קיימת, לא הייתי חסרה לאיש. הטיפול: קודם כל בדיקה מקיפה לאיתור הגורמים אח"כ איתור דפוסי חשיבה "משמינים" וטיפול בהם לתמיכה: תוספי מזון חסרים להזנה ולאיזון פעילות מערכות הגוף השלב הבא הוא שינוי דפוסים רגשיים אחריו שינוי דפוסים מילוליים ודפוסים התנהגותיים ולסיום: שינוי הרגלי חיים: הרגלי תזונה, והרגלי תנועה. הדרך לבצע את הטיפול הנ"ל יכולה להיות מגוונת המרפא (מי שתבחרי) ישתמש בשיטות בהן הוא/היא אמון/ה כחלק מהתהליך יתבצע תהליך דהטוקסיפיקציה עמוק בגוף (רקמה שומנית מהווה מאגר של רעלנים בגוף) מערכת העיכול והכבד זקוקים בדרך כלל גם הם לשיקום פרחי באך יכולים לתת תמיכה רגשית וחוסן וכך הלאה... בהצלחה בכל בחירה ... נאוה

athena024

New member
לנאוה../images/Emo53.gif

מאוד מאוד נהנתי התרשמתי מתגובתך. הנני סובלת מאותה בעיה של השואלת המקורית וכבר כמה זמן אני משחקת ברעיון של לגשת לנטורפת,דווקא.הייתי מאוד שמחה לדעת אים יש לך שם של מטפל באזור ירושליים,רצוי העובד עם קופ"ח כללית. בתודה מראש, אלי.

למעלה