שאלה

כנרת לי

New member
שאלה

האם הקטע הבא יכול לעמוד בפני עצמו מבחינה שירית? תָּמָר זאת קומתך, תמר נא אל תשחי אחזי בסנסינייך והעפילי אל מרום צמרתך תמר הלא זאת קומתך.

קסנדרה*

New member
יכול גם יכול, אבל...

תבדקי מה האמירה ? היא לא בהכרח ברורה. כאשר יוצרים שיר קצר, יש להקפיד שהרעיון יעבור במדויק, למעשה תחשבי על מִכְתָּם. לא שזה צ"ל מִכְתָּם, אבל המחשבה על זה תחדד את האמירה, ותהדק אותה. קסנדרה

דק1

New member
לא

אחד המאפיינים הבולטים בהייקו הוא המבנה המיוחד שאין לסטות ממנו. שיר בן 3 שורות, בשורה הראשונה 5 הברות, בשניה 7 הברות, בשלישית 5 הברות. ישנם עוד מאפיינים שגם הם אינם קיימים בנושא שהובא לדיון.

bulb

New member
התייחסתי לרעיון המדויק והקצר

למרות שבאותה המידה ניתן גם לחמשר.

קסנדרה*

New member
אממ לא, להייקו יש את המאפיינים

הנוספים, ואני מכוונת פה לשיר קצר. בהייקו זה לא רק אורכו הקצר והתמציתי, יש גם מגבלה של שורות והבקות, יש גם מגבלה של נושא. אז לא לערבב דבר באחר. קסנדרה

כנרת לי

New member
נהנתי מהתגובות

גם למדתי. קסנדרה, הקצרצר הזה הוא עידוד לחברתי תמר שילדה בן עם תסמונת דאון. המסר - עידוד.

קסנדרה*

New member
או קיי תמר, עכשיו מובן לי../images/Emo13.gif

השיר אכן מביע את מה שמבקשת, לאחר שהסברת, וזה מצביע על כך, שתמר כאשר תקבל את השיר - רעיון לעידוד מצוין בעיניי
אם כן, תמר תבין ואני מקווה גם תתעודד. אבל היות והשיר הוא מאד אישי, לא כ"כ הובן, ואולי צריכה להיות גרסה נוספת עם הפקעה לטובת הכלל, ואז, כל מי שארע משהו לא נעים יוכל למצוא בשיר מנה של עידוד. גמר חתימה טובה קסנדרה

למעלה