שאלה

sakaju

New member
שאלה

מישהו כאן רואה ב"חרדים" אויב חברתי... ואם כן האם זה בכל העולם החרדי?

במובן מאוד מסויים

אני לא רואה בחרדים כבני אדם "אויבים". אני רואה באידיאולוגיה שלהם סכנה עצומה ואיום אדיר, בגלל חוסר הסימטריה. אני דוגל בזכותו של כל אדם לנהוג ע"פ אמונתו, כל עוד הוא מכבד את זכותם של אחרים לנהוג ע"פ אמונתם. אני סובלני כלפי דרך החיים של מי שסובלני כלפי דרך החיים שלי. החרדים אינם מכבדים את דרך החיים שלי. הם מנסים לפגוע בזכותי לבחור לעצמי את יום המנוחה השבועי שלי, ואת האופן בו אבלה אותו. הם מנסים לפגוע בזכותי להינשא ולהיקבר ע"פ אמונתי. הם תובעים שהמדינה תעניק לכת האמונתית שלהם זכויות יתר ותקציבים עודפים על פני המאמינים באמונה שלי. הם תובעים מונופול על הזכות לקבוע מי משתייך לעם שאני והם שייכים אליו, ומי לא. הם דורשים ממני להילחם במקומם בצבא, ולפרנס אותם מכספי המיסים שאני משלם, בעוד הם לומדים תורה על חשבוני (למה לא להפך?). לכן הם האויבים שלי. כי הם הכריזו מלחמה על דרך החיים שלי, ואינם מוכנים לשוויון אותו אני תובע בין דרך החיים שלי ושלהם. וכל מי שאינו מכיר בזכותי לחופש ולשוויון הופך עצמו לאויב שלי כל עוד הוא נוהג כך.

ולדי

New member
אני לא רואה בהם אויב חברתי

אני רואה בהם חלק מעמי, שמחזיק בדעות ואמונות משלו, מה שלדעתי הופך את חייהם לקשים הרבה יותר משלי, אבל זו הבעיה שלהם. אני חושב שזכותם ליהנות מכל פירות המדינה הדמוקרטית, אך אני מדגיש - ליהנות ולא להונות . ולצערי ישנם המון עסקנים בעדה החרדית שהפכו את הונאת המדינה לקרדום לחפור בו, ואת הרוב הדומם משלם המיסים למקור הפרנסה הבלתי נדלה. לא כולם, אני מניח, כנראה שגם לא הרוב, אבל בהחלט רבים ורעים. מספיק לי לראות את "חבורת ורסצ´ה" בכנסת, המפלגה החברתית עלק. מאיפה יש להם כסף לורסצ´ה, כשחסרים להם מיליונים ל"מעיין" שלהם? ולמה פתאום מתברר שהחסר מתבטא בכך, שעל ילד אחד יש רק 2 מחשבים ולא שלושה כנהוג בשאר בתי הספר שלהם. האנשים האלה, מייצגי הציבור החרדי ומנהיגיו, הם שעושים את העוולות הגדולים. די ברור, גם מדברי החרדים ה"פשוטים", שהם מסוגלים לדחוף את כל העדה כעדר גדול, וכולם ישמעו להם. כאן קבור הכלב.

למעלה